Najdi forum

Sedaj je trava tudi drugačna,kot 15 let nazaj.Poznam ljudi,ki travo pricajo z vsem možnim od strehnina naprej.Sam da si prej omotičen!In tako travo kadijo 13 letniki,ki neprepoznajo razliko.Sam da folk kupuje,to je bistvo!

Spoštovani,
Zanima me, kaj pomeni, da moj 38 letni zet kadi travo. Verjetno prižge tudi njegova žena (moja hči).
Jaz sem stara 58 let in teh stvari ne poznam, oziroma se jih celo bojim.

Zelo sem žalostna, ker imata tudi 11 letnega otroka in me skrbi, kako bo to vplivalo nanj.

Prosim, da mi napišete ali jih opravičeno obsojam.

Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni

stancsiika živjo. Najprej vas bom še vprašala kje ste zvedeli, da vaš zet kadi travo??Drugače pa vse bo dobro in prav, dokler otrok ne ve kaj dela starš. Pri otroku pa tudi ne veš kako bo na take stvari reagiral, če bi izvedel. Nekaterim se zagabi in sami nočejo niti poskusiti, nekateri pa probajo. Jaz vašega zeta ne bi obsojojala in ne vaše hčere, ker vidim da sta zadosti stara da vesta kje je meja. Če skadita enega na teden skupaj tako malo za sprostitev, zakaj pa ne. Službe in odgovornosti v tem času niso lahke, zato če si nekdo zaželi takšne sprostitve mene ne moti. Za otroka je pa tudi po eni strani dobro, da ima tako odprte starše, ker mu potem starši iz lastnih izkušenj lahko pomagajo na pravo pot, ker slej ko prej se vsak sreča s tole zeleno rastlino. Jaz sem se srečala s tem, kadila 5 let, sedaj eno leto ne kadim in nič ne pogrešam. Trava je drugače škodljiva približno toliko kot cigaret (čeprav po nekaterih raziskavah naj bi bila bolj zdrava kot cigaret-če odštejemo izgube kratkoročnega spomina). Je pa res, da te psihično priklene nase če zelo redno kadiš (vsak dan enega ali več). Na vašem mestu se ne bi vmešavala v njune zadeve, ker to bo samo povečalo napetost med vami, kar bo zaslutil tudi otrok. Upam, da sem vam vsaj malo približala poznavanje o tem in da ob ljudeh, ki imajo pamet ni trava niti tak bav-bav.

lp

Spoštovana veverrca

Hvala za napisano. Sem pomirjena in se ne bom vmešavala.
Malo ste mi odprla oči, ker stvari ne poznam.

Dve uri pregledujem vaš forum, več ali manj sem skozi dala šele droge. Ne morem se načuditi nerazgledanosti ljudi, ki tu postavljajo vprašanja, od trave do heroina. Le nekaj jih je, ki dejansko vedo o čem govorijo in so pravzaprav edini, ki sploh lahko svetujejo. Če lahko postavljate butasta vprašanja ala “a od trave lahko postaneš odvisen” in “kakšni so znaki, če je nekdo na heroinu”, potem verjetno znate v googla napisati ime droge in se bolj konkretno pozanimati o tem. Literature o tem je neskončno!
Starši večinoma počnejo eno hudo napako. Ko izvejo, da mali/mala kdaj potegne dimček ali dva, začnejo dramo, prepovejo izhode in se nasploh obnašajo kot nevedni butci, kar večinoma so. Ne me napačno razumeti, verjetno so to inteligentne in čisto ok osebe, le o tem nimajo pojma. Zato ponavljam. Imate internet, vpišite v iskalnik droge in tam boste našli popolnoma vse, kar želite in morate vedeti. In več.
Upam, da ne bo kakih zamer, nikogar nočem žaliti, ampak ob prebiranju večine postov v kategoriji Droge me je zabolelo srce. Resnično sem pričakovala, da v današnjem času ljudje vedo več o drogah in vsem kar paše zraven.

