posledica bulimije?
Bulimijo sem imela že eno leto, ko sem po bruhanju v slini opazila majhne, blede sledi krvi. Odločila sem se, da moram z bruhanjem prenehati predno bi prišlo do česa hujšega. Tako je od mojega začetka zdravljenja minilo že okoli 10 mesecev in vmes sem bruhala le trikrat ( približno na vsake 3 mesece enkrat). Problem pa je da so se vsakič v slini zopet pojavile lise krvi(zelo majhnje, pa vendar..), zadnje čase so se pojavile nekajkrat tudi po npr. zelo močnem kašlju. Zanima me, če se je kateri to že zgodilo in kaj bi lahko bil vzrok temu. (Ali je možno, da je to še posledica bulimije? Je potrebna zdravniška pomoč?)
Hvala & LP!
Skoda, da se ni nihče oglasil s podobnimi izkušnjami. Pri siljenju k bruhanju se namreč lahko zgodi, da pride do poškodb sluznice prebavnega trakta, lahko žrela, požiralnika ali pa tudi želodca. Včasih gre lahko za prave raztrganine in takrat je potrebna nujna zdravniška pomoč.
Pri vas je očitno prišlo do manjših odrgnin sluznice, ki je zakrvavela vsakič ob ponovnem bruhanju. Glede na to, da se to dogaja v tako širokem časovnem razponu (enkrat na 3 mesece) in so prisotni le sledovi krvi, težko vemo, kaj se tam dogaja. Prav tako tudi, ali sedaj ob hujšem kašljanju krvavi isti del žrelne sluznice. Če se to še ponavlja, bi bilo morda smiselno pogovoriti se z vašim zdravnikom o dodatnih pregledih.
Marija Anderluh