Najdi forum

Živjo Kičo!

Da bi zaradi trave začel kašljat po enem oz. dveh dneh, se mi zdi skoraj nemogoče. Če bi kašljal isti dan kot si kadil, bi še lahko pomislil na posledice kajenja, tako pa mislim da moraš vzroke iskati drugje…

Sam kadim travo že okrog 8 let, ampak precej neredno. V glavnem sem “vikendaš” in kadim samo med vikendi, občasno imam obdobja (kakšen mesec ali dva) ko kadim vsak dan, potem pa spet obdobje ko kadim samo parkrat na mesec 🙂 Zaenkrat ne vidim kakšnih negativnih znakov, zaključujem faks, osebno življenje gre tako kot bi si lahko marsikdo le želel, skratka sem vesel in zadovoljen uporabnik trave. Je pa res da imam kar precej prijateljev, ki s travo pretiravajo (minimalno 5 jointov na dan) in na žalost moram povedat, da ni prav dosti od njih. Res je da so vsi zaposleni, ampak večjih ambicij pa nimajo, tako glede šolanja kot službe, skratka preveč jim je vse ravno…
Glede prehoda na trde droge, pa mislim da ne smemo krivit trave. Bolj kot trava, te zadane alkohol (od trave še nisem zaspal na mizi, se pobruhal, zvrnil na tla, pozabil kaj sem počel tisti dan itd.) in če ti je pijanost všeč oz. si želiš še nekaj več, bi z lahkoto trdil da je odskočna deska alkohol (v malo večjih količinah 😉 )

Ko je govora o travi, si ne morem da ne bi šel mimo primerjave alkoholika in hašišarja, primerjava odvisnikov in ne “vikendaških” uživalcev (velja za obe substanci)… primerjava z alkoholom za to, ker je le ta v naši družbi opevan kot oh in sploh, še posebej dejstvo da vino spada pod hrano 😀

Alkoholik:
+ je legalno (policija ne teži)
+ bolj sprejemljiv v družbi
+ težka fizična zasvojenost in s tem dolga abstinenčna kriza

– nasilen do družine in drugih
– nevaren in hiter voznik
– izguba spomina po prepiti noči oz. dnevu
– nenadzorovano obnašanje
– ciroza jeter in kup želodčnih težav
– možnost predoziranja in posledično smrt

Hašišar (uživalec trave):
+ miroljuben
(ni zainteresiranosti za nasilje)
+ ne paničari in se ne prehitro razburja
+ ni fizične odvisnosti
+ do sedaj še ni zabeleženega predoziranja in smrti

– kratkoročni spomin (po nekaterih raziskavah naj bi se časoma obnovil, po prenehanju uporabe)
– pri kajenju z tobakom, večja možnost raka (enako kot pri kadilcih cigaret)
– apatičnost (pri pretiravanju s kajenjem)

Če s travo ne pretiravaš in se ji ne prepustiš, je koristna za sproščanje v tem napetem in tempiranem življenskem stilu. Če pa si oseba, ki se hitro prepusti omami, pa raje pusti vse droge pri miru!

ja to je pa res da začneš pozabljat……

najbol me jezi da ljudje kateri nimajo izkušnje in prebirajo nepreverjeno liteaturo delijo nasvete in solijo pamet!
Trava sama po sebi ni nic skodljiva … od prvega zapisa pred 2000 pred nasim stetjem do danes ni zabelezen niti en smrtni primer… in use literature sploh ameriske ki jih berete so eno navadno antipropagando sranje!
Priporocam da si nejeverni tomazi preberete knjigo katera opisuje cist dejansko stanje: -Moj otrok se drogira!!
poleg tega priporocam da si pogledate domumentarce : – “In pot we trust” (govori o legaizaciji v zdravstvene namene ter prikazuje ljudi z boleznimi, ki jim ta zel prinasa noramalno zivljenje)
in The Union… kjer boste zvedeli kaj se je dogajalo v ozadju poskusov testiranja konoplje na zivalih!

Sicence news članek marihuana in rak (http://www.sciencedaily.com/releases/2007/04/070417193338.htm)
In marsikaj bi še našli….

pozdravljeni,

sam osebno menim, da trava sploh ni tako nedolžna droga kot zgleda, začel sem jo kaditi v srednji šoli, pokadil kakšen joint samo med počitnicami, potem je to v 2 letniku prerastlo med vikendi in v tretjim joint na dan in v četrtem smo pokadili po več jih na dan. nato sem se po divjih počitnicah par mesecev (po 10 jointu na dan s prijatelji) odločil, da preneham s kajenjem, in morem povedati, da so bili rezultati nepopisni, možgani so se mi odprli in začeli delati čisto drugače, mislim v gimnaziji sem bil pravdober vseskozi brez problemov, vednar sedaj na študiju mi pa sploh ne dela problemov.

