Posledice prenehanja kajenja
Star sem 35 let in sem kadil svojih 20 let. Kajenje sem opustil pred enim mesecem in to čez noč. Pač zadal sem si datum in na dan ko je prišel enostavno ne kadim več. Sploh ni krize ali kakšne želje več ,da bi ga prižgal.Pač v glavi sem si razčistil da ne bom več kadil. Na steklenico sem si dal nalepko cigaretni sklad in sedaj vsak dan vržem v steklenico 410sit (west rdeče ) x 364 = 112.840SIT( DVE MUHI NA EN MAH ZDRAVJE PA ŠE MAL SE PRIŠPARA) Na pa pustimo to .
Skratka zanima me kako telo reagira po prenehanju kajenja kajti imam občutek kot, da bi se mi rahlo vrtelo v glavi in to od takrat ko sem prenehal kaditi se pravi cca en mesec. Zato prosim strokovnjake ali take s podobnimi izkušnjami, da mi povedo svoja mnenja in izkušnje.
Hvala za odgovore !
(drgač pa božanski občutek da sem zmogel tako preprosto kajti mislim,da en mesec je dobr začetek)
lp Škrat
bravo, zacetni korak je ze.
jaz sem kadil 12 let, potem sem imel en teden hudo vrocino, da mi tudi kaditi ni pasalo. ko sem ozdravel, sem rekel ok, da vidimo, kako dolgo lahko zdrzim brez.
na zacetku sem imel nekaj tezav v druzbi (kaj naj pocnem z rokami 🙂
potem sem so me kaksne pol leta mucile nocne more, ko sem v sanjah kadil in to dozivljal kot totalno grozo, ces kako sem lahko vse, kar sem dosegel, tako na lahko zavrgel 🙂
potem se je to tudi nehalo in je bilo kul. ampak ves cas nisem imel nobenih telesnih tezav. je pa res, da sem se veliko gibal v druzbi kadilcev, tako da verjemem, da mi je pasivno kajenje blazilo pomanjkanje.
po dobrem letu nekajenja sem si potem spet enega prizgal… in od takrat naprej spet kadim. sranje.
tudi jaz sem nehala kadit in tudi mene zanima ravno to, kajti dogaja se mi isto-rahlo se mi vrti in tak občutek imam, kot da mi pritisk nagaja (čeprav je normalen). včasih sploh ne vem, ali pogrešam sladko ali slano…prav čuden občutek. pogovarjala sem se s sodelavko, ki pravi, da nikotin zvišuje sladkor v krvi-zato kadilci, ki postanemo nekadilci radi posežemo po sladkarijah… vem pa ne. upam, da se še kdo oglasi!
p.s.-BRAVO
ne kadim 3 mesece, kadila sem 23 let z premori, ki so trajali (nekateri) tudi po 1 leto. Pa sicer tudi nisem kadila čisto redno. Lahko sem pokadila škatlo na večer (če je bila kaka žurka) ali pa 3 dni nič, ali pa 5 cigaretov na dan. Odvisno od situacije.
V glavnem, ne čutim nobenih spremem, ko sem nehala. Vzporedno pa sem nehala pit tudi kavo. Tukaj so spremembe – pozitivne. Ne boli me več glava (bolela me je, če zjutraj nisem takoj spila šalco kave).
22 let kajenja in 7 let brez cigarete, edino kar mi je žal, da res nisem spravljala v steklenico soldov – bi bila ful bogata že zdaj. Vrtoglavica pa mine, enim prej, drugim kasneje, jaz sem imela kar kakšne pol leta težave. Ampak, če je “podstreha”pospravljena ni problema. Ni mi žal, vem pa, če bi prižgala samo enega, ker mi zelo dišijo, bi bila spet na stari poti, zato ne bom. Srečno vsem, ki se odvajate!
Ko sem nepripravljena nehala kaditi (zaradi bronhitisa) sem se zredila v pol leta za 20 kg. Čez dve leti sem se odločila, da moram shujšati in se odpravila k zdravniku po nasvet. In veste, kaj mi je svetoval?
Rekel je, da izgledam v redu in če me teža moti naj začnem nazaj kaditi !! Res, se ne izmišljujem. To je bilo pred 7 leti. Nekadilka sem bila 3 leta, nato sem v novi službi začela spet kaditi. V naslednjih 4 letih sem res shujšala in zdaj bi se rada odvadila še kajenja, vendar dobro pripravljena na to.
Kaj priporočate, kakšno metodo naj uporabim? Kako ste se pripravili na opuščanje kajenja in vam je to potem res uspelo?
Jaz sem vedno dobro pripravljena prenehala kaditi in je to trajalo nekaj let.Vcasih sem se tri kile zredila, drugic pa sem celo shujsala tri kile, ker sem istocasno izbrala osemdnevni post.Mpram pa povedati, da prvic, pa mogoce tudi drugic ni bilo težko prenehat, ko pa to ponavljaš, je zmeraj težje.Ta vikend sem spet opustila kajenje.Po zadnji recidivi sem kadila pol leta 8-10 cigaret na dan.Ni veliko, je pa dovolj, da visiš na njih in nimaš popolne svobode.Vsem želim uspešno opustitev od te nadloge
Alenka