posledice kemoterapije
Draga bini!
Mogoče je, da je pri vaši mami prišlo do periferne nevropatije (vaš opis je sicer nekoliko preskromen, da bi lahko sodila).
http://med.over.net/phorum/read.php?f=26&i=2002&t=1997#reply_2002
Sicer smo o kemoterapiji in lajšanju težav po njej tukaj že zelo veliko pisali in vam svetujem, da uporabite iskalnik (gumb iskanje) in vpišete vanj kemoterapija ter prebirate zadetke. Če mama močno hujša, preberite tudi prispevke o prehrani.
Lepo vas pozdravljam!
Irena
NIMA BOLEČIN PO TELESU IMA PA GLAVOBOL,NESPEČNOST IN SLABO(ČUDNO)POČUTJE.PRED 1 MESECEM SE JE “ZDRAVILA “ZA DEPRESIJO,JEMALA JE EFECTIN ANTIDEPRESIVE,KI JI V 2 MESECIH NISO ČISTO NIČ SPREMENILI POČUTJE.ČE JE V DEPRESIJI ,KATERE ANTIDEPRESIVE PRIPOROČATE,KER TUDI DEPRESIJE SE RAZLIKUJEJO MAR NE?NIKOLI PREJ JO NI BOLELA GLAVA .
Draga bini,
zdravljenje depresije navadno načrtuje osebni zdravnik, ki zdravila tudi zamenja ali bolnika napoti k psihiatru, če je potrebno. Zdravilo je potrebno jemati dlje časa (vsaj mesec dni), da se pokaže učinek. Včasih je zaradi neprenašanja antidepresiva (stranski učinki) ustrezno seveda slednjega zamenjati. Ta zdravila so varna za jemanje in ne povzročajo odvisnosti, jemati pa jih mora bolnik redno.
Lepo vas pozdravljam,
Irena
decembrica,
sprasujete to iz spoznavanj pri sebi ali pri komu drugemu?
ne vem s katere strani naj opazujem;)
Zaradi kemoterapije same ne bo nekdo žleht, prej zaradi tega, kakšen odnos ima kdo do bolečin in kako reagira, če se dalj časa slabo počuti.
Ljudje bodo nejevoljni, če jih nekdo plitko tolaži: “saj bo”… “čas zaceli vse rane”… ipd. ali pa pride s flosko: “mi imamo vsi raka v sebi”… ali če mora stalno poslušati nasprotna mnenja, nekdo pravi, ne smeš sladkorja, potem ti pa prinese kozarec medu, ki je sladkor pur. En drug pa trdi nekaj povsem obratno.
Tudi depresije niso vzrok te diagnoze, depresivna naravnanost je bila že mnogo prej, močneje pa nastopijo ali se sprožijo ob tej diagnozi, pa tudi ne zaradi kemoterapije.
Mnoga dosedanja prepričanja se lahko spoznajo kot napačna in človek reagira glede na to. Prijatelji morda niso več prijatelji, ker se ob tej situciji vidi, da te ne razumejo. To nima veze s kemoterapijo.
Ko se bo začelo zdraviti dodatno z omelo, bo to vplivalo tudi na počutje in na druge stranske učinke, zato komaj čakam, da bo tale izdaja knjige speljana.
Decembrica, spremembe, ki jih opažate bržkone ne bodo posledica kemoterapije, ampak bolezni same. Vsako resnejše obolenje vpliva tudi na psiho. Tudi po možganski kapi in infarktu ljudje opažamo spremembe na obnašanju teh pacientov, pri nekaterih še posebej izrazite in jih je treba zdraviti. T. i. žlehtnobo sem doslej opazil morda le pri nekaterih invalidih, pa še tam so jo najbrž povzočili drugi ljudje z napačnim pristopom do invalidnih oseb.
Mene je npr. blazno iritiralo, ko me je kak dober ‘prijatelj’ po kemoterapijah tako pozdravil na cesti ali v dvigalu: “A veš, Grega, da nisem vedel, da je s tabo tako hudo! Joj, še lase si izgubil!? Ali meniš, da ne bo šlo naprej? Se boš lahko pozdravil?” Ali pa: “A veš, tisti Francl iz Financ je tudi že umrl za rakom prejšnji mesec…?!” Le malo je bilo iskrenih prijateljev, to spoznaš najbolj prav v času, ko okrevaš. Največ pa je cepcev.
Pozdravljeni.
Moja mama je v petek prisla iz bolnice, kjer je dobila transfuzijo, ker je imela malo rdecih krvnivck in nato dobila 2. kemoterapijo, ker ima raka na meternicnem vratu. Danes je spet petek ( 7 dni je slo mimo) in ona se pocuti zelo, zelo slabo. Ne more ustat iz postelje in pri 30 stopinjah in pokrita s dvemi odejami jo se vedno zebe. Mene me zanima, ce so to normalni stranski ucinki in se bo to izboljsalo ali je nekaj narobe in treba ukrepat.
