poškodba obeh aduktorjev, prepon ter trebušne stene
Zdravo.
Jaz sem si pred približno 6 mesci poškodoval oba aduktorja, preponi ter trebušno steno, to diagnozo mi je dal ortoped. Obiskoval sem terapije z ultravzvokom, elektro stimulatorji, globinsko masažo, itd… a stanje se je le za malo poboljšalo s tem da sem zdaj 3 mesce počival in nisem treniral. Biu sem tudi na magnetni resonanci predela kolkov a sem dobim izvid da ni videti nobenih sprememb v mišični strukturi aduktorjev, prepon ali trebušne stene. A kljub temu da naj nebi bilo nič poškodovano me še vedno boli če hočem trenirat. A je mogoče da se mi je tako močno zabrazgotinilo in imam zaradi tega neprestano bolečino v tem predelu?
Lp.
Spoštovani,
teoretično je to mogoče, saj MR ne pokaže vsega. Priporočam, da se obrnete na našega trenerja in športnega maserja, Gregorja Grada (tel. 051352206), s katerim bosta problem zelo verjetno rešila.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Pozdravljeni,
jaz sem prejšno leto meseca maja dobil udarec v predelu kolka in od takrat dalje imam vsakodnevne bolčine nad predelom kolka notranjih mišic. Za tem udarcem vedno ko sem športno aktiven imam v blatu velike količine krvi. Po tem sem tudi začel imeti bolečine v hrbtu katere je magnetna pokazala da imam:
Lordoza je primerna. Višine i. v. prostorov so ohranjene. Signali diskov so primerni. Manjše Schmorlove hernije v večini nivojev. Posteriorni elementi so primerni. Znaki diskretnega izliva malih sklepov L4-S1. Konus in kavda sta primerni
L3-L4:
Nakazan koncentričen osteofit disk kompleks. Diskretno odrinjena duralna vreča ter diskretno ožja recesusa ter desni foramen.
L4-L5:
Manjši koncentričen osteofit disk kompleks, ki sega do duralne vreče brez večjih zožitev. Diskretno ožja foramna.
L5-S1:
Brez pomembnih zožitev.
Sedaj so mi rekli da bi lahko to kar me boli nad kolkom možna poškodba trebušne stene.
Rečeno mi je bilo da bi moral delati vaje za jačanje trupa ampak ni nič boljše čeprav jih delam in mene zanima zakaj imam kostantno takšne bolečine in kaj bi lahko bilo?
lp hvala za odgovor
Spoštovani,
omenjene težave, predvsem krvavitev na blatu po športni aktivnosti ni mogoče pojasniti z izvidom MR.
Predlagam vam, da se oglasite pri abdominalnem kirurgu – kirurgi, ki se ukvarjajo s črevesjem, tudi trebušno prepono itd. Ste morda ze naredili MR male medenice?
Vsekakor vam priporočam kompleksno obravnavo, pri zdravniku, ki bo natančno preučil vaše stanje.
Lahko mi tudi poročate.