Najdi forum

Poškodba leve kolene

Pozdravljeni,

Star sem 23 let in 25.4.2023 sem si poškodoval levo koleno. Na tej koleni sem leta 2021 imel že artroskopijo medialnega meniskusa. Po prvem pregledu pri travmatologu sem opravil magnetno resnonanco, ki je pokazala naslednje:

– Popolna ruptura ACL

– Radialna ruptura posteriornega roga medialnega meniskusa

– Hondromalacija druge stopnje medialnega tibialnega platoja.

Danes sem opravil tudi pregled pri travmatologu po MR. Dejal je, da je za artroskopsko rekonstrukcijo križne vezi prepozno kajti opravlja se v 14 dneh od poškodbe, danes pa je 17 dan po poškodbi. Rekel je, da priporoča operacijo in to s nekakšno transplantacij vendar je dejal, da je rehabilitacija več kot leto dni.

Drugače sem študent zdravstvene fakultete ter končujem študij, opraviti še moram zgolj 400 ur prakse, ki bi jih moral narediti do oktobra. Zraven tega sem tudi zaposlen za polni delovni čas. Iz teh razlogov me skrbi in nevem kako nadaljevati.

Bolečino imam kadar stojim na nogah več kot približno 10 minut ali pa hodim več kot približno 100m. Kolena še je vedno rahlo otečena (bilo mi je tudi spunktiranih 75ml hemoragične vsebine)

Prosim vas za vaše mnenje, ali priporočate operacijo? ali naj poskusim samo z fizioterapijami ter krepitvijo mišic?

Lep pozdrav,

Nino

Pozdravljeni,

glede na kombinacijo poškodb (raztrgana sprednja križna vez in notranji meniskus), priporočam artroskopsko operativno zdravljenje – rekonstrukcijo (nadomestitev) sprednje križne vezi in popravilo (če bo to le mogoče, če ne, pa delno odstranitev) notranjega meniskusa. Dobro bi bilo, da bi bil operiran v teku nekaj mesecev. V vmesnem času priporočam fizioterapevtsko zdravljenje. Pomembno je, da čim prej dosežete vsaj polno iztegnitev poškodovanega kolena in pokrčenje le-tega vsaj 120 stopinj ter da ohranite in čim bolj okrepite stegenske mišice.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close