Najdi forum

pozdravljeni,

pred 3 tedni sem si pri padcu pri košarki poškodoval prstanec. ker se funkcionalnost prsta po 1 tednu ni vrnila, sem odšel k zdravniku, kjer so mi namestili gips (rentgenska slika ni odkrila poškodbe skeleta) in postavili diagnozo

Leasio lig. col. radialis art. PIP dig. IV. manus dex. S 63.6

po tednu dni gipsa se stanje ni popravilo, prst je 3 tedne od poškodbe še vedno na videz otečen, vendar je sklep na otip tako trd kot navaden sklep, le da je debelejši. predpisali so mi fizioterapijo katere bom deležen šele čez 10 dni.

naj pripomnim še, da je gibljivost prsta zjutraj takoj ko se zbudim mnogo boljša kot kasneje skozi dan – zjutraj prst lahko popolnoma izravnam, kar kasneje ni mogoče (izteg je zavrt za 5 – 10 stopinj)

zanima me, za kakšno poškodbo bi lahko šlo, kajti zvin se v tem času vsekakor pozdravi, ali so poškodovane vezi ali morda hrustanec ter v kolikem času naj bi se prst s fizioterapijo vrnil v funkcionalno stanje ?

najlepša hvala in lep pozdrav

Kot kaže iz diagnoze, ste si poškodovali koželnično stransko vez sklepa med začetnima členkoma 4. prsta desne roke. Z ozirom na obsežnost poškodbe (nateg, delno ali popolno pretrganje) traja zdravljenje 3 – 8 tednov. Če gre za popolno pretrganje vezi rabi le ta, da doseže polno mehansko odpornost, približno 3 mesece.
Priporočam Vam opraviti predlagano fizioterapijo.
Lep pozdrav.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close