moram pa povedati, da se mi je pa začela nekakšne vrsta depresija, dejansko študiram zakaj smo na svetu, kakšen je naš cilj, če lahko kaj spremenimo itd, v teh primerih me je trava dejansko sprostila, da sem pozabil na vsakdanje probleme in da sem se imel fajn, moram priznati, da sem v kajenju užival, pač nekaj sem naredil za sebe (prenehali so mi kronični glavoboli).

in po treh mesecih relativne abstinence smo malo pretiravali za novo leto.

uglavnim, imam občutek, da ljudje zlorabljajo droge že od svojega začetka, eni alkohol, tobak, travo, tablete, tudi kavo… ne moremo reči da so vse zdrave, vendar je pa glavni problem pri travi, vsaj po moje ta, da ni legalizirana, saj s tem bi pridobila na kakovosti in lahko bi dobili normalno travo, ne pa v laboratorijih vzgojene prepojene s pesticidi, gnojili in bohve kaj še vse 🙂

Jst skadim redno usak petek ali pa sobot 1-2 jointa in sedaj sem se odločil da bom prekinil ker se mi ne zdi qul!

Zanima me samo to če se da v lekrani kupiti testerje in koliko stanejo?

Lp

Prvo napišeš da pokadiš tri jointe na teden .Potem takoj v stavku naprej napišeš približno enega-do dva makssimalno na dan ali morda pri tebi že travca vpliva na kratkoročni spomin tako kaže iz pisanja 🙂

živjo moj brat je bol redko beseden postal, v šoli ni družaben tako tudi doma ne (zasvojen je i igrcami), prav nasilen je, in ja neje kej veliko in seveda včasih ko pride bol pozno domov bruha… včasih ni bil takšen, dokler nišel v srednjo in me zanima kakšne so posledice drog (v vedenju)?

Spoštovani katjamatko5.

Droge (kemične substance) in čezmerna uporaba/ zasvojenost z igricami (nekemične substance) imajo podobne negativne čustveno-vedenjske posledice na človeka-uživalca. Posledice so: nemir, tesnoba, razdražljivost, vznemirjenost, spremembe razpoloženja, depresivnost, izčrpanost, utrujenost, zanemarjanje obveznosti, družine in prijateljev (umik), težave v vzdrževanju dobrih odnosov, slabša učinkovitost ali neučinkovitost v službi/ šoli, izguba kontrole, laganje, brezvoljnost, obsedenost z drogo/igricami, nediscipliniranost, neodgovornost, agresivnost do drugih ali do sebe.
Iz vašega maila sem razbrala, da vaš brat hodi v srednjo šolo, tako da za več informacij, pomoč ali podporo lahko pokličete na številko Programa za otroke in mladostnike: 051/642-074.

Odgovarjala,

Selina

http://lifestyle.enaa.com/Zdravje/Zdravo-zivljenje/Konoplja-ima-antibioticne-protibolecinske-in-protivnetne-lastnosti.html

http://lifestyle.enaa.com/Zdravje/Zdravo-zivljenje/Konoplja-ima-antibioticne-protibolecinske-in-protivnetne-lastnosti.html

Odgovor na objavo uporabnika
Dejc12345678, 02.01.2013 ob 09:38

najbol me jezi da ljudje kateri nimajo izkušnje in prebirajo nepreverjeno liteaturo delijo nasvete in solijo pamet!
Trava sama po sebi ni nic skodljiva … od prvega zapisa pred 2000 pred nasim stetjem do danes ni zabelezen niti en smrtni primer… in use literature sploh ameriske ki jih berete so eno navadno antipropagando sranje!
Priporocam da si nejeverni tomazi preberete knjigo katera opisuje cist dejansko stanje: -Moj otrok se drogira!!
poleg tega priporocam da si pogledate domumentarce : – “In pot we trust” (govori o legaizaciji v zdravstvene namene ter prikazuje ljudi z boleznimi, ki jim ta zel prinasa noramalno zivljenje)
in The Union… kjer boste zvedeli kaj se je dogajalo v ozadju poskusov testiranja konoplje na zivalih!

Sicence news članek marihuana in rak (http://www.sciencedaily.com/releases/2007/04/070417193338.htm)
In marsikaj bi še našli….

Govoriš S*****e.

UPORABLJAL SEM JO ČEZ 30 LET IN SEM PRENEHAL POSLEDICE KATERE MI JE PUSTILA SO Izguba volje do vsega izguba družine izguba izpita za avto izguba treznega razmišljanja. Trava je vražje delo zato se tako nedolžno predstavlja. Glede literatur so neki svoji šamani in pišejo nikoli preverjenih stvari pa tudi raziskav ni Oz netehtne.  Mogoče je v malih količinah vred ampak je zaradi nihanja dopamina potrebuješ vedno več ker ti samo to da zadovoljstvo.

New Report

Close