Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Odškodnine in zavarovalnine Poškodba na delovnem mestu v Avstriji

Poškodba na delovnem mestu v Avstriji

Pozdravljeni,

Pred 17 dnevi sem si na delovnem mestu poškodoval 3 prste na roki. Ostal sem vrez prstov od zgornjega členka. Trenutno hodim na vsake 3 dni na urgenco v Celovcu. Po nesreči je k delodajalcu prisla policija in delavska inšpekcija. Stroj, na katerem sem se poskodoval je bilo brez ustreznega varovala. Sedaj so stroj sanirali. Kako naj postopam sedaj? Zdravljene bo potekalo še kar nekaj časa, ali se bom lahko vrnil na to delovno mesto bom videl po zaključeni rehabilitaciji. Verjetno mi pripada neka odškodnina? Na koga se obrniti?

Hvala in lp

 

Spoštovani,

iz vašega opisa škodnega dogodka lahko ugotovim, da ste zelo verjetno upravičeni do odškodnine za nastalo nepremoženjsko škodo, ki vam je zaradi njega nastala. Za presojo upravičenosti do odškodnine in njene višine je zelo pomembno natančno poznati vse okoliščine, v katerih je do škodnega dogodka prišlo. Za škodo odgovarja delodajalec. Zahtevek bi bilo po tem, ko bo znan obseg škode, to je po končanem zdravljenju, potrebno vložiti torej proti delodajalcu, če ima za tozadevne škode zavarovano odgovornost, pa tudi pri zavarovalnici.

Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravnorelevantnimi dejstvi, predstavljajo odgovori splošno informacijo v zvezi z zastavljenim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben pregled listinske dokumentacije in osebni razgovor.

Lep pozdrav

Odvetnik Pavel Zajc

Kersnikova ulica 3

1000 Ljubljana

Gsm: +386 41 391 064

[email protected]

 

Odvetnik Pavel Zajc I Kersnikova ulica 3 I 1000 Ljubljana I Kontakt: Telefon: +386 1 433 05 58 Mobitel: +386 41 391 064 E-naslov: [email protected] I WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

New Report

Close