Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Poškodba leve roke in rame

Poškodba leve roke in rame

Pozdravljeni,
danes sem že čisto obupana, ker me spet obupno boli leva roka in rama. Pred petimi tedni sem padla in pri tem močno zamahnila z levo roko najprej v zrak in nato nazaj dol. Vse skupaj se mi je razbolelo čez par dni, bila sem pri zdravniku zaradi neznosnih bolečin, saj mi niso pomagale nobene tablete, malo bolje je bilo šele po dveh inekcijah. Slikanje ni pokazalo nič posebnega, rekli so mi samo, da je nateg mišic in kit vratu in ramena. Fiziater mi je predpisal 8 terapij TENS in individualne vaje, s terapijo sem začela v ponedeljek. Do danes ne čutim nobenega izboljšanja – nasprotno – že dva dni imam spet bolj intenzivne bolečine v predelu lopatice, nadlahti leve roke, komolca. Poleg tega mi v določenih položajih roka dreveni, mravljince čutim v palcu, kazalcu in sredincu leve roke.
Ne vem več kaj naj naredim, bojim se, da poškodba ni tako nedolžna, kot jo obravnava moja zdravnica. Brala sem tudi, da določene poškodbe v ramenskem obroču puščajo tudi trajne posledice.
Prosim za nasvet.Hvala

Spoštovani!
Bolečine v navedenih predelih so pogosto dolgotrajne (več tednov) in samo trajanje in jakost težav ne pomeni, da boste imeli trajne posledice. Pri poškodbi mehkih tkiv v rami je včasih kaj videti z ultrazvočnim pregledom, ker pa sta vas pregledala tako vaša zdravnica in še fiziater sem prepričan, da je vse kot je treba. Če vam .določena vrsta fizioterapije poslabšuje težave, se posvetujte z vašo zdravnico o morebitni spremembi “programa”.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni še enkrat

in hvala za odgovor. Žal se moje težave niso v teh dneh nič zmanjšale, bolniško imam zaključeno, osebni zdravnik pa mi je dal še napotnico za EMG slikanje.

Prosila bi še za en odgovor: pri pregledu v urgentni ambulanti v bolnišnici pred enim mesecem so mi rekli, da lahko v primeru težav pridem k njim na kontrolni pregled, prav tako so mi to napisali tudi na poškodbeni list. Ali kljub temu potrebujem napotnico osebnega zdravnika?

Hvala in lep pozdrav,

Marika

Pozdravljena!
Za tak kontrolni pregled potrebujete napotnico. Glede na trajanje težav bi bilo z vašo zdravnico še enktat preveriti, če so bili poslikani vsi deli, ki bi bili lahko poškodovani (po izvidih, ki ste jih dobili do sedaj). Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni, dr. Rebolj,

še enkrat se oglašam in imam še eno prošnjo:
opravila EMG slikanje leve roke. Rečeno mi je bilo, da sem si natrgala živce v brahialnem pletežu in to bi naj povzročalo tako močne bolečine in mravljince b prstih.Diagnoza je napisana skrajšano:

parasth. extr. sup. lat.sin., sy. canalis carpalis? In mnenje: lažja subkronična lezija na nivoju levega brahialnega pleteža. V pregledanih mišicah so prisotni znaki kolateralne reinervacije.

Mi lahko čisto na kratko razložite kaj to pomeni. Kontrolo EMG imam čez 6 mesecev, svetovali so mi jemanje b komplexa, vitaminov. In to je vse.
Kaj lahko še sama naredim za izboljšanje stanja.

Hvala in lep pozdrav,

Marika

Pozdravljena!
Če prevedeva diagnozo:

parasth.(PARESTEZIJE=MRAVLJINČENJE, MOTEN OBČUTEK) extr. sup.(ZGORNJE EKSTREMITETE-ROKE) lat.sin. (LEVA STRAN)
sy. canalis carpalis? (SINDROM KARPALNEGA KANALA?=VTESNITEV ŽIVCA V ZAPESTNEM PREHODU (z vprašajem), ŽIVEC GRE IZ PODLAHTI V DLAN SKOZI STRUKTURE ZAPESTJA)
lažja subkronična lezija na nivoju levega brahialnega pleteža:LAŽJA, DLJE TRAJAJOČA OKVARA ŽIVČNEGA PLETEŽA – ta je nekje v predelu pod ramo.
V mnenju ni omenjena okvara-utesnitev, ki povzroči moteno prevajanje impulza po živcu, v nivoju omenjenega zapestnega prehoda, temveč le okvaro više v poteku živca. Na sum na utesnitev v zapestju postavljajo mravljinci v prvih treh prstih te roke, ki jih oživčuje ta živec. Žal kaj dosti vpliva na “celjenje” nimate. Upam, da ste vsaj približno razumeli, za kaj gre. Če kaj ni jasno, se seveda oglasite spet!
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdrav še enkrat,

zahvaljujem se vam za razlago. Nevrolog je še rekel, da naj ne pustim ramena v miroavnju, ampak ga gibljem.
Upam, da bo naslednji izvid že skoraj popoln :-).

Lep dan,

Marika

Ramo je po dolgotrajnejšem mirovanju težko razgibati nazaj, od tod ta nasvet. Čaka vas še kar en čas težav, naslednji izvid pa upam da bo tak, kot pravite.
Lep večer!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close