Najdi forum

Posojilo za brezposelne za šolnino

Ves kaj,ce bi si zares zelela sluzbo oz. delo kakrsnokoli bi ze nekaj naredila. Vpises se na fax (by the way,na nekaterih faxih sprejmejo npr. 20 folka in vpisejo se trije,tko da ce si ze tok postena in ce te to skrbi,ni problema,ker tako ne bos nikomur odzrla plac. Ne vem kaj je tu narobe,veliko ljudi to naredi,da ima se status eno leto…v tem letu delas preko studentskega,vmes isces redno sluzbo pa se nekaj denarja imas? Sploh ne vem kje je keć oz kaj sploh hoces ti? Ogromno studentov je takih,ampak se znajdejo,treba se je znajdt in ne da se smilis sam sebi in potem iz samega usmiljenja gres nabirati lesnike ,prej si pa govorila da za 500 na uro pa ze ne gres delas. Ubistvu sploh ne vem kaj hoces,enkrat pravis tako,drugic pa drugace….ajoj.

Wewwe, najprej mi povej, kje sem napisala, da ne grem delat za 500 SIT? Bi res rada videla. V naših koncih se šteje to za dobro plačilo. Do sedaj sem delala skoraj vedno še za manj kot za 500 SIT.
Povrh tega pa nikjer tudi nisem napisala, da se mi gre samo za status. Gre se mi ravno za študij točno določene smeri. In na tej smeri bi imela štipendijo dokler si pač ne bi našla redne zaposlitve. Redno zaposlitev pa lahko dobim recimo naslednji mesec ali pa čez pet mesecev.
Prav malo bi mi koristil način, ki ga ti predlagaš. Le še eno leto bi šlo mimo.
Sploh ne vem v čem je tvoj problem? Zakaj vsiljušeš odgovore, ki jih nihče ne rabi?
Če te toliko zanima kaj nameravam narediti ti naj povem, da se bom vpisala na željeno smer. Sem našla že dober način.
Še enkrat ti naj razložim, da trenutno iščem samo redno službo. V primeru pa, da te ne bom našla ravno v kratkem času pa bom delala prek študenta. Trenutno pa ne morem delati prek študenta, ker pač nimam statusa. Ali ni potem očitno, da lahko delam edino na črno? Na faks pa se bom vpisala, ker me tista smer veseli in ker je pač s tisto smerj lažje najti službo kot pa sedaj, ko imam narejeno le zgodovino in za zgodovinarje se ravno ne tepejo.
Upam, da sedaj razumeš? Če ne pa preberi vse še enkrat in boš mogoče ugotovil, da so tvoji posti precej izven konteksta.

Tajfun, tista ženska s tvojega linka pa je očitno vztrajna. Deluje tudi na drugih forumih, kjer je kaj o iskanju dela. Sem dobila že dva njena maila (prijavljena sem na več portalih o delu).

Že mogoče, vendar ti tovrstna dela bržkone ne bodo ustrezala. Ali pač? Link sem ti posredoval bolj za štos, brez zamere.

TAjfun, sem razumela tvoj štos. Sem pa bila potem vseeno presenecena, ko sem videla dva njena maila. TAkšnih in podobnih ponud del je res neverjetno veliko. Očitno je dovolj naivnežev, da jim nasedajo…

Ej, folk…

Res, saj sploh nimam besed! Kako se vi obnašate do enega človeka, ki postavi eno preprosto vprašanje – pa kdo vam daje sploh pravico moralizirat, se vtikat, govorit, kaj ta človek hoče ali noče delat – pa kdo ste vi??

In sploh ne poslušate, nobenih argumentov, le svoje. Človek se mora prav divje branit pred vsemi obtožbami, pljuvanju, kritiziranjem, ki se usujejo nanj – in VEDNO boste našli nekaj, da boste nazaj odgovorili – in sploh ne gre za dialog, ampak samo za dokazovanje svojega prav pa magari z najbolj irelevantnimi stvarmi, samo da zadovoljite svoj patetičen ego!

Sodelujem tudi na drugih forumih, tujih in nikjer še nisem videla kaj tako primitivnega. Tam, tudi če je vprašanje še tako brezvezno, se vedno potrudijo človeku odgovorit brez ontoževanj, obsojanj, vtikanj, ki niso na mestu, če pa je že treba, ga prijazno opozorijo.

Zgleda da je majhnost slovečkov res majhnost na vseh nivojih – mali, vase zabubljen, ozkogleden narod.

Eh, saj se mi smilite. Manjka vam širine, manjka vam srca, manjka vsega, kar človeka dela človeka. In z vami razpravljat…zarukancem pač ne moreš dopovedati nič. Nazaj se usujejo samo kokodadkanje, žaljivke in argumenti ter trditve o ljudeh in situacijah, ki jih sploh ne poznate.

