Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja poškodba na delu-odškodnina

poškodba na delu-odškodnina

živjo, mene pa zanim kako bi napisala izjavo o nastanku nezgode. Katere sestavine mora le-ta imeti?

Hvala.

Bolj natančno napišite,ali je nezgoda nastala v službi ali v prostem času.
Lepo pozdravljeni,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Pozdravljeni.
Žena si je na smučanju pretrgala kolenske vezi. Bila je nezgodno zavarovana v podjetju. Po končanem zdravljenju smo vložili odškodninski zahtevek (dnevna odškodnina). Doma je bila cca 4,5 mesece. Vendar ji zavarovalnica ni priznala vseh dni. Priznala ji ni dnevne odškodnine od dneva, ko ji je kirurg določil operacijo do dneva operacije in od dneva zadnjega pregleda pri njemu do konca bolniškega staleža. Seveda smo se pritožili, saj je bila žena stalno na bolniški (doma) in je imela predpisano ležanje oziroma strogi počitek. Zavarovalnica pa je arogantno zavrnila (arogantno zato, ker sploh ni odgovorila na vsa naša vprašanja in zahteve za razne podatke) pritožbo, češ da gre za “pasivno” zdravljenje, za katerega se naj ne bi plačevalo dnevne odškodnine. Seveda pa je morala tudi v času “pasivnega” zdravljenja plačat mesečno premijo… Zanima nas, ali je upravičena do odškodnine tudi za te dni? Konec koncev menimo, da je poanta nezgodnega zavarovanja (tudi) izpad rednega dohodka, do katerega pa v takih primerih pride med “aktivnim” in “pasivnim” zdravljenjem.

Že v naprej hvala za odgovor.

Za vse dni v bolniškem staležu pripada zavarovancu dnevno nadomestilo,razen,če to ni napisano v splošnih pogojih.
Napišite vrsto nezgodnega zavarovanja in zavarovalnico pa preverimo.
Lepo pozdravljeni,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Pozdravljeni!

Fant je imel poškodbo na delovnem mestu. Pri opravljanju ostrega noža mu ga je robot obrnil proti dlanem in mu močno porezal obe roki (nosil je primerne rokavice). Obe dlani ima šivani, na levi ni tako hudo (3 šivi), na desni pa mu je prerezalo nekaj kit in je ureznina kar močna. Kaj lahko stori v tem primeru, da bi dobil odškodnino? Mu priparad odškodnina sploh? Zdravnik mu je rekel, da mora hoditi na preveze vsaj 2-3 tedne, potem pa verjetno na terapije. Kaj priporocate, da narediva? To je že druga večja poškodba, ki jo ima, pri prvi ga je robot vdaril v prsni koš in ima še sedaj vidne posledice, čeprav se je to zgodilo že 3 leta nazaj, pa mu je takrat firma ponudila pičlih 200 EUR (jih je odklonil).

Hvala za odgovor!

Lp

Pozdravljeni,

Mene zanimajo podatki glede poškodbe na delu, kajti porezal sem si prst kazalec na desni roki, 5 šivov, terapije 10x, v bolniški sem bil mesec in en teden, zanima me predvsem ali sem upravičen do dnevne odškodnine in nezgodnega zavarovanja v službi. Za Vaš odgovor se vam že v naprej zahvaljujem. Lep pozdrav.

lep pozdrav….
zanima me do kaksne odskodnine sem upravicen, ker sem v sluzbi poskusil prepreciti rop.
ropar je med ruvanjem nenadoma potegnil noz ter me porezal po obrazu…..
imam 2 vreznini, katere so mi zašili, v skupni velikosti 8 cm.
hvala lp

pozdravljeni,

V službi sem imela nezgodo, morala sem napisat, da sem bila pri delu nepazljiva. sedaj pa me zanima….ali mi lahko delodajalec pri plači odtegne procente zaradi moje nepazljivosti. vsi, ki so imeli poškodbo pri delu so morali podpisat, da se strinjajo s tem, da se jim pri naslednji plači odtegnejo procenti. ti pa so odvisni od vrste poškodbe.

hvala

Če ste se poškodovali na delovnem mestu,bi morali imeti 100% bolniško.Delodajalec nima takšne pravice,da vam odtegne od plače.Verjamem,da obstaja odgovornost delodajalca za vašo poškodbo,če pa ste upravičeni do odškodnine pa bi moral povedati naš odvetnik.
Ne morem verjeti,da se takšne stvari dogajajo.
Lepo vas pozdravljam,Bruno