V naprej hvala za vas odgovor, lp Alexandra
Od vašega pisanja do mojega odgovora so minili še trije dnevi in v tem času je mama verjetno že bolje, ali pa sta že šli nazaj do zdravnice.
Eni imajo res hude reakcije na KT in težave vaše mame so med njimi. Vseeno pa je pri vsakem drugače, saj imamo vsi svoj prag bolečin in trpljenja, zato če je z mamo res hudo, kar k zdravniku, osebnemu za začetek ali urgenco, če je med vikendom. Obstaja tudi opcija, da naročiš zdravnika na dom, v kolikor je stanje res slabo in kot preventiva, da se mama ne naleze česa novega. Sama sicer nisem pristaš številnih tablet in zdravil, ampak včasih pa je kaka dodatna terapija potrebna, da se stanje znormalizira in da bolnik začne funkcionirat. Ker kolikor je hudo, 100% drži, da mora biti telo v formi, da se lahko brani. Dolgi sprehodi, fizična aktivnost, delo na psihi, delati tisto, kar bolnika veseli, vse to blagodejno vpliva na zdravljenje. Ampak predpogoj za to je, da se človek vsaj približno počuti ok.
Vsee no pa upam, da je z mamo že vse v redu in da bodo učinki po nadaljnih terapijah blažji.
lp
Od vašega pisanja do mojega odgovora so minili še trije dnevi in v tem času je mama verjetno že bolje, ali pa sta že šli nazaj do zdravnice.
Eni imajo res hude reakcije na KT in težave vaše mame so med njimi. Vseeno pa je pri vsakem drugače, saj imamo vsi svoj prag bolečin in trpljenja, zato če je z mamo res hudo, kar k zdravniku, osebnemu za začetek ali urgenco, če je med vikendom. Obstaja tudi opcija, da naročiš zdravnika na dom, v kolikor je stanje res slabo in kot preventiva, da se mama ne naleze česa novega. Sama sicer nisem pristaš številnih tablet in zdravil, ampak včasih pa je kaka dodatna terapija potrebna, da se stanje znormalizira in da bolnik začne funkcionirat. Ker kolikor je hudo, 100% drži, da mora biti telo v formi, da se lahko brani. Dolgi sprehodi, fizična aktivnost, delo na psihi, delati tisto, kar bolnika veseli, vse to blagodejno vpliva na zdravljenje. Ampak predpogoj za to je, da se človek vsaj približno počuti ok.
Vsee no pa upam, da je z mamo že vse v redu in da bodo učinki po nadaljnih terapijah blažji.
lp
kakšen odgovor, kakšno sprenevedanje, to ne moreš verjet……kako naj se telo samo brani po tem ko so ji uničili celotni imunski sistem?????????? kemoterapija pobije vse-MOJCA, kemoterapija pobije vse in človek mora biti res konj, da se sestavi nazaj, da sestavi nazaj imunski sistem, da se bo boril. Ti MOJCA pa bi ji dala še kakšen strup več, še nekaj kar bi moralo telo predelat-dodatno razstrupit, ker pač včasih telo to potrebuje, jao, jao kakšne dohtarje imamo, vsak dan je več tega sranja tudi po TV koliko nestrokovnega zdravljenja………………….
seveda vsak lahko napiše kar si izmisli, vendar jaz ne…..nikoli nisem omenjal moje izobrazbe in je tudi ne mislim. Seveda tudi za tebe , ki tako zavzeto zagovarjaš kemoterapijo, ne vemo nič o tvoji izobrazbi.
Dejstvo je, da kemoterapija ne zdravi. Ti in tebi podobni pa jo zagovarjate, ker ste pač lobisti farmacije.
Kot prvo, da živim se lahko zahvalim izključno farmaciji in zdravilu, ki so ga iznašli, ga izdelujejo in prodajajo. Brez tega zdravila bi bila ali rastlina ali mrtva kaj pa vem v roku 15 dni. Kar ne pomeni, da 100% verjamem farmaciji. Praktično sem ena redkih, ki večino stvari preprečujem/lajšam/zdravim na naraven način. Pri moji bolezni pa se je to ustavilo in kot rečeno, mi pomaga edino le strup, po tvoje. In ne, v mojem primeru ne gre za KT, vseeno pa za dost močno zdravilo.
Kot drugo, nisem zdravnica in niti ne iz nobene medicini sorodne veje.
Kot tretje, gospa je spraševala o nasvetu ali je stanje normalno ali naj gre k zdravniku in samo na to sem odgovarjala.
Seveda se strinjam, da KT uniči tudi zdrave celice, po tvoje uniči celoten imunski sistem. OK. In kaj zdaj? Naj gospa trpi doma ali naj gre do zdravnika, ki ji bo stvar mogoče olajšal, da bo sploh lahko razmišljala o svojih prihodnjih korakih? Si dal mogoče ti kak uporaben nasvet? Najprej poskušaj pomagati potem pa pametovati ker kontra ne gre.
