Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja poškodba na delu-odškodnina

poškodba na delu-odškodnina

Lep pozdrav!
Spoštovani!Z traktorjem sem pri vzvratni vožnji poškodoval stoječe vozilo(parkirišče) in poškodoval oboje desnih vrat.Traktor imam zavarovan(trigla.v),zdaj pa me zanima ali bo zavarovalnica zahtevala povračilo stroškov popravila avta ki sem ga poškodoval.
Hvala

Lahko ste brez skrbi,saj bo zavarovalnica triglav izplačala odšodnino oškodovancu.Ob naslednji registraciji pa boste plačali dražje zavarovanje,saj ste izgubili 15% bonusa.
Lepo pozdravljeni,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:bsneberger@siol.net

mene pa zanima ali mi pripada odskodnina za zlomjeno nogo namrec na sihtu sm padel s palete katera je bila mokra in na njej se pvc folija stem da mi delodajalec objubja delovne cevlje vec kot leto pozimi smo dobila za podpisat neki aneks da si za nezgodo brez delovne obutvije sam kriv jas sem tega podpisal in odspodaj dopisal da neodgovarjam za poskodbe ker delovnih cevljov nimam nazadnje sm jih dobil 11.6.2007 takrat ko sm se tudi zaposlil

Verjetna je odgovornost delodajalca,saj ni zagotovil zaščitnih sredstev za delo,katerega opravljate.
Vprašanje pa je,če boste zadevo peljali do konca ter zahtevali odškodnino od vašega delodajalca.
Srečno,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:bsneberger@siol.net

Lep pozdrav!

Mene pa zanima nekaj. 13. maja sem imel prometno z motorjem! Situacija je bila taka, da sem padel zaradi tega, ker mi je mulec priletel z rolko in padel, rolka pa se je odpeljala pod moje sprednje kolo in zaradi tega je sledil padec! Telesnih poškodb ni bilo, bila pa je materialna škoda na motorju! Prišli so policisti, ki so si ogledali kraj nesreče, jaz sem tudi pihal in vse ostalo. Potem se z očetom mulca nisva mogla dogovorit glede plačila škode in mi je rekel, da naj grem na zavarovalnico, kjer mi bodo ocenili škodo in da bo on pač kril škodo iz civilne odgovornosti (hiše)

Jaz sem to tudi storil, šel na cenitev škode, potem so zahtevali na zavarovalnici še predračun, katerega sem tudi poslal. Škoda je znašala 2.360 EUR, plus še oprema (kombinezon, rokavice, čelada in škornji) sedaj pa me zanima, do kakšnega zneska sem jaz opravičen? Namreč vzel bom denar po pavšalu. Je res, da sem opravičen samo do nekih 200 EUR, ostalo pa bom moral iztožiti od njega?

Polico pa ima pri zavarovalnici Triglav.

Pozdravljeni!
Zavarovalne vsote za SCO so precej visoke,Tako da zavarovalnici ne bi bi problem pravnati zneska popravila.Na vašem mestu bi ponudbo zavarovalnice zavrnil ter napisal pritožbo.
Če pa vam zavarovalnica odobri pavšalni znesek,ter se za vaše pritožbe ne zmeni,pa lahko zadevo predate odvetniku,ali pa razliko do polne odškodnine iztožite od povzročiteljevih staršev.
Dobro uredite ,pa srećno!
Bruno

Spoštovani,

Delam v proizvodnji, kjer mi je pred cca. 3 tednom med opravljanjem službenih nalog nenadno zdrsnila na nogo(nart) večja pločevina. Takoj sem šel k dežurnemu zdravniku, kateri mi je odredil bolniško odsotnost. Zanima me, če mi v tem primeru pripada kakšna odškodnina? Zavarovan sem v okviru službe, posebnega zavarovanja pa nimam.

Hvala

v tem primeru bi vam prišlo prav kakšno nezgodno zavarovanje,IZ naslob
va odgovornosti delodajalca pa za takšno poškodbo težko kaj konkretnega napišem.Će bi odgovornost delodajalca obstajala potem da,vprašanje pa je,na kakšne težave bi naleteli ob zahtevku za odškodnino.
v primeru da bi bila poškodba hujša pa bi lahko nedvomno odškodnino lahko zahtevali.
Lepo pozdravljeni in srečno! Bruno

Lahko samo nekaj prasam,22.8.2011. okoli 22h sem delao na vecerji v sanku in sem se porezal na kozarec,3cm dolga rana globoka do podkozija,6 sivov su mi naredili na roki. pojutrosnjem sem so v Zdravstveni Dom na previjanje,tam su mi povedali da moram iti do podjetja po R-8 obrazec,ko sem priso tam,moj nadrejeni(vodja strezbe) mi ni hotel naredit tisti obrazec,pravi da sem zamudio za prijavo in da lahko grem domov,da ne bom dobio bolnisko,in na tem je ostalo do zdej,29.8. grem na skidanje sivov pa se naprej na bolnisko,zdej ne vem kaj lahko naredim z tim,ih lahko tozim zaradi tega da dobim kaksno odskodnino? Jaz nimam slovenskega drzavljanstva,delam v tem podjetju leto in pol,pa se nimam osebnega delovnega dovoljenja,mogoce je to razlog zaradi cesa mi ni hotel ispolniti obrazec…kaj mi lahko predlagate,da grem na upravno enoto,zdravnika da prasam ali kaj? Lep pozdrav in hvala v naprej!

