Najdi forum

draga muza!

zelim si, da bi bilo res tako, vendar cas tece in ne eden ne drugi me verjetno nista pripravljena cakati. vem, da bos rekla, da kdor me ne bo cakal, me ne ljubi resnicno. vendar se bojim, da zaradi svoje neodlocenosti izgubim oba. cudna so pota zivljenja, da nas takole dajejo na preizkusnje, ko najmanj pricakujemo. kako pa se je tebi obrnilo zivljenje? si zdaj srecna?

mojca, nefertit in stajerc!

morda pa je treba enkrat za spremembo poslusati srce? ne glede na posledice in se z njimi soociti. konec koncev, kaj nam pomaga, da nas ves ta cas, preganja strah in vprasanje, kaj se bo zgodilo, ko bomo zapustili to kar dobro poznamo…

upam, da je kateri med vami med tem casom ugotovil kaj ” pametnega” ali slisal od tistih, ki ste se jim zaupali, kaksno pametno, ki vam je dala misliti. uapm, da je tako.

No ja, da ne rečem, da sem bila v podobni dilemi nekaj let nazaj. Samo s to razliko, da sem jaz že vedela, da s tedanjim fantom ne bom nikoli srečna. Bi bila materialno priskrbljena, streho imela nad glavo, pomagali bi nama tudi oboji starši…ampak srce in telo se je na vse kriplje upiralo temu. Notranji glas mi je že prav vpil, da naj kaj ukrenem. Novi fant je prišel nepričakovano, prehitro. Nič si nisva obljubljala, nisva vedela ali bo iz naju kaj…pa je. Sva skupaj, so vzponi in padci, ampak pri njem vsaj vem, da si želim še kaj narest, da bo še lepše in bolje, (ja zaljubljenost enkrat zbledi :)) ) prej mi je bilo vse ravno, sem bila že čisto otopela.

Sedaj živim.

Kako boš storila ti je tvoja odločitev.

Lp in srečno!

Nekaj strasti se je vrnilo?…..jo bo dovolj za nadaljnih 40 let skupnega življenja?

Živjo,
še ena sotrpinka se oglaša, s tem, da je ta že poročena.
Tudi sama vem, da me čas preganja, ker že predolgo zavlačujem, ampak…imam občutek, da bom tokrat poslušala srce, pa naj bo, kar bo. Včasih je potrebno tudi tvegati. Konec koncev tvegam tudi, če ostanem s sedanjim, saj ne bo tako, kot bi si želela. Se še oglasim.

btw-bubika–kot bi opisovala moje doživljanje…

pozdravljeni.
ne me zdaj grdo nazaj napast, ampak moje mnenje je sledeče: s tem ko si npr. bubica si zečela na skrivaj pisat pa dobivat z drugim si si sama začrtala pot v problemčke.
mogoče je res, da bi kateri od vas našel večjo srečo pri novem partnerju ampak je pa tudi res da ste vsi malo naveličani vsakdanjika. pri partnerju ni nič več vznemirljivega in zanimivega. kako veste da čez leta ne bo enako pri tem novem???
imam občutek da bi radi slišali konkreten odgovor da zamenjejte partnerje (saj meni se tako zdi v vašem pisanju), ampak odločitev bo na koncu vaša, pravilna ali pa tud ne….

dosti sreče vsem pri pravi odločitvi….

Še ena iz podobne situacije. 😉 In imam še dve prijateljici, ki sta bili na razpotju. Sicer sta obe poslušali razum in ostali s fanti. Vendar sta potrebovali veliko časa, da sta pozabili na ‘ta drugega’.

Jaz? Šla sem narazen s fantom, ker mi ni bilo pošteno do njega in tudi sama sem začela zaradi tega dvomiti v naju (kako se lahko zaljubim v nekoga, če imam fanta..).

‘Ta drugi’? Preživela čarobne urice in dneve z njim, vendar sem zdaj sama. Sem ugotovila, da je prav, da sem poslušala srce, pa čeprav se ni izšlo tako kot v pravljicah. Vendar pa imam zdaj čas, da razčistim sama s seboj. Kako bo v prihodnosti? Pustimo se presenetiti. 🙂

Vem, da ti nisem odgovorila, ker nikdar ni nič črno ali belo. Eni poslušamo srce, drugi razum. Pomembno je le, da si srečna. In da znaš živeti za sebe.

Uživajte v cvetju,
MiKkA

Draga bubica,

Po dolgem času sem na tem forumu,a ko sem prebrala tvojo zgodbo bi lahko rekla,da jo je napisala oseba,ki mi je zelo blizu.
Zgodba se ujema do potankosti,celo tole s stanovanjem…
In kam pašem jaz?
Bila sem vmesni člen pri paru,ki sta zavzemala vlogo tebe in tvojega fanta(s katreim živiš)-sosedje v bloku,vrata do vrata…Bi ti rada opisala kaj vse in kako se je odvijalo,pa ne vem če ti pomaga.A nekaj vem zagotovo…vem kako to zgleda,kako se odvija,in če v tem vidiš kakšnokoli potrebo po pogovoru mi lahko pišeš na moj mail.

Palčica

P.S.
Par je šel narazen,stanovanje se je prodalo-ona pa je skupaj z drugim fantom.Mislim,da je izbrala in naredila pravi korak,pa čeprav je trajalo (identična razmišljanja tvojim).Naj še povem,da sta bila (prvi par) oba moja najboljša prijatelja in stvar res ni bila enostavna.

Poslušati glavo ali srce…Prvič poslušaš srce, v drugo pa ponavadi počneš bedarije ker te malo hormoni in dolgčas zavajajo in seveda je vse kar je novo bolj mamljivo in lepše.. Avto, hiša, tudi navidezna zaljubljenost in iluzije.. Vmes pa sledi veliko učenja na napakah če imaš vsaj kaj možganov in se ne obnašaš kot da živiš skozi le od metulčkov..pa iz cveta na cvet po novo zaljubljenost..

Kako enostavno je svetovat, naj konča zvezo. Pravijo, da s tujim ku.. je lahko po koprivah mlatit :).

New Report

Close