Najdi forum

Zivjo, najprej da razjasnem nekaj stvari. S fantom se ne ziviva skupaj, jaz sem studentka on ze redno zaposlen. Zivi pri svojih starsih in kot pravi bi zgornji del hise dobil on kar pa ne verjamem cisto saj ima se dva mlajsa brata, ki sta po mojem mnenju bolj “priljubljena” od njegovih starsev. Res je da moj fant vsak mesec daje svojim starsem kot najemnino 150 e in da ni rabil nic opremit za stanovanje v zgornjem delu ampak bo pocasi potrebno prenove in temeljitega ciscenja (niso cistili sproti). Poleg najemnine pa placuje sam stroske za svoj internet, tv, elektriko in hrano,daje pa se njima za ogrevanje vode in za kurjavo. Moti me to, da v zadnjih tednih cedalje bolj prosjacijo za denar, da jim ga posoja. Recimo so bili na morju in so ga klicali, naj jim na kaze denar. Vceraj sta celo rekla tadrugemu sinu, da je on klical mojega fanta medtem ko sva midva bila na izletu, da jim naj nakaze denar za hrano ker nimajo nic. Po drugi strani pa oba kadita in sta v kreditih, ne placujeta racunov, baje ima eden od njiju ze zablokiran racun, nevem. Vglavnem res mi ni vec, da bi v prihodnje se preselila v tisto stanovanje, saj lahko pricakujem, da boma dobila razne opazke ces sva pa tako vse dobila, da je bilo vse opremljeno itd. Ce kdaj nebi hotela posodit. Razmisljam tudi in tudi fantu sem ze omenila tudi midva boma morala sparat za v prihodnje ce si zelima ustvariti druzino. Ocitno ne razmisljajo in si predstavlajo, da bo njih zmeraj en zalagav z denarjem ko bodo v skripcih. Kaj pravite je bolje, da poveva, ko boma tako dalec za skupno zivljenje, da nebova tam ali naj bova ali naj greva za sebe. Res nevem saj je se prehitro o twm razmislat, ker se tudi sama nimam redne sluzbe ampak vseeno.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Če imaš kakršnokoli možnost iti za sebe, potem absolutno za sebe. Tudi, ko so odnosi dobri, so pogosto težave v skupnem gospodinjstvu mladih in starih, kaj šele, ko niso.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Za 150eur na mesec se dobi ze soba v prestolnici. Mpja hci jo ima
Najvecja napaka je rinit k starsem. Naj si najame sobico. Starsi pa naj tisto mansardo spucajo in oddajo drugemu. S starsi se ni za zapletat… K starsem se hodi na obiske. Ne pa, da se gremo slovenski sindrom… Saj bo nekoc podedoval. Ce… Ker, dokler sp v kreditih, se niti njihovo ni… Ko bodo odplacali, pa bo. Fant naj gre na svoje. Si bo ze znal skuhat in oprat. Sicer mu pa lahko pomagate, kot bodoca?

Nikoli vama ne bo žal, da gresta na svoje, vedno pa lahko obzalujeta, da sta se vselila v isto hiso kot starši. Najlepše je na svojem. Sploh če je takole kot je, da odrasli ljudje niso samostojni in pričakujejo da jih bodo otroci živeli… obenem pa še hodijo lepo na morje, češ, zakaj bi pa šparali, saj bo sin dal… To ne gre tako. Ni vredno živcev, res pa vseh pripetij,ki bodo itak prišle, četudi gresta na svoje…

Kaj pa v mojem primeru, ko živiva s fantom v svojem stanovanju v piranu in tašča hodi na obiske na 3 tedne, včasih tudi na 2 tedna iz ljubljane se kopat in pri nama spi tudi po cel teden. Je skrajno nadležna, ves cas zaslisuje, sprasuje, naju primerja, ves čas govori (s tem mislim res ves čas, tako da se na koncu dneva počutim neverjetno izmučeno) in hodi po stanovanju kot da je njeno. Tudi v spalnico, ves čas se sprehaja in jo je povsod polno. Že tako sva malo drug z drugim in še takrat nama proste dni zapolnijo njeni obiski. Nikoli nič ne da od sebe, še voziti jo je potrebno na okoli. Tudi fantu to ni po godu in dobro ve da mi gre zelo nazivce amapk svoji mami ne more rečt da ne sme več prihajati. Jaz pa tudi ne morem več tega prenašati. Če ne bi imela tako dobrega fanta bi ga že zdavnaj pustila ker je resnično nevzdržno.

Stanovanja se ne da zaklenit? Predvidevam, da sta ji na lep način že skušala povedati, da ni dobrodošla tako pogosto?

Fant mora očitno postaviti meje svojim staršem. Dlje, ko se bo pustil cuzat, slabše bo. In dokler bo živel pod njuno streho, bosta vedno imela argument, zakaj jima mora dat denar. Zelo malo možnosti vidim, da se taka štorija konča dobro.