Lep pozdrav,
Ana

Da Ana, jaz se isto cudim nad temami in vprasanji…

Ana

Starši večinoma počnejo eno hudo napako. Ko izvejo, da mali/mala kdaj potegne dimček ali dva, začnejo dramo, prepovejo izhode in se nasploh obnašajo kot nevedni butci, kar večinoma so.
Nočeš biti žaljiva? Pa res……ta izjava je zelo spoštljiva.
Zakaj pravzaprav ta napadalnost? Ker si sama uporabnica trave?

jaz se glede staršev z ano strinjam. ampak včasih ni problem preslaba informiranost temveč prekomerna zaskrbljenost za otroka. in tisti, ki določeno drogo uporablja, bi moral biti informiran o tej drogi. če ni, je to njegov problem. in potem je prav, če starši reagirajo z dramo, prepovejo izhode in ne vem, kaj še.

@tiha_: kopiraj drugič še preostali del, ne pa samo tisto, kar ti je ušeč 😉 (Starši večinoma počnejo eno hudo napako. Ko izvejo, da mali/mala kdaj potegne dimček ali dva, začnejo dramo, prepovejo izhode in se nasploh obnašajo kot nevedni butci, kar večinoma so. Ne me napačno razumeti, verjetno so to inteligentne in čisto ok osebe, le o tem nimajo pojma.).

o posledicah trave boš največ zvedel (vsaj po moji logiki) na http://konoplja.org/Forum/Forum.htm ter na tem naslovu: http://konoplja.org/ .

(nekatere stvari ste že povedali, druge ne, zato ne govort, da ponavlam :)) če kadiš travo, si lahka psihično odvisn, fizično ne. nekateri zdravniki jo priporočajo, saj sprošča telo ter duha (se pravi um ;)). da bi bile kakšne negativne posledice…to glih ne. edino mogoče mal zjeban gru in kakšen ustni rak al kaj je že ta hudič (če kadiš brez filtra al pa pretiravaš), to bi blo pa tud use (po mojem). zej za izgubo spomina prvič slišm, tak da v zvezi s tem ne bom nč pamtn. je pa itak tko, da kar te ne ubije te okrepi. pa tud…usak bo enkrat umru….prej al slej. tak da uživej kukr lahk, pa seveda po pameti ;). pa še kej pište, k ste fajn za brt 😉

To je poanta zasvojenosti … ker ma marihuana v sebi neke substance, ki v možganih sprožijo občutek ugodja in misliš, da ti stvar paše, v resnici si pa s tem uničuješ možganske celice 😉

js ga kadim od 15 leta,s tem da sem do 18.zraven kadil še cigarete…ker so se mi zagnusli sem jih pustil in do danes,ko sem v 25 letu,nisem naredil niti dima ampak poham še ga pa vedno in to bolj kot kdaj kol prej(2jointa/dan min.ko ga zabluzmo pr kolegu tut po več gramov u parih urah)ampak to samo ob večerih.nebom rekel,da ni nobenih sprememb na predvsem kratkoročnem spominu itd…da pa nebodo samo slabe stvari pa vam naj povem,da sem zelo aktiven športnik,treninge od pon.do petka…vikend pauza.treniram taekwondo in redno fitnesiram,vsegaskupaj že skoraj 10let…hočem vam samo reči,da če bote imel željo opravt neko stvar,jo tudi boste…kljub temu,če se ga zvečer zakoljete ko prašiči!!

