Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja poškodba na delu-odškodnina

poškodba na delu-odškodnina

Pozdravljeni,
delodajalec me je napotil po cevi v neko podjetje kjer proizvajajo cevi. Tam so mi z viličarjem pomagali naložiti na tovornjak cevi, jaz sem stal na tovornjaku in prestregel cev. Viličarist je prehitro popustil cev in mi je le ta stisnila prst. Dobil sem kar nekaj šivov in longeto in mesec dni bolniške.
Od koga lahko zahtevam odškodnino.
Hvala in lep pozdrav.

SPOŠTOVANI… poškodoval sem se na delu,in me zanima po kolikem času bolniške mi pripada dnevna odškodnina l
lp

pozdravljeni!!!
sem se poskodoval na delovnem mestu.
sm se zdrsnil na lestve
delodajalec mi ni dajal ne cipeli ne delovnega odela kot je pisalo v pogodbii::
sem se zdrsnil na odru in sem imel zlom gleznja na to pa operacijo pa so mi dali notri šraufe in plocko-ki po eno leto so ih otstranili!
delodajalec pa ni ime lmel kolektivno nezgodno zavarovanje..
me zanime če mi sledi kakšno odskodnino ?
lep pozdrav

Pri montaži usmerjevalnika sem v službi (na šoli) kot računalnikar (odgovoren za vso računalniško tehnologijo na šoli) padel z lestve. Izpahnil sem si levo ramo.
Z zdravljenjem še nisem zaključil (sem še vedno na bolniškem staležu).
Zanima me, ali sem upravičen do kakšne odškodnine?
Za odgovor se Vam že vnaprej najlepše zahvaljujem.
R-OID

Glede invalidnosti za tovrstno poškodbo bi rekel, da je ranga nekje okoli 20 %. Veljavno invalidnost ti bo določil zdravnik cenzor ali pa sodni izvedenec medicinske stroke.

Pozdravljeni!

Na delovnem mestu, sem se poškodovala po svoji krivdi. Na nogo mi je padla tezka polica, katera mi je nalomila kost in sem dobila oteklino on velike podpludbe.Zanima me, če sem upravičena do odškodnine?

hvala lepa za odgovor in lep pozdrav

V službi mi je spodrsnilo in sem padla po stopnicah ter si poškodovala oba gležnja in levo zapestje. Kolegica mi je pomagala in me prepeljala na urgenco. Po pregledu in RTG slikanju so ugotovili, da imam močno zvita oba gležnja in zlomljeno levo zapestje – navikulara. Na nogi so mi namestili dokolenski mavec s peto, na roko pa doramenski mavec za navikulare. Kontrolo imam čez 4 tedne. Zdravljenje naj bi zaključila po cca 10 tednih. Delam preko študentskega servisa. Ali mi pripada odškodnina in če da kakšna?

Hvala!

Gotovo lahko pričakujete odškodnino iz nezgodnega zavarovanja,krivda delodajalca je najbrž izključena.
Lepo pozdravljeni,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:bsneberger@siol.net

pozdravljena Nejka34,

podatki o okoliščinah nezgode so sicer skopi, vendar mslim, da glede na nastanek poškodbe, odgovornost delodajalca ni povsem izključena.

pozdravljen R-OID

vprašanje je že nekoliko časa na forumu, vendar vseeno odgovarjam. Podatki o okoliščinah nezgode so sicer skopi, vendar je glede na način opravljanja dela, zagotovo podana odgovornost delodajalca, kvečjemu s kakšno 20% sokrivdo delavca.

Spoštovani!

V službi sem delala delo na prostem, približevala se je nevihta, vsi ostali organi ki opravljajo delo na prostem so bili vpoklicani, da morajo takoj zapustiti delo na prostem le naš del ekipe ne, čeprav niso neka tako nujna opravila, da ne bi mogla počakati. Nato je udarila strela 2 m stran od mene.. Delodajalec ima sklenjeno zavarovanje za odgovornost.. Ali gre tu za krivdno odgovornost? in od koga lahko terjam odškodnino? In kako naj bi ta zahtevek približno izgledal?

Verjamem,da bi za takšno poškodbo lahko uveljavljali odškodnino od delodajjalca,kaj več pa bi vam povedal odvetnik.Res pa je,da v primeru ko sami uveljavljamo takšen zahtevek zadeva ne teče tako hitro,kakor če le to prevzame odvetnik.Verjetno pa je odvisno tudi katerega odvetnika izberete za zastopanje v primeru.
V upanju na ugodno rešitev vaše težave vas lepo pozdravljam.
Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:bsneberger@siol.net

Pozdravljeni!

Moj fant si je ob hlod na delovnem mestu stisnil prst(mezinec) na desni roki. takoj so ga odpeljali v bolnico, kjer so mu amputirali del prsta, ki je še ostal.
Zanima me, kakšno odškodnino lahko zahteva?

