Najdi forum

Posledica stresa

Pozdravljeni!

Star sem 27 let in pred malo več kot enim letom sem bil izpostavljen velikem stresu v zelo kratkem času. Od takrat dalje imam težave in sicer zelo močno čutim srce v trebuhu (sedaj vem da je to utripanje trebušne aorte). Na začetku sem imel tudi čuden občutek v glavi in panične napade, ki pa so po nekaj časa izginili. Kasneje se mi je pojavilo tiščanje v pleksusu, tenzijski glavoboli oz.tiščanje v glavi in razdražljivost. Vse te težave so se mi pojavile brez razloga. Hočem reči, da v živjenju od tistega stresnega dogodka naprej nasploh nisem imel psihičnih težav ali takih misli , ki bi me pripeljali do teh fizičnih motenj. S psihiatrom sva poskusila več antidepresivov vendar brez uspeha. Sedaj jemljem eglonyl že pol leta, ki mi pomaga,da nism razdražljiv oz. sem bolj skuliran. Začel sem tudi z avtogenim treningom in veliko hodim. Še vedno pa čutim tiščanje v predelu pleksusa in glavi in zaradi tega tudi slabo spim. Zanima me če sem na pravi poti ker te težave že res dolgo trajajo in ali je mogoče da sčasoma izvenijo? je to mogoče psihovegetativni sindrom?

Lepo pozdravljeni!

Po vsej verjetnosti gre za anksiozno motnjo. Če boste reševali le posledice, ne boste naredili dovolj. Predlagam vam psihoterapijo, saj je potrebno predelati vzrok, izvor, zaradi česar je nastal stres ter s tem simptomi. Torej simptomi ne izginejo sami po sebi, lahko se le okrepijo, če ne rešujete nastalih težav.

Lep pozdrav,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]

New Report

Close