Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT posledice mojega kariotipa na plod

posledice mojega kariotipa na plod

Spoštovani,
po 3 ss so mi naredili tudi kariotip kri. ta je pokazal: 45,X(3)/46,XX(97): mozaični kariotip. po opravljeni analizi FISH z uporabo centromerne DNA sonde alfaX (Vysis), ki se uporablja za ugotavljanje števila X kromosomov in v 4,3% pregledanih celic ugotovili aneuplodijo kromosoma X (monosomijo ali trisomijo kromosoma X). ostale celice so imele normalen izvid. (prepisan citogenetski izvid)

sedaj sem v 17.tednu nosečnosti z enojajčnima dvojčkoma: najverjetneje fantka. v ponedeljek me čaka AC.

Prosim napišite mi kakšen kariotip lahko pričakujem zaradi moje nepravilnosti. kja lahko prenesem nanju. A bi bilo kaj drugače, če bi nosila punčko?
Lepo prosim za mnenje,saj me je res strah postopka in rezultatov.
K

Sedaj imate že verjetno izvide in ste si po prestanem strahu lahko oddahnili.
Na srečo so v takšnih primerih kromosomski izvidi ploda oziroma plodov največkrat normalni.
LP

Spoštovani,
AC ni bilomogoče izvesti, ker je imel en plod premalo plodovnice. Tako da rezultatov nikoli ne bova vedela. Prosila bi vas, da mi napišete na kaj se morava pripraviti: kakšne nepravilnosti so možne zaradi mojega kariotipa. hvala in lp

Glede na to, da se vaša nosečnost zapleta se morate o vaših vprašanjih zelo resno pogovoriti z zdravniki, ki vodijo vašo nosečnost. Verjetno lahko razumete, da o tem ne moreva kramljati po spletu. Če želite lahko pridete na posvet v našo ambulanto z vsemi izvidi.
Srečno!

New Report

Close