Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem ARTHRON – fizioterapija Poškodba mečne mišice

Poškodba mečne mišice

Pozdravljeni,

decembra lani sem si pri smučanju natrgala mečno mišico. Diagnozo so mi postavili v UKC brez ultrazvočne preiskave. Svetovali so mi počitek in hlajenje. Osebna zdravnica mi ni predpisala nobene fizioterapije, ker da za mišice ne obstaja. Po mesecu dni sem končno skoraj normalno hodila, noga pa je bila še otečena. Po treh mesecih sem poizkusila z lahnim tekom, vendar je bila bolečina premočna. Potrpežljivo sem čakala, da bo bolečina minila, vendar me sedaj po osmih mesecih še vedno boli in je noga otečena. Odšla sem samoplačniško na UZ, kjer so ugotovili tanek organiziran hematom, ki je dolg 10 cm in debel 1×0,5 cm.

Kaj mi svetujete, ker bi bila rada končno brez bolečin in bi se normalno ukvarjala z rekreacijo?

Hvala,

Jana

Pozdravljeni,

Pri poškodbi mišice je ključnega pomena, da se pred vrnitvijo v športne aktivnosti doseže optimalna mišična zmogljivost poškodovane mišice, to dosežete z usmerjenimi vajami za krepitev golenske mišice in da pred in po obremenitvijo mišico pravilno raztezate. S prečno frikcijsko masažo je potrebno zadebelitev v mišici, ki je nastala kot posledica poškodbe, “zmehčati”.

Lep pozdrav,
Renata Vauhnik

ARTHRON, Sklepne in športne poškodbe Ljubljana, Celje, Maribor, Nova Gorica 041 654 330, [email protected], http://www.arthron.si

New Report

Close