Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina poškodba prsta

poškodba prsta

Pozdravljeni!

Pred tremi dnevi sem bila nerodna in sem se ob pospravljanju dela kuhinjskega multipraktika (rezalna plošča) urezala.
Gladek vrez v vrh mezinca desne roke (cca 1 cm), neproblematičen vrez. Sem samo stisnila kožo ter prelepila z obližem.
Na prstancu desne roke pa sem na blazinici prav izrezala del, velik cca 7 mm x 15 mm. Tam ni bilo kaj prekrivati, ker se je ta kos ob konkretnem krvavenju enostavno izgubil. Poškodba ni ravno globoka, je pa odstranjena (po moji oceni) popolnoma vsa koža.
Rano sem prvo stisnila s papirnato brisačo ter prelepila z obliži. Čeprav prelepljeno, je rana še vedno rahlo krvavela, a se je krvavitev ustavila, obliž pa se je z rano sprijel. Odstranila sem ga s pomočjo vode (prst pod pipo), rana je seveda spet krvavela. Že naslednji dan sem v lekarni nabavila vazelinske mrežice za rano https://www.moja-lekarna.com/grassolind-neutral-parafinske-komprese–10x10cm-10-kom, na tak način se obliž ni več sprijel z rano. Včeraj sem nabavila še obliže za hitro celjenje https://www.hansaplast.si/izdelki/oskrba-ran/obliz-za-hitro-celjenje.
Sinoči ob prevezu rana ni več krvavela. Rano sem šele včeraj tudi prvič dezinficirala z Ofenoseptom. Predvidevam, da sam izostanek takojšnje dezinfekcije ni problem, saj je ob poškodbi (konec koncev s čisto stvarjo) rana močno krvavela.
Zaenkrat je rana videti čista, kake posebne bolečine ne čutim (če seveda pustim rano pri miru), vročine nimam, rdečine okoli rane ni.

V kakem času pa se taka rana zaceli, zraste nova koža? Brazgotina me ne skrbi, bo, kolikor pač bo.
Sem naredila napako, da nisem šla na urgenco? Šivati ni bilo kaj. Bi morala vseeno zdaj do osebnega zdravnika?

Hvala in lep pozdrav!

Zdravo, glede na vaš opis se mi zdi, da ste ravnali ok, rana se bo celila od roba in bo do popolne zacelitve sicer trajalo nekaj časa a najverjetneje nič dlje, kot če bi jo oskrbeli pri zdravniku
Lep pozdtay

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close