Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Težave in bolečine v hrbtenici Posledice zavrnitve operacije

Posledice zavrnitve operacije

Pozdravljeni!
Trenutno sem na čakalni listi za rekonstrukcijo MPFL. Pred tem so mi opravili operacijo po Fulkersonu, ampak je pol leta po operaciji prišlo do ponovnega izpaha pogačice. Od marca, ko se je zgodil zadnji izpah (imela sem 2), nisem imela nobenih težav s kolenom, zato sem začela razmišljati, da mogoče še ni tako kritično, da bi bilo potrebno operacije. Zanima me, kakšne so možne posledice v prihodnosti, če se odločim, da zavrnem operacijo. Morebiti v pomoč, naj še dodam, da sem stara 20 let in mi je bila postavljena sledeča diagnoza:
ST. POST OP SECUNDUM FULKERSON BIL.
LUXAIO RECIDIVANS PATELLAE SIN.

Najlepša hvala za odgovor in lepo pozdravljeni.

Spoštovani!
Če zmorete vse aktivnosti (predvsem športne) in nimate težav, lahko operacijo tudi odložite, vendar tvegate, da se bo pogačica nadaljne obrabljala. Težko vam podam natančno oceno brez kliničnega pregleda, potrebno je namreč pri pregledu ugotoviti, koliko je pogačica nestabilna (lahko je vseeno nestabilna, kljub temu da sedaj niste imeli izpaha, izpah se lahko ponovi kasneje). Svetujem vam posvet z vašim operaterjem pred operacijo, da vas ponovno pregleda.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close