Najdi forum

Posledice bulimije

Pozdravljeni!

Vesela sem, da ste nam na voljo za vprašanja kar se tičejo problemov s hrano!
Zanima me kako izgleda nekdo, ki že štiri leta bruha vso hrano, ki jo poje (izgled)? Je možno, da kar naenkrat po svoji volji nehaš bruhati? So ti ljudje nesamozavestni in svojo bolezen ne skrivajo ali pa se oblačijo v široke obleke, da bi bolezen prekrili?

Že v naprej se Vam zahvaljujem za odgovore!!

Lep pozdrav, Janja

Draga Janja,
najbolje bo, da si prebereš kaj več o motnjah hranjenja, ki so precej kompleksen problem, saj v tej rubriki ni dovolj prostora, da bi ti lahko bolj detajlno odgovorila, kot se mi zdi da bi bilo potrebno glede na tvoja vprašanja. Lahko si prebereš kaj v angleščini na internetu, ali o motnjah hranjenja na domači strani Ženske svetovalnice, ali pa vzameš v roke npr. knjižico “Ko hrana ni več hrana”.
Tu se bom omejila predvsem na vprašanje, kako izgleda nekdo, ki trpi za bulimijo že 4 leta. Nekega definitivnega odgovora ni, saj lahko taka oseba še vedno nekako funkcionira v službi, v odnosih z drugimi, tudi skrbi za urejen zunanji videz. Torej je na enem koncu možnosti oseba, ki na zunaj ne izstopa kaj dosti – razen da ima verjetno nekoliko otekle bezgavke zaradi bruhanja, težave s kožo – pa še to ni nujno opazno tako na hitro.
Na drugem koncu možnosti je oseba, ki je že na pogled zelo izčrpana, ki se oblači čimbolj nevpadljivo, nekako skriva svoje telo, je bleda in že ne zmore več dobro opravljati svojih delovanih in/ali študijskih obveznosti.
Torej: lahko se na zunaj opazi, lahko pa ne. Zelo verjetno pa je, da bi prepoznali posledice, če bi se s tem človekom pogovarjali malo dlje in ga povprašali o njegovih odnosih z bližnjimi, o tem, koliko čuti veselja v življenju, ali ima hobije, v katerih uživa, kaj ga skrbi v življenju, kako se počuti v svojem telesu…
Toliko za sedaj.
Ana

Zdravo Janja!
Zanima te kako zgleda nekdo, ki ima bulimijo… To prekletstvo me spremlja že dve leti, sem pa cišto takšna kot vsi ostali, sem uspešna v šoli, imam fanta, dobre prijatelje, vsak petek grem ven, med tednom tudiv gledališče, hodim se kopat, plesat, rolat, nisem bleda, bolehna in depresivna….. vse je vredu pravzaprav, razen tega da imam bulimijo. Edina posledica so grozni glavoboli in kakšen dan tudi pomankanje motivacije za delo in življenje- ampak hitro mine.

več si preberi na straneh ki so na volji na netu, kjer boš dobila odgovore. Ena izmed njih je

New Report

Close