Najdi forum

Poškodba levega gležnja-2

Lp.
Doma sem po posegu Artroskopije levega gležnja.
Z posegom in ostalimi spremljajočimi zadevami v MB sem bil zadovoljen.
Sedaj me pa zanima nekaj.Po začasni odpustnici mi piše diagnoza tako.Upam,da bom prav napisal:Osteohondritis dirsecam tali sin.
Kot sem že omenil sem bolečine dobil po poškodbi in naj bi se obravnavala kot poškodba. Od Travmatologa sem pa izvedel,da ta zadeva naj ne bi bila od poškodbe,ampak naj bi bila neke vrste bolezen.
Kaj dejansko pomeni diagnoza?
Ali je bila kakšna odrgnina,ali je bil kakšen odkrušček,odlom,…?
Moram vam povedat,da so mi delali mozaikoplastiko.
Vem, da sem tečen, vendar je možna preprosta razlaga,kaj sem imel,od česa je dejansko to nastalo,…?
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore.

Spoštovani,

Osteochondritis dissecans (disekantni osteohondritis) je ločitev hrustančno kostnega kosa (koščka) od matične kosti, ki je posledica večkratnega delovanja manjše sile (večjega števila manjših poškodb). Za razlago tega pojava obstaja sicer več teorij, je pa ta najverjetnejša.

Če pride do nastanka hrustančno kostnega kosa (koščka) kot posledica enkratnega delovanja večje sile, govorimo o hrustančno-kostnem zlomu (Fractura osteochondralis).

Priporočam Vam, da se o tem pogovorite z operaterjem.

Lp,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close