Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Poškodba očesa

Poškodba očesa

Pozdravljeni,

Eno leto nazaj sem si ranila oko z listom papiraj v pisarni in od takrat se mi občasno pojavi zjutraj bolečina podobna kot pri poškodbi, solzenje očesa, občutek rezanja na mestu poškodbe, včasih tudi občutljivost na svetlobo. Bolečina navadno poneha kmalu, v roku pol ure.
Zanima me zakaj se to dogaja, ali se da pozdraviti?

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Spoštovani,
po povrhnjih odrgninah roženice se to občasno dogaja. Uporablajate umetne solze v obliki gela zvečer in umetne solze v raztopini večkrat dnevno vsaj 2 meseca.
Lep pozdrav

Spoštovani,
moj mož si je poškodoval obe očesi z apnom v prahu in sicer, je po poklicu voznik tovornjaka. Pri prečrpavanja cisterne ga je z vso silo zasulo po obrazu in očeh. Na kraju so mu izpirali oči in obraz, ter ga z reševalnim vozilom prepeljali v bolnišnico. Ugotovljene su hujše poškodbe oči in temu primerno je potekalo zdravljenje in še vedno poteka( mesec in pol je od poškodbe) Zdaj so mu papirji bili na zdravstveni komisiji in tam so sklenili, da lahko čez dva tedna gre v službo. On pravi, da ga še skeli,, kot da bi imel tujek v očeh in kadar zadrži pogled ga začnejo oči še bolj boleti.za povrh je na enem očesu dobil očesni herpes. Zdravljenje še poteka in hodi na kontrole v bolnišnico vsake 3-4 dni. Njega skrbi, kako po poškodbi ponovno za volan, če in kje potekajo še dodatni pregledi in ugotavljanje sposobnosti za ta njegov poklic.
V naprej se vam zahvaljujem in prosim za odgovor!( če je potrebno, bom napisala še celo njegovo diagnozo, sicer v medicinskih izrazih kateri itak mi ne poznamo kaj pomenijo)

hvala

Spoštovani,
14 dni je še kar nekaj časa, da se stanje izboljša. Sicer pa je najbolje, da se pred iztekom bolniške pogovorite z lečečim oftalmologom, ki bo takrat napisal, kakšno je očesno stanje in mnenje o sposobnost za delo.
Pa srečno!
Lp

New Report

Close