lep pozdrav

Ma ne vem. Meni trava paše. Fajn filing. La se total zrelaksiraš, začneš razmišlat o pomenu tega pa onga, poglobiš se v vse kar ti pade na pamet, tud to zakaj je kakšna stvar določene barve. Vse pa je ful odvisno tud v kakšni družbi si. Pr mn je tk, da če daham s folkom, ko se ful pogovarja, ponavadi padem u smeh. Delam neumne stvari pa ful razpravlaš o nepomembnih stvareh pa se povnega poglobiš u njih, čeprav so povnega neumne. 😀
Če sm s folkom, ko ga rajš čila, čilam. Uležeš se v travo, gledaš oblake, karkoli. Predstavlaš si lah čist svoj svet. Če dežuje, si lah predstavlaš toploto sonca, lah si predstavlaš šumenje gozda pa žvrgolenje ptic in z mislimi boš tam v tistem okolju pa toplo ti bo, tud če bo zuni ful mraz.
Mn se še zmer zdi, da je trava ful bol kul od alkohola pa od čikov. Sm mela obdobje, ko sm sam pila pa ga komirala usak vikend, pol sm pa padla v travo pa je ful bolš filing. obnašaš se lah dost bol normalno. usaj zaenkrat vem kje je meja…
pač ne vem no… Vsakič, ko daham so filingi drugačni, ampak zmeri noro dobri.
Sušnika sm mela do zdej sam enkrat. na srečo. :] u bed me pa še ni fuknlo, čeprav je baje lahko povnega kritično, sam ne vem. Mn se še ni zgodlo. ;D

TRAVA JE ODSKOČNA DESKA ZA TRDE DROGE,.,..,HEROIN,KOKAIN ITD.
PRENEHAJTE,DOKLER JE ŠE ČAS

najbolj nevarna odskočna deska je metanol, izjemno nevarna droga, ki povzroča hudo psihično in fizično odvisnost, vrsto bolezni in moralni razkroj. Ker je zaenkrat pri nas še legalna je po nekaterih podatkih v RS 300.000 odvisnikov od metanola in kar je najhuje, praktično vsi odvisniki od trdih drog so začeli z zlorabo metanola.

Poučite se o metanolu še danes in se odkrito pogovorite s svojim otrokom, če ga slučajno uporablja.

halo rabim pomoč nujno predvsem pa od zdravnikov !!

sem dominik (po poklicu tehnik zdravstvene nege ) star 20 let , situacija je naslednja :
moja prijateljica se je zadela!! sedaj pa rabi nujno pomoč !! ker pa so starši zelo !! strogi pa nebi bilo najbolje za njo če bi to rekli staršem … stara je komaj 15 let in ima hude halucinacije …

ker sem še na tem področju neizkušen, nevem kaj naj naredim , in zanimajo me še posledice pri kajenju trave … ampak na krajši rok … iz danes na jutri ! in znake ki pokažejo da je oseba travo zaužila.!!!

hvala

dominik

trava je odskočna droga za trde droge…bl ne morš bit stereotipna?;)
zakaj misliš tako?

če že mora bit ena droga “odskočna” je potem to alkohol…
itak je pa fora v vsakem posamezniku kako se bo odloču in do kje bo šou…

zdravo tudi jas imam uprasanje glede trave sm kadilec trave 3 leta imam jih 20. Zadeva je tka prvo leto sem bolj po redko kadil tisto po pouku, mogce zvecer kdaj z kolegi, u zadnih 2 letih pa se je uporaba povecala na prakticno usak dan po vec spinelov, za kake posebne priloznosti je tud 100ka na noc padla. Pac zadnej case sem travo zelo omejil tudi vec tedenska pauza. Pac malo mi je zacel pesati dolgotrajni spomin (npr ne spominajm se kakih naslovov pesmi, potem kaki dododki iz preteklostti mi pehajo itd itd). Pocutim se tudi, da sem skozi po malem omoticen, kaki besedni zaklad se mi zdi tudi kot da se mi je spremenil (na slabse). Zdej me pa zanima ce bi naprmr popolnoma prenehal z uporabo, oz jo zmanjsal na minimum, bi prisel nazaj v taksno stanje kakersno sem ga imel pred kajenjem (zlorabo)? Ali so mi posledice ze storjene. Malo sem se ze tudi navelical tega kajenja…

