Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja Poškodba pri delu

Poškodba pri delu

Oče je imel sklenjeno nezgodno zavarovanje pri Zavarovalnici Triglav, nakar je prišlo do nezgode pri delu v R Avstriji in si je poškodoval oko. Zavarovalnica mu ni priznala niti invalidnosti niti dnevne odškodnine z utemeljitvijo, da je prišlo do nesreče pri delu in v tujini. Zanima me ali je njihova eskulpacija pravilna glede na dejstvo, da je ravno s tem namenom sklenil zavarovanje, da bi v primeru poškodbe imel vsaj neko zadoščenje.

LP, Sabina

Nezgodna zavarovanja so namenjenaravno za kritje poškodb in invalidnosti.Ta kritja pa veljajo za poškodbe tukaj v Sloveniji in v tujini.Je pa res,da lahko ta kritja veljajo pri kolektivnih zavarovanjih različno in sicer:
-24 urno zavarovanje
-zavarovanje, ki velja na poti na delo,na delu,ter na poti z dela.
Zadnje zavarovanje je cenovno bolj ugodno.
Kakšno zavarovanje ima sklenjeno vaš oče pa ne vem.
Če pa je vašega očeta na delo v tujino napotilo podjetje, je to podjetje dolžno za nezgodno zavarovanje svojih delavcev tudi poskrbeti. V primeru ,da podjetje za to zavarovanje ni poskrbelo,je za to nezgodo tudi odgovorno.
ga.Sabina,lepo vas pozdravljam, Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close