Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem ARTHRON – fizioterapija Poškodba križne vezi

Poškodba križne vezi

Torej, treniram kosarko. Pred priblizno dvema mesecema sem na igriscu hitro doskocila in ob pristanku na stegnjeno koleno zacutila takojsnjo bolecino v kolenu. Kot, da bi mi koleno vrglo ven. Noge nisem mogla popolnoma stegniti ali skrciti, priblizno teden po temu pa sem se vedno sepala. Bolecina je bila obcutljiva se priblizno mesec po poskodbi po tem pa je ponehala. To se mi je zgodilo ze dve leti nazaj, takrat sem sla takoj na urgenco kjer so naredili rentgensko slikanje in me poslali domov, rekli so, da ni nic hujsega, le udarec. Je bila pa poskodba takrat lajsa.

Vseeno pa sem po prvem mesecu druge poskodbe zacela hoditi k fizioterapevtu, kjer sem imela vodeno vadbo. Ta mi je koleno pregledal. Pri njem telovadim ze dober mesec in danes sem bila, po njegovih besedah, pripravljena za normalno treniranje kosarke naprej. Danes sem na jutranjem treningu cutila bolecino v kolenu, zato sem odsla isti dan k splosni zdravnici. Ta me je napotila na urgenco, kjer so me ponovno slikali. Rengten ni pokazal nobene poskodbe sklepa.

Pod diagnozo pa pise:distorsio genus sin. in raptura acl sin. susp.

Narocili so me k travmatologu sele cez 2 meseca, do takrat pa naj ne bi trenirala. Je mozno, da bo potrebna operacija?

Kaj naj naredim? Nujno moram zaceti s treningi in res nimam toliko casa za izostanek.

 

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Spoštovani,

 

svetujem, da opravite MRI in potem z izvidi obiščete kirurga ki se posebej ukvarja z zdravljenjem kolenskih poškodb. Na podlagi MRI in pregleda bo ugotovljeno ali je potreben operativni poseg in kdaj in v kakšnem obsegu lahko nadaljujete s treningi in tekmami.

Lep pozdrav,

Renata Vauhnik

ARTHRON, Sklepne in športne poškodbe Ljubljana, Celje, Maribor, Nova Gorica 041 654 330, [email protected], http://www.arthron.si
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

New Report

Close