Poškodba rame
Pozdravljeni.
pred dobrima dvema mesecema sem padla in pri tem močno zamahnila z levo roko najprej v zrak in nato nazaj dol. Vse skupaj se mi je razbolelo čez par dni, bila sem pri zdravniku zaradi neznosnih bolečin, saj mi niso pomagale nobene tablete, malo bolje je bilo šele po dveh inekcijah. Slikanje ni pokazalo nič posebnega, rekli so mi samo, da je nateg mišic in kit vratu in ramena. Fiziater mi je predpisal 8 terapij TENS in individualne vaje. Bila sem na UZ ramena pri ortopedu, ki ni pokazal poškodbe mišic ali kit v predelu ramena. Še vedno pa se mi pojavijo bolečine v predelu lopatice, nadlahti leve roke, komolca. Poleg tega mi od te poškodbe dalje v določenih položajih roka dreveni, mravljince čutim v palcu, kazalcu in sredincu leve roke. Čakam še na EMG slikanje.
Zanima me zakaj se pojavlja ta občutek mrtvičenja v roki? Ali bi to bilo v zvezi s poškodbo živca? Lahko sama kaj naredim za izboljšanje stanja?
Lep pozdrav.
Spoštovani,
težave, ki jih imate, so vsaj delno posledica poškodbe obhrbteničnih vratnih mišic. Temu pripisujem tudi občutek mravljinčenja v roki. Pri tovrstnih poškodbah otečene mišice stisnejo živce, ki tečejo skozi njih in jih tako dražijo (bolečine, mravljinčenje).
Počakajte na izvid EMG preiskave. Če bo ta negativen, Vam priporočam opraviti še MR (magnetno resonanco) z artrografijo ali pa CT (računalniško tomografijo) z artrografijo, ki sta bistveno natančnejši preiskovalni metodi za poškodbe ramena kot je ultrazvok.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih