Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže Poškodba živca na nogi

Poškodba živca na nogi

Sin (14 let) 29. 12. 2015 zjutraj ni čutil in ni mogel gibati desne noge od kolena navzdol. En dan pred tem smo smučali. Pancar ga ni tiščal, niti ga ni imel pretrdno zaprtega. Noga ga ni bolela in tudi ne drevenela. Po pregledu v urgentni ambulanti smo bili napoteni v UKC Maribor, kjer sta ga pregladala neurofiziater in nevrolog. Diagnoza: hipestenzija po zunanji strani spodnje tretjine desne goleni in hrbtišča desnega stopala z oslabljeno dorzifleksijo in everzijo desnega stopala (dorzifleksija prstov le nakazana), z ohranjenimi tetivnimi refleksi. Pri hoji je stopalo padajoče in nezmožnost hoje po peti.
Najverjetnejši vzrok – pritisk ali nateg desnega skupnega peronealnega živca zaradi ponavljajočih se fleksijskih gibov v kolenu, kar je dodatno poslabšala še nošnja smučarskih čevljev.
Danes – po mesecu in pol in štirih tednih raznih terapij še vedno ne dvigne prstov na nogi in ne more hoditi po peti.

Kako mu dalje pomagati, da bi čimprej okreval.
lp, S

Pozdravljena!

Lahko pomaga trigger point terapija http://www.fizioterapija.net/blog/trigger-tocke-misicni-vozli/%5B/url%5D , da se sprosti peronealne mišice, skozi katere poteka živec, jemanje b kompleksa – da se stimulira regeneracija živca, popolnoma odstraniti kakršnekoli pritiske na sam živec – paziti tudi na nogavice in pa mobilizacija živčevja za peronealni živec.

Lep pozdrav

Barbara Purkart spec.ortop.med, mag.kineziol., dipl.fiziot.

https://fizioterapija.net/

Za več informacij sem dosegljiva na tel: +38641353366

Pozdravljeni,

Mi lahko kaksen specialist pove, kaksne tezave lahko se nastanejo po operaciji pareze L4 L5 diskus hernija.

Pred operacijo sem imel dorzifleksijo levega stopala, od operacije je minilo ze 20 mesecev, stanje z mravljincenjem in padajocim stopalom se se ni izboljsalo. Ravno tako nemorem dolgo sedeti, ne stati. Po vsaki aktivnosti ali sprehodu cutim bolecine.

Prosim za nasvet

Hvala. Lp

Pozdravljeni,

stanje po operaciji je precej odvisno od tega, kako močno je bil poškodovan živec pred operacijo. Če so bile okvare že reverzibilne, se stanje ne bo več bistveno spremenilo. Vsekakor so pa z operacijo preprečili še hujšo okvaro živca.

Lep pozdrav

Barbara Purkart spec.ortop.med, mag.kineziol., dipl.fiziot.

https://fizioterapija.net/

Za več informacij sem dosegljiva na tel: +38641353366

New Report

Close