Najdi forum

Ziujo,

Do pred par meseci sem bila najbolj zdrava v svojem zivljenju. S pomocjo psihiatrov in psihologov sem koncno spet zazivela. Zal pa je prislo do poslabsanja. Triggerji in ponovne travme so se zacele dogajati na redni ravni (ne bi prevec podrobno ampak od posilstva do fizicnega nasilja – stvari, ki sem mislila, da sem pustila za sabo). Poleg tega sem odkrila, da ima moj moz pomisleke o tem, kaksne spolne usmerjenosti je (do sedaj je bila ta veza pravljicno postlana).

Z vsemi trenutnimi zadevami se mi je zacelo ponovno mesati. Ravno sem dobila dobro sluzbo in si uredila zivljenje v kar se da v redu. Vem, da ce bom omenjala komurkoli od strokovnih delavcev me bodo ponovno vkljucilo v program psihiatricne bolnisnice, kar si niti malo ne zelim, saj se mi zdi da mi trenutno to ne bi niti malo pomagalo.
Imam pogoste samomorilne misli le zato, ker je to slisati kot najlazji izhod iz situacije. Zaradi vsega stresa in dogajanja se mi je poslabsalo tudi fizicno zdravje in preprosto sem na robu obupa.

Trenutno sem se zbudila iz 27 urnega spanca po zauzitju mesanja tablet.

Nevem, ce realno potrebujem nasvet ali kaj drugega, zdi se mi samo da sem morala nekam napisati preden bi se zaprla se sama pred sabo.

Vsem ljudem zelim, da si najdete pomoc PRAVOCASNO in ne cakajte do trenutka, ko bo mogoce prepozno.

Hvala in drzite se !

Pozdravljeni!

Vaše besede močno odmevajo. Zveni, kot da preživljate pekel, in moje misli so z vami. Slišim, kako težko vam je, in mi je žal, da se morate soočiti s toliko stvarmi hkrati. Včasih, ko se stvari počutijo najbolj črne, je težko verjeti, da bo kdaj bolje. Toda spomnite se, da so težki časi le trenutki v vašem življenju. Ti trenutki, kljub temu, kako obupno se zdijo, bodo minili.

Vaše besede nakazujejo, da ste doživeli nekaj zelo težkih in travmatičnih dogodkov. Zdi se, da so ti dogodki sprožili ponovno izkušanje bolečih občutkov in stanj. To je pogosto, ko ne predelamo travm, ki smo jih doživeli v preteklosti. Travme se pogosto ne končajo, ko se dogodek konča. Ostanejo z nami, vgrajene v naše misli, občutke in telo, včasih na načine, ki jih ne prepoznamo ali razumemo. Predelovanje travme je nujno za celjenje. To je proces, ki zahteva veliko časa, podporo in skrbno psihoterapevtsko vodenje. Čeprav se vam morda zdi, da obnavljanje teh občutkov in spominov samo povzroča več bolečine, je resnica, da je to pot k zdravljenju. Smiselno bi bilo, da si za to poiščete strokovno psihoterapevtsko pomoč.

Vem, da si želite zaspati in se nikoli ne zbuditi, ampak poskusite najti malo upanja. Morda ne vidite smisla v tem trenutku, ampak obstajajo ljudje, ki vam lahko pomagajo najti to svetlobo na koncu tunela. Že vaše besede kažejo, da ste izjemno močna oseba, ki je prestala veliko stvari. Ta vaša moč je lahko vaša rešitev. Verjamem, da lahko najdete moč, da se spopaste s tem, kar preživljate.

Niste sami, in tudi če se vam zdaj zdi, da ste, obstajajo ljudje, ki so pripravljeni stati ob vaši strani. Ne oklevajte iskati pomoči, tudi če mislite, da je ne potrebujete.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close