posojilo-ali veste??
ZANIMA ME, če kdo ve, kje bi se dalo dobiti kako posojilo. Situacija je sledeča: staraša v pokoju, na robu preživetja, sama sem brezposelna. Oba imata že kredite. Radi bi, da bi s tem posojilom odplačali stare kredite in vzeli nove drugje?!!
Morda kdo ve za kako varianto?! Saj veste prazniki so tu in nimajo niti za bencin, da bi me obiskali…
Hvala vsem.
Ž.
ce so stari krediti ob banke, se obrni nanje, dobi se lahko novi kredit, ki se poplaca stare in se nekaj ostane, odvisno od visine penzije in na koliko let vracila se boste zmenili… Ce pa je kredit od drugje, ti zal ne morem pomagati, sama kot brezposelna oseba pa ne bos dobila kredita nikjer.
srecno!
za boga milega, samo v zastavljalnico ne… pri 5 ali več % MESEČNIH obretnih mer, se da posojilo dobiti tudi kje drugje. Kot je bilo že omenjeno, najprej banka, gotovinko posojilo na podlagi TR (Gorenjska banka, SKB in verjetno še katera druga), potem žlahta, posojilo na pokojnino, posojilo z odplačevanjem starega posojila…. sao v zastavljalnice ne, je predrago, pa tuidi če hudič v sili muhe žre…
Lep večer, pa čim več uspeha!
Jani
Takole je s to stvarjo pri upokojencih:
Po novem , to je od septembra letos, lahko upokojenci dobijo kredit , če jim ostane po tistem, ko jim banka odtegne mesečno anuiteto še 82.400 sit. Ker je najnižji mesečni obrok, pri katerem banka nudi kredit 15.000 sit , pomeni, da mora upokojenec imeti pokojnine najmanj 97.400 sit/mesečno, da je kreditno sposoben. Vsi , ki pa nimajo tolikšne pokojnine, pa lahko dobijo samo še bosanski grb ( leva roka preko desnega komolca :-))) )! Tako so pravi gospodarji slovenskega premoženja končno napravili selekcijo, med tistimi, ki so po Slovenskih standardih še vredni življenja in pa tiste, ki smo obsojeni samo še na životarjenje do smrti , ki nas bo odrešila tozemskih muk.
Za primer si drznem navesti slučaj starejšega zakonskega para iz našega kraja. Oba že kar v letih, oba jih imata čez 70 , on tudi že precej betežen in ne najboljšega zdravja. Doma imata ogrevanje na kurilno olje. No in letos v jeseni, natančneje septembra sta tako kot vsako leto hotela vzeti posojilo za nakup 2000 litrov kurilnega olja, katerega cena je znašala cca.. 190.000 sit. Pa ju je banka presenetila s tem novim odlokom, o kreditni sposobnosti, tako ,da si tega olja za zimsko ogrevanje nista mogla kupit. Nihče od njiju namreč nima več kot 78.000 sit/mesec pokojnine. Problem je rešil potem vaški župnik , ki je organiziral zbiralno akcijo , da se lahko starčka čez zimo sploh grejeta. Kakorkoli že država je odpovedala na celi fronti in , če ne bi bilo dobrih vaščanov……brrr…………. !!!
Eh, takoj sem dolžan popravek, namreč šel sem malo brskat po strani nove Ljubljanske banke in vidim, da so znižali najnižjo mesečno obveznost do banke ( tako piše na njihovi strani) na 10.000 sit/mesec, torej je potrebno imeti najmanj 92.400sit mesečne pokojnine, da je oseba kreditno sposobna. To velja za kredite v trajanju 1-2 let.
Priznam,stanje kakor sem opisal v prejšnjem postu je veljalo septembra letos, potem pa se niti nisem več zanimal, ker so se mi zagabili. In to na vseh bankah.
posavec, nisem vedel za ta odlok, ki je milo rečeno… ma sej nimam besed… kaj nej rečem ob dejstvu, da ima moja mami pokojnino po umrlemu možu… 70.000 in bi si hotela “privoščiti” kaj takega kot je kurilno olje… še sreča, da ji vsaj za to ni treba skrbeti, ker skozi leto zrihtao dovolj kuriva…. v trdi (beri drva) obliki.
In nazadnje… res da o farjih nimam najboljšega mnenja, pa očitno imajo nekateri vendarle več posluha za ljudi, kot pa za svojo cerkev in polno rit.
Lep večer!
Jani
Živio
Ja, res žalostno branje. In dejansko pri nas tako je. In to ne pri par kmetih, kot trdi vlada in razni nazovimanagerji, ampak je revščina prisotna pri vedno več ljudeh. Ne bi rad govoril o procentih, ugibal še manj – a kolikor poznam svoje okolje ( ki je seveda vzorec cele države ) vidim dejansko vedno večje probleme s finančno likvidnostjo. In problemi z denarjem enostavno vodijo v probleme z zdravjem, medsebojnimi odnosi, padanjem nivoja kulture, bivanja…
Kaj ukreniti, kam to pelje? Po pravici povedano ne vem in tudi ne verjamem, da kdo drug ve. Kar je zanesljivo je le to, da bo do sprememb prišlo in to v doglednem času. Kajti razlike postajajo vseeno prevelike in sistem postaja preveč nepravičen. Ko si bodo ljudje sprememb dovolj močno želeli in ko bodo dovolj močno verjeli v boljši svet, takrat bo ta možen.
Župniku vsaka čast, slučajno tudi jaz poznam enega, ki me je prav presenetil. Res človek na mestu.
Zdravo vsi ,
Jaz sem Rebeka iz Ljubljane in želim samo izraziti globoko zahvalo Cooprative Rosselli za njihovo iskrenost, odprtost, preglednost, resnicoljubnost, ljubezen in podporo med in po tem, ko so od njih dobili posojila. Precej sem bil v rokah teh prevarantov in čas mi ne bo dovolil, da bi povedal vse, kar sem v zadnjih nekaj mesecih šel po spletu pri gostu ali dobil posojila, da bi se tukaj domoval v slovenščini, ampak Bog mi je odgovoril molitve s podporo in ljubezni gospe Rosselle Riccardo, ki me je sprejela in razumela z menoj kljub mojemu prvotnemu dvomu in nezaupljivosti ter s svojim dobrim srcem in ljubeznijo, zdaj sem lastnica doma prek svojih 2-odstotnih posojilnih skladov in sem se zaobljubila širite to novico in tudi svetu sporočite, da je še vedno pristnih in nekaj dobrih spletnih posojilnic, ki lahko pomagajo in oživijo suho kost, kot sem bila prej. Ne poslušajte in preberite tega pričevanja, ker je to resnična izkušnja, ki spreminja življenje, in vsakdo, ki potrebuje to vrsto obračanja, ne sme oklevati ali dvomiti v to, ker sem dokazal in prisegam na nebesa, da je ta zgodba resnična in tudi zgodba moje izkušnje z njimi. Oglejte si jih po e-pošti, če potrebujete finančna sredstva! email: [email protected], ali pa jo lahko pokličete prek njenega e-poštnega naslova: [email protected] za hiter klic klepeta ali whatsapp / +35677926593
Hvala
Rebeka