Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja poškodba na delu-odškodnina

poškodba na delu-odškodnina

LEPO POZDRAVLJENI MENE PA ZANIMA SLEDEČE V SLUŽBI SMO KOLEKTIVNO NEZGODNO ZAVAROVANI PRED 14 DNEVI SEM SE PRI DELU POŠKODOVALA ,DELALA SEM ŠE 3 DNI SAJ ZARADI PREMAJHNEGA ŠTEVILA LJUDI NA DELOVNEM MESTU IN MANJŠIH BOLEČINAH NISEM TAKOJ ODŠLA K ZDRAVNIKU NATO SO SE MOJE BOLEČINE STOPNJEVALE TAKO DA SEM MOGLA V BOLNIŠKO .(UDAREC Z ROKO V STROJ).IMAM TUDI 100 % BOLNIŠKO. ZANIMA ME NAMREČ KER ZARADI MAJHNEGA ŠTEVILA LJUDI NA DELOVNEM MESTU VSI PRISOTNI DELAMO DO 3 KRAT VEČ KOT JE V NORMATIVIH IN POSLEDIČNO PRIHAJA DO ODSOTNOSTI IN POŠKODB ZARADI PREOBREMENJENOSTI (DELO V KUHINJI ZA 1200 LJUDI)ALI V NAVEDENEM PRIMERU DELODAJALEC NOSI KAKŠNO ODGOVORNOST ZA VEČKRATNE POŠKODBE ZAPOSLENIH IN ALI SE LAHKO OD DELODAJALCA ZAHTEVA TUDI ODŠKODNINO,SAJ NE ZAGOTOVI NORMALNEGA DELA ZAPOSLENIM TAKO DA DELAMO KOT ROBOTI.
HVALA ZA ODGOVOR

Spoštovani!

Nedavno sem utrpel poškobo na delovnem mestu, katere posledica ni moja krivda ali malomarnost pri delu.

Ali mi pripada odškodnina kljub temu, če delodajalec nima sklenjenega zavarovanja iz naslova odgovornosti odškodnin in police odgovornost delodajalca za poškodbo?

Vedno se namreč izmika pogovoru o nastali poškodbi in odškodnini.

Kje se lahko dobi obrazec ER-8 in kam ga je potrebno izpolnjenega odnesti? Ali lahko kljub temu, da delodajalec nima zavarovanj, navedenih zgoraj, izpolnim ER-8, ali postopek drugačen?

Hvala za odgovore in vaš čas!

Lep pozdrav!

Spoštovani,

Samostojni podjetnik – avtomehanik,sem kolektivno nezgodno zavarovana oseba pri zavarovalnici Triglav.
Aprila 2011,sem si pri opravljanju dela v avtomehanični delavnici – na delovnem mestu,poškodoval kazalec na desni roku.Potreben je bil kirurški poseg,kazalca pa sedaj ne čutim več .
Kot zavarovanec in zavarovalec sem sprožil vse postopke na dan poškodbe in jih predložil tudi zavarovalnici.Prejel sem že dnevno nadomestilo za čas ko sem bil odsoten iz dela.Za ocenitev kakšno bo dejansko stanje kazalca,pa mi je zavarovalni agent predlagal,da naj počakam vsaj pol leta in potem napišem dopis ,priložim kakšen novejši izvid.
Pridobil sem novejši izvid kirurga,ki je podal mnenje,da je rekonstrukcija živca vprašljiva in,da bo do posledice trajne.
Glede na to,da me poškodovan kazalec na desni roki ovira pri delu,ki ga opravljam kot pridobitno dejavnost, me zanima kakšen je postopek za izplačilo odškodnine od zavarovalnice – trajna izguba splošne delovne sposobnosti – invalidnost.Kazalca trajno ne bom več čutil,kar je verjetno lahko vzrok za opredelitev stopnje invalidnosti?
Zanima me ali je bolje,da mi zadevo ureja odvetnik,ali naj sledim navodilom zavarovalnice Triglav,oziroma kaj mi predlagate?
Hvala in lep pozdrav!

pozdravljeni!
Stopnja invalidnosti se ugotavlja po preteku enega leta od poškodbe.Tako da bi počakali na ta datum.
Potrebno bo vložiti zahtevek,katerega dobite na spletni strani zavarovalnice ter ga pošljete po priporočeni pošti.Zavarovalnica vam bo poslala poravnavo,na katero pa,če ne bo zadostna imate možnost pritožbe.
Toliko zaenkrat,oglasite se po vložitvi zahtevka,pa bomo videli kaj lahko za vas še storimo.
Lepo vas pozdravljam,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

lep pozdrav g.moderator dne 17.11.2011 sem naslovila na vas eno vprašanje glede poškodbe na delovno mesto a še nisem prejela odgovora lep pozdrav

Pozdravljeni,

hvala za odgovor.Po vložitvi zahtevka,se bom posvetoval z vami.

Lep pozdrav !

