Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Posledice poroda

Posledice poroda

Skoraj vsem mojim prijateljicam je porod povzroči zdravstvene posledice. Vam tudi?

Ne. Rodila 2x.

trarara

Nosečnost ja, porod sam pa ne.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Meni jih je: imam blažjo obliko inkontinence, krčne žile kot moja stara mama in hemeroide. Stara sem 31 in imam 2 otroka in skoraj ravnoprav kil (no, recimo 5 preveč). Vsak porod in vsaka nosečnost je na mojem telesu pustila več posledic. Občudujem telesa žensk, ki imajo več otrok, očitno so one res narejene za to. Jaz sem si nekaj časa domišljala, da sem, vendar z vsem tegobami, ki so me doletele po porodu, v to vedno bolj dvomim.

Pri tvojih letih se blažje inkontinence rešiš s Keglovimi vajami, krčne žile se da tudi lepo omiliti pri tvojih letih in pa jasno hemeroide. Trudit se je pa treba. Samo ne bo minilo. Nimam nobenih problemov v tej smeri.

Prvi ne, drugi ja.

v drugi nosečnosti mi je počla simfiza.ortoped je izdal nalog,da moram imeti nujno carski rez.ko sem ob 5 prišla rodit sem morala naravno,ker v LJ porodnišnici niso hoteli zbujati anasteziologa,ker je spal.v obeh nosečnostih sem imela zamašene karpalne kanale tako,da so me skoraj operirali.po prvem porodu sem imela manjšo deformacijo nožnice,po drugem mi uhaja urin.ne veliko,samo vedno moram imeti najtanjši vložek.sploh je problek,ko kihnem ali,ko sem bolana.

Poroda ne, bolj obe nosečnosti, ampak nič hujšega (malo žilic po nogah). Temu ne posvečam pozornosti.

Razen siviv nobenih posledic ne poroda, ne nosecnosti. Pa tudi s sivi nimam tezav, ceprav jih je bilo veliko.

Zeli kdo reci, da je razmnozevanje cloveka nevarno za zdravje cloveskih samic? Vedno bilo in vedno bo, saj gre za drugo stanje, ki prinese telesu dolocene spremembe. In bolj kot smo zenske starejse, ko se spravlamo v to stanje, vec imamo moznosti, da pokasiramo posledice.
Zanimivo, kako se nam zdi, da smo vsemogocne, v resnici pa nic ne moremo proti cisto navadni naravi…

trije otroci,
nobenih posledic

Seveda porod prinese nevšečnosti – povešen mehur, maternico ipd. Spada zraven.
Vendar moje prijateljice, ki so brez otrok tudi niso brez zdrav. težav, tako da ni rečeno, da če ne rodiš pa boš boljšega zdravja

zamenjaj prijateljice

Prva nosečnost ne, poroda pa ja – črevo se mi je obrnilo navzven in imam s tem težave še danes in za vedno.

Druga nosečnost veliko težav, porod pa nič (rodila dvojčici, po naravni poti).Že v tretjem mesecu fasala nožnične hemoroide (boljše da ne veste, kako to boli in kako to zgleda in kako je to občutit še danes), potem klasične hemoroide, ki v kombinaciji z že navzven obrnjenim črevesjem izgledajo in se občutijo – nimam izraza, in tako hude krčne žile (ki potekajo iz mednožja do goleni), da je bilo na eni nogi preko 80% kože plave, na eni malo manj. Po porodu se je stanje izboljšalo morda za 20%. bolijo me še vedno 14 dni na mesec, noge so videt kot noge 80 letnice. Aja, koža mi je pa (kljub rednemu mazanju 3x na dan) popokala do krvi, strije debele za palec, odvečne kože je ostalo toliko, da mi popek visi kot na peclju (to bom definitivno dala odstranit čez par let, ko bodo punce večje, do takrat pa bom imele veliko težav z izbiro oblačil)

Zelo lepe popotnice-sploh za tiste. ki še nimajo otrok…

Realnost, za katero je bolje, da jo veš vnaprej kot pa zdaj, ko nosečnost, porod in starševstvo vsi slikajo v romantični luči, potem pa depresija, ko vidiš, da ni vse zlato, kar se sveti…

Drugače pa: dva poroda, hemeroidi in šivi.

Ena malo lepša popotnica – trije otroci in se bolš počutim kot pred prvim!!!!:-)))) Brez heca!!!

poznam veliko žensk, ki še nimajo otrok ravno zaradi zgoraj omenjenih težav. Pa se bojijo prevelike teže, pa popokane kože, viseče kože, hemoroidov…Zame osebno je tako razmišljanje neumno, če si otroka želiš, potem ne sme biti nobenih ovir. Pa sploh ni nujno, da imaš kakršnekoli posledice. Konec koncev pa se itak vse staramo in ne bomo večno lepe, mladostne in zdrave – pa najsibo z otroki ali brez.
Imam občasne težave s hemoroidi (imela tudi pred nosečnostjo)
Malo visečo kožo na trebuhu (ni omembe vredno, tudi v kopalkah je videti kar OK)
Malo manj las (po vsakem porodu so mi na veliko izpadali)

Odkar imam otroke, so se mi nehala nožnična vnetja, moja telesna teža je idealna, počutim se odlično, zmanjlšale so se težave z ledvičnimi kamni, pridobila sem na kondiciji…

Imam 3 otroke

nobenih posledic. pri 31 in 2 porodih se počutim čudovito.

Imam dve zelo konkretni diagnozi, resni. Donosila in rodila brez problema. Posledic nobenih, kvečjemu BOLJŠA SEM.

Taka vprašanja so trapasta, ker seveda nobena ženska vnaprej ne more vedeti, če bo in kakšne posledice bo imela njena nosečnost, porod… Jaz poznam gospo, ki ima 10 otrok, pa eno, ki jih ima 8 in dve moji prijateljici imata 5 otrok, pa nobena nobenih posledic, kar ste omenile. Očitno so one res ustvarjene za to in njihovo telo tudi. Druge pa pač ne, zato posledice fašejo. Vnaprej se seveda ne more vedeti, tako, da je trapasto, da potem taka prebiranja bodoče mamice prestrašijo… Je pa res, da je vsaka nosečnost in vsak porod riziko, to je meni G vedno govorila. Treba je vzeti v zakup, da se lahko kaj zgodi.

Sama imam 4 otroke in od vaših omenjenih težav imam povešeno maternico ter od vsake nosečnosti malo popokanih ta majhnih žilic več. Je pa res, da je meni G že pred prvo nosečnostjo rekla, da če bo vse OK, naj ostanem čim dlje časa do konca aktivna. In sem res bila, tudi z veliko kondicije sem šla rodit,tako, da je bilo baje tudi zaradi tega lažje…

New Report

Close