Verjetno bo res težava v delovnem dovoljenju,v primeru,da bi želeli od delodajalca odškodnino imate lahko težave z delodajalcem.Predvsem se pozanimajte,kakšne so vaše možnosti,na tem področju pa nisem ravno;doma;.
Želim vam vse dobro in lep pozdrav,Bruno

pozdravljeni!poškodovala sem se na delovnem mestu,padla in si zlomila levo zapestje.Bil je kar kompliciran zlom,bila je potrebna operacija,vsavili so mi tudi žice.Na bolniški sem že štiri mesece pa me zanima če sem upravičena do kakšne odškodnine in od koga jo lahko zahtevam.Sem tudi nekaj malega nezgodno zavarovana.

Iz nezgodnega zavarovanja lahko uveljavljate odškodnino,če je tako sestavljeno vaše nezgodno zavarovanje.V primeru,da je sklenjeno tudi kolektivno nezg, zavarovanje,pa eventuelno tudi iz takšne police.
Če pa obstaja polica zavarovanja odgovornosti,ter se ugotovi krivda delodajalca,je možno uveljavljati odškodnino tudi iz tega zavarovanja.
Lepo vas pozdravljam,Bruno

Pozdravljeni,
delam v vrtcu. Med delom mi je otrok z glavo priletel v zob. Čet dva dni sem ugotovila, da imam zob počen. V službi imamo nezgodno zavarovanje, ko pa sem omenila poškodbo ravnateljici, je rekla, da nisem do ničesar opravičena, če nimam bolniške. Je to res? Popravilo zoba najbrz ne bo ravno poceni. Prosila bi vas za postopek…
Hvala,
Petra

Vseeno bi bilo dobro vložiti zahtevek iz nezgodnega zavarovanja,saj delodajalca to nič ne stane.Lahko pa bi uveljavljali odškodnino iz naslova zavarovanja odgovornosti delodajalca,če je polica odgovornosti tako sestavljena.
Lepo vas pozdravljam,Bruno

hčerka (3 leta) je utrpela nezgodo,po kateri se ji na čelu pozna približno 1cm vidna brazgotina, ki je bila oskrbljena na urgenci (šivana). Zanima me, ali lahko poleg dnevne odškodnine iz naslova nezgodnega zavarovanja zahtevamo tudi odškodnino za skaženost na vidnem mestu in kaj se v tem primeru ukrene. pozdrav in hvala za odgovor.

Po preteku enega leta od poškodbe lahko pri vaši zavarovalnici vložite zahtevek za odškodnino iz naslova trajne invalidnosti.Zdravnik cenzor vam bo ocenil % invalidnosti.
Večja kot je osnova za invalidnost,višji znesek lahko pričakujete.
Lepo pozdravljeni,Bruno

ja lep vecer!mene pa samo zanima moj moz se je ponesrecu v sluzbi padlo mu je na roko plat tezka 25kg in je takoj sou na orgenco in meu operacijo!pa me zanima kako odskodnino lahko dobi nima pa dodatnega zavarovanja…zdej pa nevem ce gre pri odvetniku pogledat a to pomen da on tozi sefa ker nebi rad ga tozu upam da mi boste lahko kako pomagal? v naprej se vam zahvaljujem lep vecer !!!

Če bi lahko dokazali odgovornost delodajalca za poškodbo,in bi imel delodajalec sklenjeno polico za delodajalčevo odgovornost bi bilo tudi v interesu delodajalca da vaš mož dobi odškodnino.
Kakšne tožbe delodajalca pa vam ne bi priporočal,razen v primeru,da bi se vaš mož težko poškodoval.
Toliko zaenkrat,lepo pozdravljeni,Bruno

Pozdravljeni!

Pred nekaj meseci sem se v službi poškodoval. Iz stroja mi je priletel v roko večji kos lesa. Imel sem poškodovano – strgano mišico in vbodne rane zaradi lesenih kosov. Zanima me, če mi pripada odškodnina iz naslova odgovornosti delodajlaca in, če je to za delodajlaca v breme?
Sicer ne vem točno, če ima delodajalec sklenjeno te vrste zavarovanja, ker karkoli vprašam, nobeden od nadrejenih, niti delodajalec sam, noče nič povedati v zvezi s kakršnimkoli zavarovanjem.

Kakšna pa je razlika med zahtevkom iz nezgodnega zavarovanja in odškodnine iz naslova odgovornosti delodajlaca?

Hvala za odgovor.

Odkodnino iz naslova odgovornosti bi lahko uveljavljali le v primeru,da vaš delodajalec ima takšno polico sklenjeno.Obstajati pa mora tudi odgovornost delodajalca za poškodbo,katero ste utrpela.
Kot vidiva je takšna vrsta zavarovanja na nek način tudi nezgodno zavarovanje,vendar na malo drugačen način.Višina odškodnine je pravtako limitirana z zavarovalno vsoto.
Dokazljiva pa mora biti odgovornost delodajalca.
Pri nezgodnem zavarovanju pa so vsi parametri zavarovanja točno določeni.
Torej,v primeru da obstaja polica odgovornosti delodajalca,in za odgovornost delodajalca obstaja temelj,lahko vložite zahtevek za izplačilo odškodnine.
Lepo pozdravljeni,Bruno

New Report

Close