Lep pozdrav in hvala za vaš odgovor…

Zahteva lahko odškodnino iz nezgodnega zavarovanja,če pa za nezgodo ni sam kriv,oz. je za nezgodo odgovoren delodajalec pa lahko zahteva tudi dškodnino iz naslova delodajalčeve odgovornosti .
Lepo pozdravljeni,Bruno

zaposlen sem v slo. vojski, kjer sem si pred dvema letoma poškodoval koleno(strgal sem si prednje in zadnje križne vezi) to se je zgodilo med jutranjo vadbo kjer smo tekli po neravnem terenu,sem nerodno stopil in tako je prišlo do poškodbe.po večih operacijah in dveh atroskopijah, so mi zdravniki povedali da imam preveč uničeno koleno da bi bilo koleno še kdaj dobro.med operacijami so mi ugotovili še artrozo kolena in rahlo uničena pogačica.predlagali so me na invalidsko komisijo,kjer so mi dali 2.stopnjo invalidnosti.sedaj pa me zanima če res nisem upravičen do odškodnine ker sem baje sam kriv za nastalo poškodbo,ker sem nerodno stopil.preko vojske pa smo nezgodno zavarovani.hvala lp.

zaposlen sem v slo. vojski, kjer sem si pred dvema letoma poškodoval koleno(strgal sem si prednje in zadnje križne vezi) to se je zgodilo med jutranjo vadbo kjer smo tekli po neravnem terenu,sem nerodno stopil in tako je prišlo do poškodbe.po večih operacijah in dveh atroskopijah, so mi zdravniki povedali da imam preveč uničeno koleno da bi bilo koleno še kdaj dobro.med operacijami so mi ugotovili še artrozo kolena in rahlo uničena pogačica.predlagali so me na invalidsko komisijo,kjer so mi dali 2.stopnjo invalidnosti.sedaj pa me zanima če res nisem upravičen do odškodnine ker sem baje sam kriv za nastalo poškodbo,ker sem nerodno stopil.preko vojske pa smo nezgodno zavarovani.hvala lp.

spoštovani…tudi jaz sem padla v skladišču(zaposlena sem v trgovini),dostop do police,s katere sem jemala artikle je bil skoraj nemogoč,zaboj na katerem sem stala se je spodmaknil in sem
padla,oz.se mi je noga zvila,nakar je bila bolečina v hrbtenici.diagnoza na urgenci je izvin in nateg ledvene hrbtenice.zanima me,če sem upravičena do odškodnine,vendar se bojim za delo,kam naj se pravzaprav obrnem po nasvet?ne bi rada izgubila službe zaradi tega,vendar menim,da mi vsekakor pripada odškodnina. hvala za odgovor.

[center][/center] Spoštovani! Sem še uradno na bolniškem ker mi je tretjega dneva s pričetka dela ( 03.12.2010) stroj porezal mezinec na desni roki zarad malomarnost delodajalca v času čiščenja stroja pri čem mi nobeden od nadrejenih ni razložil kako poteka vse to in so me prav silili da se moram hitro naučiti delat na vse stroje ki obstajajo v tovarni tako da sem v treh dnevih delal na 5 stroja in se mi je prav zmešalo od prevelik informacije v glavi za tako kratkega časa, in so mi v Ljubljani na urgenco KC naredili operacijo s transplantacijo, s crossfinger ki sem imel 3 tedna. Uradno diagnoza glasi:
V.I.c dig. minimi manus dex.cum defectus cutis. Zdravljenje še poteka ampak počasi, se pravi da bom na bolniškem do konca pogodbe za delo ki je za določen čas tri mesece. Ko sem zadnjič klical nadrejeno osebo, enega izmed direktorjev in vprašal s katero zavarovalnico sodeluje podjetje mi je v mailu napisal da podjetje nima sklenjeno pogodbo za poškodbe na delu z nobeno zavarovalnico ?! Ko sem reagiral da so mi v obrazcu ER-8 za poškodbo na delu napisali napačen opis poškodbe se je direktor strinjal s tem ampak pravi da nemorejo ispravit tega ??? Kar se mi zdi amaterski, neresno ker gre za proizvodno podjetje ker se vsako sekundo lahko zgodijo poškodbe ( tud so se dogajale) in vse se mi zdi da se začinje igra ” mačke in miške” Še oddaleč se “vidi” da mi nočejo plačat odškodnino ker so prepričani da reveži kot jst nimajo mogočnosti (beri denarja) da bojo zadevo ispeljali na sodišču in da v takšnih pogojih dvignejo roke gor! Ampak se bom boril za svoje pravice do konca! Prosim Vas za nasvet pri mojemu primiru! Kaj naprej ? Najlepša hvala ! Lepo pozdravljeni! Sam še to ; sem tujec ampak mam status občana , družinskega člana ker sem poročen s slovenko in če nimam davčne olajšave in če plačam davek kot vsi ostali upam razen obveze mam tudi svoje pravice! HVALA!

Pozdravljeni!
Verjamem,da je vaš delodajalec posredno odgovoren za vašo poškodbo,bo pa potrebna pomoč odvetnika.Kaj več vam ne morem napisati,le to,če potrebujete pomoč pa mi napišite,ali pa me pokličite.
Lepo pozdravljeni,Bruno

Odškodnina vam pripada iz naslova kolektivnega nezg.zavarovanja,oz tudi iz police lastnega nezg. zavarovanja če le ta obstaja.Za odgovornost delodajalca pa bi moral presoditi odvetnik.Le to vam lahko napišem,ter se vam opravičim za pozen odgovor.
S spoštovanjem,Bruno Šneberger

New Report

Close