Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Estetska in plastična kirurgija Posledica noric

Posledica noric

Živjo!

Zanima me kako se da “odstraniti” posledice noric (luknje). Slišala sem za vbrizganje lastne maščobe in pa nekakšno “mehčanje kože” s katerim se koža nivojsko poenoti. Imam namreč eno na čelu ki je zelo vidna (večja) in me moti. Koliko stane poseg in koliko časa se po njem okreva? Se na koži kaj vidi po posegu? Hvala za vse informacije.

Temnolaska

Živijo

Vdolbina – brazgotina po noricah je trajna posledica zagnojenega mehurčka. Če je ena sama in je zelo moteča sae jo da izrezati in nadomestiti z manj opazno brazgoinico. Če gre za večje področje se da kožo zgladiti ( do določene mere) s kemičnimi pilingi , dermabrazijo ali laserko terapijo.

Priporočam da se oglasit v mijo ambulanti da vam lahko svetujem ustrezen način zdravljenja. glede na širok razpon možnosti vam težko odgovorim na vprašanje o ceni in posledicah različnih posegov.

Lep pozdrav

Aleš

Brazgotina je cca. 6 mm premera in globoka kakšen mm. Je pa ena sama sredi čela. Potem bi se jo dalo izrezati? Koliko bi to stalo in koliko časa bi bilo potrebnega,da bi se zacelilo? A brazgotina bi pa še vseeno ostala, le da manjša? Hvala.

Živijo
mogoče pride v poštev izrez ali pa laserska ablacija. Cena bi se pri nas gibala med 26 in 31 tioč sit. Primarno celjenje traja v obeh primerih 7 do 14 dni brazgotina zori približno leto dni.
Lep pozdrav

Aleš

New Report

Close