Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Poškodba notranjih organov pri punkciji

Poškodba notranjih organov pri punkciji

Pozdravljene,

Zanima me, ali je katera kdaj imela kakšne poškodbe pri punkciji in kako dolgo je okrevala?

Naslednji dan po punkciji sem se počutila o.k. in želela očistiti hladilnik, po tem ko sem ga premaknila pa me je ful začelo bolet v predelu nad popkom, zg.del trebuha. Boličina je trajala 2 dni. Skratka, da se mi bolečine ne pojavijo moram povsem mirovati, kolikor kaj naredim je konec- npr. sem zlikala par cunj in je bilo spet isto, sem morala 2 dni povsem mirovat.

Tako, da moram očitno res strogo mirovat…
Zanima me, ali je katera imela podobno izkusnjo? Koliko časa ste počivale? … me malo skrbi….pa res sem že sita ležanja in nedela…

Hvala,
Lp

Pozdravljena,
Pred nekaj dnevi sem prav tako opravila punkcijo, vendar sem glede na navodila sester ob odhodu, strogo mirovala ključnih 24 ur, nato sem v naslednjih dneh počivala pretežno v sedeče ležečem položaju na kavču in dnevno povečevala aktivnost, odvisno od počutja. Le po pol urce pokonci hkrati, sicer me je že zvijalo, v sedečem položaju z dvignjenimi nogami mi niso ustrezala niti pokrčena kolena. Bolečina je počasi izzvenela do petega dne, vendar menim, da je bila drugi in tretji dan, ko so protibolečinska sredstva popustila, najhujša. Tudi danes, teden dni po punkciji, sem previdna pri vstajanju, saj me sicer jajčniki neprijazno opomnijo na svojo prisotnost z močnim zbodljajem.
V kolikor meniš, da bolečina ne pojenja in izkušaš tudi katerega izmed drugih znakov hiperstimulacije, je najbolje, da se obrneš na oddelčne sestre, ki bodo znale najbolj ustrezno svetovati kako ukrepati.
Upam, da se kmalu počutiš bolje.

Hej
hvala za odziv.
Hiperstimulacije nimam – sem o tem že brala na netu. Je pa res, da je treba res se pazit in počivat 🙂
fajn bodi in čimprejšnje okrevanje ti želim
lp

New Report

Close