Manja, nehaj razlagati, kakšna je tvoja situacija…pametnemu se pove enkrat in le-ta prisluhne, nato pa kvečjemu da kak konstruktiven nasvet – če ga ima, če pa ne, pa naj bo tiho!

Ne pa tole cefranje človeka…da se na koncu zagovarja že glede tega, koliko prepešači…pa saj ste nori.

Itak ne bo noben štekal kvečjemu bo nazaj spet cela kopica “pametnih” argumentov. Jaz se iz kokošnjaka z nekaj petelinčki umikam.

Odeja, res te ne poznam – pa vendar mi pisanja, podobna tvojemu, zadnje čase kar malo jemljejo voljo, da bi se sploh še oglašala…

Veš zakaj? Ne zasledim te, da bi se kakorkoli do tega posta vključila v pogovor. In koliko je še takšnih! Ki bi znali le kritizirati kar je napisano – spreminjaš pa s tem, da TI skreneš neprimeren pogovor v primernejše »vode«. Seveda na način, ki je drugačen, kulturnejši od tistega, ki te tako moti. Ne bom trdila, da vsak lahko odgovarja, pomaga, svetuje na vsaki temi – na kakšni pa že.

Zato, vsem tistim, ki le berete: ZAČNITE PISATI! Spremenite ta forum, vplivajte na ljudi na njem tako, da bo jutri prav takšen, kot si ga želite.

Mah, grem na kolo…

Ljudje smo si podobni. Z nekaterimi stvarmi se strinjamo, z drugimi se ne. Nekaterim pritrjujemo, druge kritiziramo. Med sabo se razlikujemo samo v tem, da imamo nekateri “jajca” to delati pod stalnim imenom, pod katerim nas ljudje poznajo, drugi jih pa nimate in se skrijete pod na novo izmišljeni nick. No, jaz zahrbtne skrivače, ki vpijejo samo kadar imajo čez glavo rjuho, sicer pa se slinijo naokoli, ne maram….

Ker si postavila kar nekaj vprašanj in trditev, naj ti na nekatera odgovorim.

” pa kdo vam daje sploh pravico moralizirat, se vtikat, govorit, kaj ta človek hoče ali noče delat – pa kdo ste vi??”
– tako kot ti, smo uporabniki javnega foruma. In kot taki imamo neizpodbitno pravico komentirati karkoli želimo in kakorkoli želimo. Kaj je “vtikanje” in kaj “moraliziranje” je pa tako ali tako pristranska ocena posameznika, nastala na podlagi samo njemu lastnih vzorcev.

“In sploh ne poslušate, nobenih argumentov, le svoje……”
– Če bi znala brati z razumom in ne samo z jezo, potem bi nekajkrat zapored ugotovila, da sem vedno podal neko predpostavko, kateri je naknadno sledilo podajanje “argumentov”. Pogosto tako izključujočih se med sabo, da s tem zgubijo dobršen del verodostojnosti.

“Sodelujem tudi na drugih forumih….”
– Figico migico sodeluješ. Beseda TUDI pomeni, da sodeluješ tukaj in še drugje, ne pa samo drugje. Kar pa je čista laž, saj iskalnik pove, da v tem forumu do sedaj nisi napisala še niti enega samega samcatega prispevka.

“Eh, saj se mi smilite. Manjka vam širine, manjka vam srca, manjka vsega, kar človeka dela človeka”
– Ti torej imaš širino, imaš srce in imaš tisto, kar človeka dela človeka. Zato imaš za nas izraze : patetični ego, majhnost na vseh nivojih, majhnost slovenčkov – mali, vase zabubljen, ozkogleden narod, zarukanci katerim se ne da nič dopovedati, kokodakanje, itak ne bo noben štekal, kokošnjak s petelinčki…..

Jooooj Odeja, pa ti imaš širino in srce (če se temu po novem reče tako) celo večjo od pregovorno bogatega besednjaka furmanov in kočijažev. Tovrstno zmerjanje torej človeka dela človeka. Vidiš, potem pa imaš res prav. Res sem brezsrčen, ozek in nečlovek, saj v mojih postih ni najti zmerljivk.

Ko omenjaš tuje forume, ki jih za razliko od naših ceniš, o njih praviš:

“Tam, tudi če je vprašanje še tako brezvezno, se vedno potrudijo človeku odgovorit brez obtoževanj, obsojanj, vtikanj, ki niso na mestu, če pa je že treba, ga prijazno opozorijo”.

Vidiš Odeja, po tvoje sem napisal nekaj brezveznega. In ti si odgovorila brez obtoževanj in obsojanj, ter me samo prijazno opozorila? Ne Odeja, ti si za razliko od nas z elementarnimi vulgarizmi omadeževala vsebino foruma . Ter ga s tem naredila občutno slabšega od tistih, ki jih ceniš.