Pozdravljeni!
Pred časom sem vam pisal za mnenje pri moji poškodbi na delovnem mestu. Padel sem z višine treh metrov in se pri tem poškodoval.Krivdo je podjetje priznalo. Imel sem zlom 4 reber ter obolel z atipično pljučnico,zaradi podhladitve v mrzli umazani vodi. Zdravil sem se tri mesece (93 dni). Posledice čutim še po šestih mesecih od dneva dogodka,bolečine v rebrih in hrbtu ter prsih. Opažam da se ustrašim vsakič ko stopim na kakšno rešetko ali če grem na višino. Primer sem predal odvetniku,kateri je spisal zahtevek v višini cca 22.000€. Zdaj me zanima vaše mnenje glede višine odškodnine, in iz vaših izkušenj v tem poslu ali je zahtevek realen?Koliko časa traja tak postopek na zavarovalnici do odgovora(zahtevek poslan v marcu)?
Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem ter vas lepo pozdravljam!

Živjo.
Pred dvema dnevoma sem imel poškodbo pri dela žerjavist je dvigoval betonske plošče jast sem bil zdraven ker je trebalo prideržati pološče da ne zaniha v levo in v desno v tisem trenutku mi je roko stinsnilo in se mi je zapičilo dve betnoske šipke globoko cerka 2 cm , v roko in zdaj imam šest šivov sem na bolniški v Avstriji učeraj so mi rekli da ne bom dobil odškodnine , vedeli so usi delavci in še glavni šefi , nevem kaj naj zdaj naredim prosim če lahko pomagate delam pa v Avstriji na Dunju .

Vaš nadrejeni bi moral nesrečo prijaviti,narejen bi moral biti zapisnik o poškodbi.
Če obstaja polica odgovornosti iz dejavnosti vašega delodajalca,bi lahko uveljavljali odškodnino za vaše poškodbe.Ravnotako lahko uveljavljate odškodnino iz kolektivnega nezgodnega zavarovanja ali pa iz osebnega zavarovanja,če takšno zavarovanje obstaja.
Kaj več ni v moji moči kot tole,kar sem vam napisal.
Lepo vas pozdravljam,Bruno

Kaj pa če on tega ni naredil zapiska nič od tega ki ste napisali kaj potem naredim , ker sem se poskušal pogovorit glede odškodnine pa zgledada bo treba po drugačni poti it

Nažalost vam ostane le še odvetnik,oz.tožba podjetja pri katerem ste zaposleni.
Lepo pozdravljeni,Bruno

Pozdravljeni!Dne 23.8.2012 sem se poškodoval pri delu,in sicer pri prenašanju tezkega hoboka sem stopil na komad iz aluminija pri tem sem si zvil glezenj.Naredili smo zapisnik opravili alkotest.Na bolniski sem 1 mesec.Zdaj me zanima ali mi pripada samo dnevno nadomestilo z strani zavarovalnice.Bolnisko imam 100%.V podjetju sem zavarovan kolektivno nezgodno zavarovanje pri triglavu,zdaj me zanima ali dobim samo dnevno nadomestilo ali še kaj za poškodbo.Hvala za odgovor

Za vsak dan bolniškega staleža pričakujte dnevno odškodnino,v primeru omejene gibljivosti pa lahko po preteku enega leta od poškodbe vložite zahtevek za trajno invalidnost.
Srečno,Bruno

Pozdravljeni

Dva dni nazaj se mi je pripetila nezgoda pri delu v levo oko mi je špricnilo sekundno lepilo ko sm stisnil dva kosa skupaj na navodilih od sekundnega lepila ne piše da se uporablja kakrša koli zaščita. Poročilo o nezgodi je bilo izpolnjeno za vsak slučaj sm vzel še kopijo in navodilo sekundnega lepila.

V Ameriki bi lahko tožili proizvajalca lepila,pri nas pa vam pomaga le nezgodno zavarovanje ali če obstaja,zavarovanje odgovornosti distributerja lepila.
Ja tudi jaz sem si pred nekaj dnevi skoraj zlepil prsta.Zatorej,previdnost ne bo odveč.
Lep pozdrav,Bruno

Lep pozdrav

V službi ( sem voznik ) sem padel iz tovornjaka in si poškodoval levi komolec, dobil sem longeto in kakšen mesec bom na bolniški.
Zanima me kako je z odškodnino jo lahko dobim iz naslova avtomobilskega zavarovanja ali kako drugače lp

Odškodnino lahko uveljavljate iz nezgodnega zavarovanja ali pa,če obstaja kolektivnega nezg.zavarovanja.
Lep pozdrav in srečno,Bruno

New Report

Close