hellou…

nekaj bi pa rada povedala,jst kadim travo že 7 let,vmes sem nehala 2 leti nisem nič kadila pač ni bilo potrebe.je pa res da ko sem jst začela kadit je bila ganja ne skuna kot se jo zdaj kadi…ganja ima čisto drugačen učinek kot skunk,ko je bila ganja smo res več kadili ampak si imel nekako še vedno “trezno” glavo,ene skune so zdj že tok močne da si potem kar malo podebiljen…nič se ti neda čisto si len.Zato jst zadnje čase kadim samo zvečer ampak res vsak dan,če čez dan kadim potem ne naredim nič koristnega čez dan.Sama tudi rada rišem in najlepše mi je če skadim en joint potem začnem ustvarjat.tudi učim se lažje če skadim en joint ganje,mi je potem vse zanimivo…:)

ganja(ne skunk) ima dobre in slbe učinke….koristna je za več bolezni kot tudi zelo nevarna,moj dober kolega ima manično depresijo,zdravnik mu je predpisal neke pomirjevalne in antidepresivne tablete ampak po njih je bil kot zombi brez energije,tih miren.brez karakterja,na razpolago je imel potem te tablete alkohol,ki mu je baje malo pomagal vsaj zaspat ali travo.že 2 leti kadi travo samo zvečer predno gre spat je ne uborablja zato da bi z družbo kadil saj vedno sam kadi.pomagala mu je 100%kar se vidi poln je življenja vedno nasmejan,včasih se je še rezal zdaj pa niti ne pomisli na to…

poznam pa tudi primer ko fant ni imel pošlihtanih stvari v glavi in je pretiraval s kajenjem,po 3eh letih se mu je razvila neke vrste psihoza,in je imel kar nekaj problemov s tem,pa tudi depresija mu je vn udarila…

Sama sem začela kadit travo pri 14ih pri 16ih sem prvič probala x-e,potem je bil tukaj še speed koka,na koncu je moj fant zabluzil s heroinom in začel meni joint dajat hors v joint da bi se tudi sama navlekla saj je vedel da ga potem ne bom pustila…5 let sem bila v začaranem krogu te droge,šele v maju sem se rešila heroina,imela sem metadonsko krizo in med tem mi je za 50% ganja zmanjšala simptome krize.lahko sem spala…itd.
tako da ko eni pravijo da ganja ni razlog za težje droge…je pa ni…odvisno od človeka in njegovih let…jst sm bla neumna če bi danes začela kadit nebi zihr nobene druge droge probala.

original ganja – podobne probleme sm meu tut js…pohu sm ga res na veliko ene 4-5 leta, res skos smo sam pohal, spomin je šou čist u kurac, biu sm čist brez motivacije, energije, nč se mi ni dal…in pol mi je dopizdil use in sm nehu pohat..neki cajta rabš da pridš k seb, sam recmo da sm se zdej k 2 leti že ne poham več redno popravu za ene 80-90%, spomin se je ful popravu, energija je nazaj pršla, uglawnm use je bolš , tko da ti svetujm da nehi takoj dons, to je najbolš…pa ene 2 mesca nč ne kad, pol pa magar ke pa sm kšnga spohi (js skadim cca enga na mesc) in tkrt boš tok hudo zadet da se boš sam smeju;)

Trava lahko povzroči tudi alergične motnje če se je komu zgodilo recimo da je pokadil par jointov in so ga začele srbeti oči,zapolnil se mu je nos ter solzenje oči in pogosto kihanje… trava povzroča tudi izgubo spomina kadim že 6 ali 7 let sproti zmanjšujem včasih smo pokadili tudi po 10gramov na dan po tamalem polek tega odvisno od človeka lahko tudi malo opočasni tvoj razum oz dojemanje stvari ipd…

dober dan jaz sem pred dvema dnevoma kadli travo prvič in sem potegnil manj kot 10 dimov naslednji dan me je nekaj začelo dražiti v pljučih in ko sem zelo vdihnil me je dražilo v pljučih,po dveh dneh sem začel kašljati,ne vem ali je to lahko posledica kajenjea trave.jaz mislim da gre za oslovski kašelj ki sem ga imel pred dvema letoma.prosim če mi odgovorite na vprašanje hvala!

New Report

Close