Kot četrto, menim, da ima vsak pravico do svojega mišljenja in ljudi ne poskušam prepričevati v nekaj, kar sama verjamem, oni pa ne. Seveda, dokler ne posežejo v moj prostor. Spoštujem, da imaš svoje prepričanje, ampak tu gor pa se vpičič v vsako temo in fanatično prepričuješ ljudi v tvoj prav, ki je en in edini. Pusti ljudem njihovo prepričanje. Sami so se odločili za zdravljenje, verjetno ne lahkega srca, in s tem ko jim nabijaš kako jih farmacija ubija, ni popolnoma nobene koristi. Poleg tega pa, v svojih trditvah nisi niti enkrat zapisal kake študije, raziskave, akrkoli konkretnega, s čimer bi dokazal svoj prav in zmoto ostalih. Rakavi bolniki nimajo časa za gofljače in odrešitelje.
lp
Forumi so namenjeni ljudem, da si med seboj pomagajo z informacijami. Jasno je, da farmacevtski lobiji konstantno pritiskajo in sodelujejo na vseh forumih in delujejo in prepričujejo ljudi, kako zelo pomembno je, da zaupamo zdravnikom, in farmacevtskim top prodajnim programom. Jasno je, da ves program medicinskih fakultet brezplačno naredi farmacija s svojimi lobisti, jasno je, da se študentje medicine učijo to, kar jim pripravijo farmacevtski lobisti……..Vse več ljudi se poslužuje alternativne medicine, ker ljudje vidijo da vse okrog njih umira z uporabo farmacije, predvsem kemoterapije. Po drugi strani pa je tudi res, da je alternativna medicina en koš kjer je notri pomešano tako slabo kot dobro. Človek ko zboli npr. za rakom se ustraši za svoje življenje in ker že ima neko vedenje, neke izkušnje o raku z opazovanjem drugih ljudi, začne preštevat koliko ljudi pozna, ki so preboleli raka in koliko ljudi je poznal ki so zaradi tega umrli, se zgrozi, da bo tudi sam umrl in histerično išče vse najboljše možnosti zase……ampak v poplavi informacij se ne znajde več in se preda uradno dovoljenemu zdravljenju to pa je v večini primerov kemoterapija…. Naša zdravstvena zavarovalnica plačuje za vsakega takega pacienta farmaciji OGROMNO DENARJA, ne vpraša pa se niti ministrstvo za zdravje, niti zavarovalnica koliko ljudi sploh zna ta farmacija pozdravit….če zdravnik zdravi z kemoterapijo in pacient umre, zdravnik ne odgovoraja za njegovo smrt, saj je ta način URADNO DOVOLJEN, če pa zdravnik pacientu predlaga drug način zdravljenja (kar se tudi dogaja) in pacient umre, izgubi licenco……..Boljše je vse drugo, kot kemoterapija, boljše je kamilični čaj kot kemoterapija. Veliko ljudi priča da so se odpovedali kemoterapiji in so jemali razne alternativne zadeve, regratove korenine, kanabis, kamilice, da ne naštevam……Seveda se niso pozdravili zaradi kamilic, pač pa zato, ker so se izognili kemoterapiji. Ne vem koliko let bo kemoterapija še dovoljena, ampak prepričan sem, da dolgo več ne bo dovoljena, ker nič ne pomaga.
Johana Budwig zdravnica je zdravila samo takšne bolnike, ki so jih v bolnici odpustili domov UMRET, pa jih je pozdravila ogromno in sicer s svežo skuto in sveže stisnjenim lanenim oljem in ljubeznijo do človeka. Dr. Hammer je dal ljudem svoje znanje zakaj pravzaprav zbolimo za rakom in ne samo rakom, zakaj sploh zbolimo??? Kaj delamo narobe??? Ampak so ga tako kot druge, ki mislijo s svojo glavo farmacevtski lobiji s svojim denarjem preganjali, ga poizkušali uničiti…..Na srečo jim to ni uspelo in danes na nekaterih medicinskih fakultetah, ki ne želijo farmacevtske diktature, že učijo Hamerjevo novo medicino…..Kogar res zanima kako nastane bolezen, tudi rak, naj si prebere kaj uči dr. Hamer.
Kot praviš sama ima vsak pravico da pove svoje mnenje, jaz sem ga povedal in še ga bom, dejstvo pa je, da jaz popolnoma nič ne prodajam in ne služim na račun ubogih pacientov, želim jim samo pomagat z informacijami. Te pa bodo dobili in se potem sami odločili kako naprej, naj preberejo NOVA GERMANSKA MEDICINA…NEW GERMAN MEDICINE….naj pridobijo to znanje ZAKJ ZBOLIMO in potem odpravijo vzroke brezplačno…. ko rešimo konflikte ki jih nosimo v sebi, izginejo bolezni same. Torej pri Hamerju ne gre za denar, pacient se pozdravi sam – brez farmacije.