Najdi forum

poškodba vezi ali mišice na nogi?

Pozdravljeni,

med igranjem odbojke na mivki se mi je pojavila bolečina na nogi, ki se je začela stopnjevati.
Bolečino čutim od gležnja pa nekje do sredine meč. Mislim da gre za poškodbo te mišice:
http://legacy.owensboro.kctcs.edu/gcaplan/anat/Study%20Guide/Image892.gif

Zaradi bolečin nekaj časa nisem mogel premikati stopala. Zdaj je boljše, vendar se mi bolečina spet pojavi ob večji obremenitvi (igranje odbojke). Na začetku sem čutil bolečino skoraj čez celotno površino mišice ki jo označuje slika, zdaj pa le malo nad gležnjem. Je pa še vedno zelo močna bolečina. Ko noga miruje ne čutim nikakršne bolečine. Kaj bi lahko bilo narobe? Hvala

Kdaj se je pojavila bolečina? Kje je mesto največje bolečnosti?

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Bolečina se je pojavila približno mesec dni nazaj. Bolečina je največja 5-10cm nad gležnjem na zunanji strani desne noge. Tam je noga tudi natečena.

Zelo verjetno gre za vnetje kitnih ovojnic v tem predelu (kite, ki iztegujejo prste in stopalo).

Priporočam počitek, hlajenje področja največje bolečnosti z ledom po 20 minut z urnimi presledki, jemanje nesteroidnega protivnetnega zdravila (Naklofen, Nalgesin, Ketonal…). Pogosto je potrebna tudi nekajtedenska imobilizacija stopala (longeta, oprnica…).

Če bolečine ne bodo na ta način v tednu dni bistveno manjše, priporočam pregled.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close