Poskodba pri teku?
Pozdravljeni!
Se opravicujem, ker sem italjanka in moja slovenscina ni dobra.
2.9 sem zacela telovadit (tek). Ker je bilo to prvic, sem zacela pocasi: najprej hitra hoja, potem tek, hoja itd. Prvi teden je bilo vse v redu. 7.9 sem spet sla in sem nekaj cutila noter v nogi. Naslednji dan nisem mogla hoditi zaradi bolecine. Kolena so bili mal otecene, bolelo je noter in spredaj. Danes, 20.9 se vedno komaj hodim in ne morem iti gor ali dol po stopnicah. Pocivati ne morem, saj moram v sluzbo in imam majhnega otroka. Ce pocivam je boljse. Ce moram na sprehod, moram poklicati taksi, saj je bolecina neznosna.
Sem se pogovarjala z zdravnico in mi je rekla, da je to tendinitis in da moram pocakati, da mine. Dala mi je naklofen in en gel.
Koliko casa traja? A je normalno, da se vedno hudo bolijo noge?
Hvala v naprej za odgovor!
Giada
Pozdravljeni,
Iz vašega opisa lahko gre za tendinitis, a bolečino navajate tudi noter kolena, kar ni značilno za tendinits in lahko govori o poškodbi/preobremenitvi strukture v kolenu npr. meniskusa. Pri ciljanem zdravljenju je ključnega pomena, da se zdravi vzročno in zato je potrebno ugotoviti vzrok vaših težav. Svetujem, da opravite pregled pri zdravniku, ki se s takšnimi poškodbami ukvarja. Glede na klinični pregled, vas bo napotil na dodatno diagnostiko UZ, MRI, da se ugotovi vzrok.
Lep pozdrav,
Renata Vauhnik