poslabšanje
Pozdravljeni,
že nekaj let se spopadam z anksioznostjo in občasnimi napadi panike. Nekako smo prišli do ugotovitve,da imam kot kronično pomanjkanje serotonina in zato že več let jemljem vzdrževalno dozo cipralex,pol tablete na dan. Počutje je bilo v redu,anksioznost minimalna oz.sploh ne. zadnje čase pa se je stanje poslabšalo in traja že nekaj mesecev. Že ob petih zjutraj me zbudi huda tesnoba,ki ji potem sledi driska,neznan strah,potenje,neprijeten občutek.Ti občutki so mi na žalost zelo dobro poznani in sila neprijetni.To traja zdaj kak mesec ali več.Čez dan nato tesnoba popusti.Nimam kakega posebno stresnega obdobja,pač vsakodnevne obveznosti,služba(v službi problem,ker se s sodelovko ne razumeva najbolje),otroci,njihova šola…pač dokaj normalno življenje.
Zanima me,zakaj se mi to ponovno dogaja in ali naj v tem primeru zvišam cipralex na eno tableto namesto običajne polovice?
Za vaš odgovor vam bom zelo hvaležna,J
Pozdravljeni,
hvala za vaše sporočilo. Opisujete anksiozne misli in napade panike. Več let jemljete vzdrževalno dozo Cipralex-a. Sprašujete zakaj se vam ponovno vračajo tesnobni občutki in kaj zdaj storiti – ali zvišati dozo.
Simptomi, ki jih opisujete so energetska manifestacija vaših pravih težav na nezavedni ravni. Na ta način se energija sprošča in omogoča neko obliko ravnovesja.
Glede samega doziranja vam ne morem svetovati, ker nisem psihiater, lahko pa vam opišem svoje videnje. Z antidepresivi ne morete pozdraviti, ozdraviti vzroka vaših težav. Vzrok se na ta način ne bo odstranil, ampak zgolj delujete na simptome. Od vas je odvisno kako se boste lotili reševanja vaše stiske – z antidepresivi, ki pomagajo pri zmanjšanju simptomov ali z iskanjem, razreševanjem in predelavo vaših intrapsihičnih vsebin.
Upam, da sem vam podal razumljiv odgovor.
Lep pozdrav,