Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca POSLUH ZDRAVNIKA?

POSLUH ZDRAVNIKA?

Pozdravljeni!

V zadnjih nekaj mesecih se mi je nakopičilo nekaj težav, predvsem v službi sem obremenjena, tako je naneslo, da sem pretežno sama za vse, posluha nadrejenih za pomoč pa ni. Vse je pomembno, vse mora biti postorjeno. Pozno prihajam iz službe, družina in gospodinjstvo zahtevata svoje. Časa za sproščanje ni, ponoči tudi zelo slabo spim, čeprav včasih, zvečer, komaj še stojim na nogah, če kaj berem ali gledam tv, od utrujenosti včasih sploh ne vem, kaj sem prebrala ali slišala. Čutim, kako izgoreva moja energija. Trudim se zdravo jesti in pozitivno razmišljati, nasploh sem dobrovoljna oseba. Sedaj pa sem le še senca same sebe.
Zanima me, ali imajo osebni zdravniki posluh za ljudi s takimi težavami. Rada bi se zdravniku zaupala, ga prosila za kak dan bolniške, da se sprostim in si odpočijem. Bojim se, da se mi bo smejal in me imel za osebo, ki se izogiba delu, kar ni res, saj sem uspešna odkar sem zaposlena, delam dobro in veliko. Ali je splošna utrujenost, razdražljivost in slabo psihično počutje dovolj velik razlog, da mi zdravnik dovoli na bolniško?

Spoštovani!

Pravilno ste napisali UTRUJENA. Po vašem opisu sem namreč presodila, da gre pri vas za sindrom izgorelosti, oziroma po angleško burnout syndrom. O tem sindromu, ki se lahko, če ga zanemarimo, sprevrže v depresijo, se v Sloveniji premalo pogovarjamo. Ker so zahteve delovnih mest vedno večje, se pojavlja vedno pogosteje. Pošljite mi vaš elektronski naslov, da vam bom lahko poslala svoje predavanje in članek o izgorelosti. Predavanje je objavljeno v Zborniku za zdravnike splošne medicine, ki ga je v letu 2003 izdala Krka.
Menim, da težave lahko predstavite svojemu zdravniku, ki vam bo po vsej verjetnosti odrl bolniško. To je še najmanjši problem. Pri izgorelosti, se mora tisti, ki je nadpovprečno obremenjen, naučiti, kako reči NE (ne bom prevzel novega dela, obveznosti…).

Lepo vas pozdravljam.

Danica

New Report

Close