Spoštovana Majči!
Opravičujem se vam,ker vam nisem odgovoril na vaše vprašanje-tehnične težave z email nalovom v spletni pošti siol.
Res je,kadar smo preobremenjeni hitreje pride do kakšne poškodbe.
V primeru,da bi imeli svoje osebno ali pa službeno nezgodno zavarovanje,bi lahko pridobili odškodnino iz tega naslova.
Dostikrat pa imajo delodajalci sklenjeno zavarovanje odgovornosti tudi v primeru zahtevkov za odškodnino svojih lastnih delavsev.Seveda mora najprej obstajati takšna zavarovalna polica,in če obstaja,lahko vložite zahtevek direktno delodajalcu.Ne vem,kakšno je stanje v vašem podjetju in kako bi vaš delodajalec reagiral,vsekakor pa je zadnja možnost civilna tožba.
Majči,to bi bil moj odgovor in možnosti,o katerih pa se boste morali sami odločit.
Želim vam vse dobro in lepo pozdravljeni!
Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

pozdravljeni!zanima me kakšen je rok plačila odškodnine,od datuma,ko zavarovalnica odvetniku nakaže denar za odškodninio.lp

G.Bruno lepa hvala za vaš odgovor.V podjetju sem se pozanimala če imamo sklenjeno kolektivno nezgodno zavarovanje pa so mi odgovorili, da je sklenjeno kolektivno nezgodno zavarovanje a ne z dnevnim nadomestilom temveč za poškodbe in ne vem kaj je bilo s tem mišljeno, saj me je govornica preden mi je odgovorila zelo na grdo pogledala.Tako da bi vas prosila za obrazložitev tega kolektivnega nezgodnega zavarovanja,saj pri meni dejansko gre za poškodbo na delovnem mestu.Hvala za odgovor in lep pozdrav

Če v nezgodnem zavarovanju ni dnevne odškodnine,pa je gotovo vključena trajna invalidnost.Zahtevek za odškodnino boste lahko uveljavljali po preteku enega leta od poškodbe.
Ker ste se poškodovali na delovnem mestu,boste deležni 100% nadomestila .
Torej,vse kar lahko narediva je,da se pozaminate tudi za zavarovanje odgovornosti iz dejavnosti delodajalca,kjer pa morajo biti vključeni tudi zahtevki lastnih delavcev.
Odškodnino za trajno invalinost pa p poteku enega leta od poškodbe.
Lepo pozdravljena in srećno!
Bruno

To pa je odvisno od ažurnosti odvetnika.
Lp Bruno

Zdravo, kaj mene pa zanima ali je možno dobiti odškodnino za nategnjeno (nevem točno kaj je narobe) hrbtenico pri študentskem delu – selitve? Lp

pozdravljeni!
na delovnem mestu sem padel z višine 2 metrov.stal sem na stalaži,ker z lestvijo ni bilo mogoče priti do predmeta,ki sem ga potreboval.bile so neke kante zaradi katerih nisem mogel odpreti lestve tik pod tem predmetom.
zanima me ali sem upravičen do odškodnine?
nimam pa nobenih nezgodnih zavarovanj
lep pozdrav Strahinja

Če obstaja odgovornost delodajalca,lahko računate na odškodnino,seveda pa mora imeti delodajalec sklenjeno takšno zavarovanje.
Lep pozdrav,Bruno

Vam pa popolnoma enak odgovor kakor vašemu predhodniku-Strahinja.
Lep pozdrav,Bruno

Pozdravljeni.
Pred dvema mesecema sem se poškodoval pri delu,padel sem v globino cca 3 metre in utrpel zlom 4 reber. Še sem v bolniškem staležu. Krivda je s strani podjetja. Zanima me če sem upravičen do odškodnine?,in iz katerega naslova? ter ali potrebujem v takem primeru odvetnika? Sam imam sklenjeno življensko ,nezgodno,naložbeno zavarovanje.
Lep pozdrav

Do odškodnine ste upravičeni iz nezgodnega zavarovanja,iz naslova delodajalčeve odgovornosti pa najverjetneje tudi.dobro bi bilo pridobiti pravni nasvet,le tega pa dobite brezplačno pri našem odvetniku.
Lepo pozdravljeni in vse dobro v novem letu,Bruno

Pozdravljeni
Zahvaljujem se vam za odgovor,ter vam želim lepe praznike,srečno novo leto in veliko uspeha!
Lep pozdrav

Pozdravljeni!

Kolega je utrpel poškodbo pri delu s strojem. Hudo si je poškodoval oko. Potreben je bil tudi operativen poseg. Nekaj časa je bil zmanjšano delovno sposoben. Sedaj že nekaj časa ni več zaposlen pri tem delodajalcu in je prijavljen na Zavodu. Kakšna je tu odgovornost delodajalca, objektivna ali tudi subjektivna? Ali bi lahko poleg odškodnine za bolečine oškodovanec zahteval tudi odškodnino za čas, ko ni bil delovno sposoben?

Hvala za odgovor

LP

Odgovornost delodajalca obstaja,proti delodajalcu lahko vložite odškodninsko tožbo.Potrebovali boste nekaj dokazil,bolniške liste ter odvetnika.Pri našem dobite brezplačen posvet,če to želite,vam uredim.
Lepo pozdravljeni,Bruno

New Report

Close