Odeja, nekateri se trudimo gledati stvar iz več zornih kotov in ne samo iz enega. Pri tem se da pogosto opaziti stvar v drugačni podobi, kakršna se sicer prikazuje. Nihče ni idealen, vsak dela napake, pravzaprav je za svoje neuspehe skoraj izključno kriv vsak sam. Nekateri v svoji samozaverovanosti ne opazijo lastnih napak, zato je prav, da nanje pokažejo drugi, če jih opazijo. Človek, ki resnično želi storiti zase nekaj dobrega, se bo vsaj za trenutek zamislil, ali morda le nimajo drugi vsaj malenkostno prav. Če je sposoben pogledati vase, se prepoznati in nekaj storiti da se spremeni, potem uspeh ne more izostati. Je pa res, da je danes vse več ljudi tako ozko usmerjenih, da vsako mnenje, ki ne potrjuje njihovega mišljenja tisti trenutek označijo za žaljivo pljuvanje, govorca pa za svojega sovražnika. Take ljudi vidim okoli sebe v velikem številu, karakteristično zanje pa je, da tokom let počasi, a zaneslljivo drvijo v prepad osame in izolacije, ter vse večjo konfliktnost z okolico. To so potem ljudje, ki jim “nikoli nič ne uspe”, ki “nikoli nimajo sreče”, ki “se jim vedno godi krivica”. Jaz nimam dlake na jeziku povedati, kaj o nekom mislim. Napišem pa to šele potem, ko dobro preberem vse njegove komentarje. Žal se prepogosto pokaže, da sem imel prav, saj se po mojem odgovoru avtorji pogosto ujamejo v zanko nekontroliranega besa, ki jih v hipu pokaže v luči, katero so prej skrbno skrivali.

Upam, da ne boš z nekontroliranimi žaljivkami ponovno umazala foruma. Bi šlo?

Mafija posoja denar.

LP

Odeja,

Če nisi imel/a nobenega predloga za manjo, res ne vem, čemu si se oglasil/a. Morda zato, da nam pokažeš, kako zgledajo prave slovenčice ali slovenklje ali slovenceljni?

Doslej si pametno molčal/a, zakaj si se pa zdaj oglasil/a? Da pokažeš, kako tudi ti ne znaš brati? Razen tvojega namreč nisem videla nobenega nekulturnega meila v tej temi. Se pa mnenja krešejo. Kot vedno. In prav to dela forum zanimiv.

Žoži…. !!! Ne s takimi, nooo! Še duhovit/a nisi.

“Če nisi imel/a nobenega predloga za manjo, res ne vem, čemu si se oglasil/a. Morda zato, da nam pokažeš, kako zgledajo prave slovenčice ali slovenklje ali slovenceljni?”

ja, točno zato!!!

in vi vsi, ki se oglašate s samimi jajci in brezveznim razpucavanjem… a vi pa imate “predloge” ali kaj? A vaše trganje človeka na koščke in pisarnenje izključno in le zato, da dokažete svoj prav, je pa kaj vredno in je v pomoč človeku?

Dajte, dajte, bo treba še malo popapcat.

Otroci hočejo vse razstavit in razbit, malo bolj zreli pa že znajo iz koščkov kaj bolj konstruktivnega sestavit. Če pa niste tega sposobni, pa bodite TIHO! Če imaš kaj pametnega za svetovat, povej, sicer se pa komentarjev, ki so zgolj samo za to, da pucaš svoj ego, vzdrži.

Sicer pa na tak nivo sploh ne odgovarjam več. Še vnaprej veselo udrihanje.

Kateri del mojega zapisa te je tako vznemiril, draga/i Lady/SirL?
Bi Hoffmana?:))

LP

A kaj? Mafija… mislm.
Drugače pa Lady… Bi en sir, pa Hofmana, prosim! :))

Popolnoma prav si prebrala mojo prvotno trditev. Če imaš probleme z razumevanjem je to izključno tvoja težava, v tem primeru svetujem dvojno dozo Hoffman- a.
Od sira so na žalost ostale le še luknje. Bi?

LP:)

Odeja, za danes imam dovolj, da se nekdo znaša nad mano. Ko boš ti znala kaj kulturno povedati, se tudi jaz na tvoje rezgetanje ne bom oglasila.

Ampak trenutno IMAM enake pravice kot ti.
Dovolj imam izobrazbe, da VEM, kaj je kulturno in kaj ne.
Dovolj sem stara, da se upravičeno štejem za človeka z izkušnjami.
Dovolj koristnih nasvetov sem že dala ljudem na tem in drugih MONovih forumih, za katere so mi ljudje bili hvaležni. In takih je večina.