Ne rekla ji nisva nicesar. Kako naj receva ej ti pa ne mores vec pridet. Nejn odgovor bi bil saj vaju nic ne motim ker sem na plazi. Amapk ravno to je problem, čez dan mi je vseeno ce je na plazi. Zjutraj in zvecer, ko sem doma ne moti.

Ja lejjo, kako pa naj potem ona ve, da ne sme hodit tako pogosto? Mogoče si zdaj misli, da sta ful vesela, ko je tam, in si želita, da bi prišla vsak teden, ne samo vsaka dva tedna. No, če ti je težje kaj reči kot prenašati njo zjutraj in zvečer v kopalnici, potem se seveda odloči za lažjo rešitev. Ne vem, a si mislila tukaj gor pustiti njeno telefonsko, pa da jo kdo drug pokliče in ji razloži?
Če obstaja tudi tast, bi tvoj partner lahko kaj namignil njemu in bi se on lepo pogovoril s svojo ženo – čeprav, če je kolikor toliko normalen, ji je verjetno že rekel ali pa je vsaj taka copata kot očitno tvoj fant. Ne vem no, da ne moreš lastni mami povedat, kar ji gre, je pa tudi mal kriza, veš. Ti tudi svoji mami ne bi upala ničesar reči?

Vedno ko pride postanem tako slabe volje, da sem cel dan cisto zamorjena. Pri njih doma pa je tako da se ji vse ustreze, moj fant naredi zanjo vse kar mu rece. Ona pa bi od njega vzela tut vse kar bi lahko. Se od mene, sama pa ne bi dala niti za kavo. Vem da se cudno slisi da ji nic ne recem. S fantom sva skupaj 2 leti, torej se vedno sveze in ne morem se zameriti. Pri njih je tako da ni variante da bi se ji reklo ne.

Pa tudi ce bi ji rekla da me moti bi bilo njej vseeno. Ona je taksna zenska da ji je cist vseeno za vse ostale, samo da bo njej ugodno. Ona niti ne pride k nama zato da bi naju vidla. Ona se sama sprehaja okoli, sama zase pripravi hrano in skuha (najino hrano) , midva posebej. Njo ne briga a naju vid ali ne. Cisto samo nase gleda. In zelo bi jo razjezila da bi ji onemogocila zastonj dopust ki ga ima tok na pogosto.

Oce je kot da ga ni. Je doma. Fant pa rece da ji ne more prepovedat da pride, sicer pravi da je ze od malega navajen da je tako in da zato jaz tezje prenasam ker pa nisem navajena. Tudi jaz ne morem prepovedati, ker ni pravicno do fanta.

Od fanta je odvisno, ali bo naredil red. Jaz te popolnoma razumem zakaj nočeš sama govoriti z njo – preprosto, ker je vse ostale navadila na to situacijo, da so se ji podredili in ima zaledje. Ampak fantu lepo dopovej, da vseeno mora gledati tudi na to, da tega ti nisi vajena in da boš šla na “počitnice” naslednjič, ko bo tako in naj je sam z njo. Naj se začne zavedati da zaradi tega, ker ne ve povedati NE izgubi žensko, ki kaj takega celo predolgo že trpi. … Ne bodi tiho.

Tudi na ”pocitnice” ze hodim, samo me vseeno razjeda ko vem da se sprehaja po celem stanovanju. Tudi brska. Se bom pogovorila z njim.

Moški, ki ne zna postavljat meje svojim staršem in ni prerezal popkovine, in to v taki meri, da povozi čisto normalne želje svoje partnerke, je zelo slaba novica za dolgoročno srečo. Na tvojem mestu bi ornk ornk premislila, ali želim živeti tako. V bistvu nezmožnost reči ne na sploh (tudi kolegom, ne samo žlahti) pomeni ogromno obremenitev za partnerja, partnerko.

Kaj bo šele, ko bo stara in ji bo treba pomagat.

Očitno je problem v tebi, kaj si se uturila v tujo zgodbo in delaš zbrko- odpri svojo temo!

Na svoje.

Imaste kar hud problem. Ne vem kaj bi lahko svetoval. Lahko pa povem moj primer, da pri 31ih še vedno živim pri očetu oz z očetom, ker na svoje ne morem iti, ker on brez moje pomoči ne bi nikakor prišel čez mesec. In zato, ker očetu dajem denar, nimam dovolj, da bi si uredili svoje gnezdece. Oče me nikoli ni prosil za denar oz da naj ostanem z njim, ampak sam pri sebi vem, da to preprosto moram nardit in vem, da sebi delam s tem zelo slabo. Upam, da se vaše zadeve uredijo.

Beži stran ni druge

New Report

Close