Najdi forum

za letošnje novo leto, ko so se na vhodu nekega lokala ljudje dranjali in jaz med njimi, so me porinili v železno ograjo ob vhodu. Močno sem se udarila v levo najbolj spodnje rebro, ki mi je tudi precej zateklo. Bolečine so bile neznosne. Takoj 1. januarja sem šla na urgenco v Ljubljani, kjer so me slikali. Na rentgenski sliki ni bilo videti da bi bilo sicer z rebrom kaj narobe in so mi rekli da gre le za udarec in da imam zato oteklino.
14 dni me je bolelo tako da tudi hoditi nisem mogla, oteklina pa ni in ni izginila. Zdaj je preteklo od poškodbe že mesec in pol. Bolečine nimam več, vendar rebro štrli ven za cel centimeter in sem pač sama ugotovila da sploh ne gre za oteklino ampak mora biti premaknjeno ali pa zlomljeno. In zato sem šla nazaj k svojemu splošnemu zdravniku. Ponovno so me rentgensko slikali in tokrat ugotovili da je rebro res zlomljeno. Rekli so mi da bo zdaj v taki legi tudi ostalo za vedno. Estetsko izgleda grozno, saj kost štrli iz telesa za dober centimeter ali pa celo več, kot ena špica. Počutim se kot iznakažena in nimam pojma kako bi se dalo to popraviti.

Lepo prosim za kakšen nasvet k kateremu zdravniku in kam naj grem po pomoč in zanima me tudi če se da to lego rebra popraviti mogoče z kakšno rehabilitacijo(morda v SOČI v LJ ?), z vajami, z raztegovanjem, kaj pa kiropraktika… ?

Vnaprej hvala za vašo pomoč

Žal mi je, da je prišlo do poškodbe, ki ni bila pravočasno ugotovljena in pozdravljena. Pri vsem tem je dobro le to, da nimate več bolečin in da poškodovano rebro ni povzročilo poškodb drugih organov.
Pri vaši poškodbi rebra žal niti jaz, še manj pa kiropraktik, ne morem pomagati. Stvar se da verjetno estetsko popraviti le s kirurškim posegom, saj se je rebro očitno že ponovno zaraslo.

Lep pozdrav,

New Report

Close