Zaradi vsega tega NE DOVOLIM, da me zmerjaš. Tudi jaz tebe nisem. Če se ti zdi, da sem te, mi pa vrzi tisti stavek v obraz. Ti bom hvaležna. In se ne obešaj na pregovor, da pametnejši odneha. Odneha ta, ki nima argumentov. Te pa opozarjam: ne bodi žaljiva! Piši dejstva! Piši resnico. Piši o svojih stališčih. Nikar pa ne zmerjaj. Ker zmerjati zna vsak. Ukazovati večinoma tudi. Pogovarjati se, pa je umetnost. In nekateri hodimo na forum prav zaradi pogovorov.

Hvala, da si vendarle tako spoštljiva, da me vikaš. Pa ne bi bilo treba. Ker se na forumu tikamo.

Pa še tole. Morda bi imela kak pameten predlog tudi za manjo, pa sem imela tri dni težave z internetom in nisem mogla svetovati. Toda po tvojem izpadu se bom raje vzdržala. Bom počakala, če mi boš morda ti dala kako dobro iztočnico.

mimaš, daj smiri ego, ker nisi center vesolja.
moj post je namenjen vsem, ki se tukaj petelinčkajo, če se pa vanje prištevaš, pa…kaj naj rečem:))
ne, nisem te vikala, draga moja, govorila sem vsem na splošno – vsi “vi”, ki se jajcate na brezveznih vprašanjih. tvojo izjavo o slovenceljnih sem vzela samo kot iztočnico.

in kaj imaš ti meni NE DOVOLITI, da te zmerjam??:)) Ha, ha, kaj boš pa naredila – me boš za ušesa?:))

No, mnogi pa tu ne dovolijo, da se jim bedast folk vtika v preprosto vprašanje in jih trga na koščke pa se nihče nič ne zmeni za to.

In ne flancaj o argumentih, ker sama nimaš nobenih! Kot ponavadi, tipično – ko ljudje nimajo kaj reči nazaj, se spravijo na najbolj brezvezno stvar, ki nima zveze s tem, kar je bilo rečeno, samo da lahko dokazujejo svoje. Zdaj je najbolj pomembno to, da jaz manji nisem svetovala glede dela, ne pa to, kar sem povedala v postu.
Tako kot ste pri manji na koncu pristali že pri tem, ali gre s kolesom ali ne, ali pobira lešnike…ma, katastrofa, človek ne ve, ali naj bi se jokal ali smejal!!!

Vse samo zato, da se ubogi egoti lahko izprsijo.

Pointa pa ne pove nihče, svetuje nič nihče, če že svetuje in to ni uresničljivo, pa se trga človeka, cefra, se spušča v najbolj brezvezne zadeve…brez da bi človeka sploh poznali!! In ja, imam pravico to povedat – ker namreč to sem povedala, če še nisi dojela pointa mojega posta – in moji argumenti so precej močni – mislim, da si predvsem ti tista, ki jih nimaš, zato pa lajaš ob napačno drevo.

odeja, svoj prvi post si zaključila nekako takole:
>>Jaz se iz kokošnjaka z nekaj petelinčki umikam.

Pa umakni se že enkrat in zapri kljun. Takega kokodakanja kot je tvoje pa menda že ne bomo brali. Al pa te bo kak petelinček umiril…

Manja prav gotovo ne potrebuje takšne odvetnice, kot bi bila rada ti. Usekala si povsem mimo, sodeluj raje na forumih, ki so ti povšeči. Nihče te ne sili, da prebiraš tega in razburjaš uporabnike.

Kaj ti veš, kaj manja potrebuje! A zdaj že misli bereš?

Sploh pa, če si sposoben dojet, to leti na stanje tega foruma na splošno.
Manja je samo eden od primerov – jih je pa že davno preveč! Nekaj babnic, ki mislijo, da so vso pamet tega sveta požrle in nekaj petelinov, ki se morajo ven metat in že najbolj nedolžno vprašanje je predmet neskončnega soljenja pameti in vtikovanja v najbolj zasebne stvari, o katerih nihče ne ve nič! Na koncu se človek zagovarja, da sploh diha!

Ta forum je za vse, ne samo za nekaj par egov, ki se vtaknejo čisto v vse.

Ja, mi je pa itak jasno, da se nima smisla truditi sploh komentirati kaj takega, ker se potem, zaradi pomanjkanja argumentov, obešate na popolnoma nebistvene stvari. Zdaj je pomembno to, da me manja ne rabi – to sploh ni bistvo! Saj sploh ni važna manja! A je treba se je pač treba vsake bilkice oprijet, samo da lahko pljuvate dalje. Raje razmislite, če imam morda pa kaj prav. Samo seveda, tega raje sploh ne bi brali, kajne?

Hja, v enem pa imaš res ti prav – zame je res najbolje, da sem ne zahajam več, ker je nivo res porazen in mi tega ni treba prenašat.

Lahko, se vsaj zredila ne bom. 😉

New Report

Close