Najdi forum

Poskodba pri teku?

Pozdravljeni!

Pred dvema mesecema sem prvic v zivljenju pricela s tekom. Zacela sem postopoma – malo hoje, malo teka, na zacetku niti 50 m nisem mogla preteci. Slo mi je vedno bolje in postopoma sem prisla do tega, da lahko brez prestanka pretecem 2 km (hotela sem priti do 3 km). Tekla sem vsak drugi dan, vedno na ravnem terenu (makadamska sprehajalna pot). Pred tekom sem za ogrevanje vedno 10 min hitro hodila in pred in po teku vedno delala raztezne vaje, da se ja ne bi kaj poskodovala. Tudi pri samem teku nisem opazila nikakrsnih bolecin.
Pred petimi dnevi pa me je nenadoma zacela ze pri hoji boleti misica leve noge v mecih. Na tek seveda nisem sla vec. Oteklin ni, vendar sepam. Bolecine obcutim tudi, ce poskusam nogo pokrciti nazaj. Ali je misica nategnjena? Bi morala k zdravniku? Kdaj lahko spet zacnem teci? Tek mi je postal zelo vsec in rada bi cimprej nadaljevala…
Najlepsa hvala za vase mnenje!

Spoštovana,

najverjetneje gre pri Vas za nateg ali pa delno raztrganino mišice. Dobro bi bilo bolj natančno ugotoviti, za kakšno poškodbo je šlo. Priporočam da opravite ultrazvočno preiskavo poškodovanega predela meč.Takšna poškodbsa se lahko zdravi glede na obsežnost od nekaj dni do nekaj mesecev.

V času trajanja bolečin Vam odsvetujem tiste aktivnosti, ki Vam bolečine povzročajo. Čimprej pričnite z raztezanjem meč, vendar le do bolečine. Tudi obremenitve večajte postopoma, tako da ne boste imeli bolečin.

Lep Pozdrav,
Iztok Pilih

PS. Sicer je zelo dobro, da se pred tekom ogrevate ter opravljate raztezne vaje pred in po njem. Ali raztezne vaje opravljate pravilno? Priporočam Vam posvet pri osebnem trenerju.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close