Najdi forum

Poškodba komolca

Hčerka, 9 let, si je pri padcu s kolesom zlomila komolec. Odlomila si je del nadlaktnice. Bila je operirana in so ji vstavili žice. Sedaj ima longeto.

Po predvidenem času (3 tedne) bodo longeto odstranili.

Zanima me, kakšne vaje bo morala izvajati in koliko časa običajno traja fizioterapija po takšni poškodbi.

Hvala za vaš odgovor.

Pozdravljena Atenka!

Takoj po odstranitvi mavca, bo potrebovala intenzivno vsakodnevno pasivno razgibavanje (najprimerneje tridimenzionalno mobilizacijo komolčnega sklepa), ki ga bo izvajal fizioterapevt specialist za Cyriax ali Maitland koncept, z namenom čim prej vzpostaviti normalno gibljivost komolca.

Sledi sprostitev mišic cele roke, saj zaradi mavca in drugačnih obremenitev v mišicah nastajajo trigger točke ali po domače “vozli”, ki lahko povzročajo bolečine in nepravilne gibalne vzorce pri gibanju z roko. Za to je nejustreznejša metoda Trigger point terapija, ki jo izvaja izkušen fizioterapevt.

Priporočljivo je tudi, da se vzpostavi ponovno ravnovesje v telesu z mobilizacijo živčevja in akupunktno masažo po Penzlu.

Vaje, ki naj bi jih delala doma, ji bo predpisal fizioterapevt, ki bo vodil njeno rehabilitacijo, glede na trenutno stanje vaše hčerke.

Hvala za odgovor.

Prejšnji teden so ji odstranili samo longeto, žice pa pustili, tako, da še nismo pričeli s fizioterapijo. Se je pa gibljivost komolca v teh dneh (od srede) že močno povečala.

Veliko uspeha vam želim še naprej.

Pozdravljeni!Imam občasno hude bolečine v komolcu desne roke.Mislim,
da sem si pri delu v službi na tekočem traku pretegnila mišice. To traja približno 1 mesec.Ali je kakšna druga pomoč razen mirovanja-bolniške?Moti me pri vsaki malo večji obremenitvi roke.Najlepša hvala za odgovor!lep pozdrav!!!

Pozdravljeni!

Svetovala bi vam, da obiščete fizioterapevta specialista za Cyriax ali Maitland koncept, da ugotovi, kaj vam povzroča težave in naredi ustrezno terapijo.

Pozdravljeni!
Jaz pa imam bolečine od komolca navzdol po mišici. bolečene trajajo tudi ponoči,imam pa jih že 6 mesecev.zdravniki so mi povedali,da gre za vnetje mišice in da se bo samo pozdravilo,predpisali pa so mi samo lekadol, ker sem noseča.
zanima me ali obstaja še kaj drugega kot pa samo čakanje na izboljšanje!
hvala

natalija

Pozdravljena!

Seveda se vam lahko pomaga. Obstajajo metode in tehnike, ki vam zmanjšajo bolečino in pospešijo celjenje, saj so vaše težave že kar dolgotrajne!

Svetujem vam, da obiščete fizioterapevta specialista za Cyriax koncept, da vas pregleda in ugotovi, katero tkivo vam povzroča težave in potem naredi tudi ustrezno terapijo.

Lep pozdrav!

Pred kratkim sem se udeležil tekmovanja mešanih borilnih veščin, kjer sem prejel vzzvod na roko, na komolec.

http://www.youtube.com/watch?v=JskKMss-rUw

Dodal sem link za bolšo predstavo.
Zdravnik mi je svetoval mirovanje, ampak z mirovanjem se bo to zavleklo. V zelo kratkem času imam novo tekmovanje in bi vprašal če je kakšen način rehabilitacije doma, da bi sam delal kakšne vaje ali kaj podobnega??

Najlepša hvala!

Pozdravljeni!

Če želite hitro okrevanje in dobro kvaliteto zaceljenega tkiva, potrebujete ustrezno diagnostiko – kaj se je zgodilo in nato terapijo – zato vam svetujem obisk pri specialistu za Cyriax koncept.

Sami doma lahko samo pokrčite in iztegnite komolec, ter sukate v pronacijo in supinacijo. Vsako uro, veliko število ponovitev. Gibi ne smejo boleti.

kaj se zgodi če hudo padeš na komolec in na hrbet.

Pozdravljena!

Odvisno od tega, kako padeš. Lahko so različne stopnje od modrice do zloma.

Pozdravljeni,

jaz sem imela dalj trajajoco poskodbo komolca- posledica dolgoletnega treniranja odbojke. V Valdoltri mi z magnetno resonanco niso znali povedati kaj je narobe. Pred dobljenimi izvidi me je zdravnik ze poslal na razne vrste fizioterapije ki so mi stanje se poslabsale. Koncno sem po 2,5 letih prisla v roke kiropraktika ki me je “popravil” in razlozil da sem imela hudo vnetje misic in vezi (proti koncu nisem mogla zlice drzati v desni roki). Zdaj me pa zanima ali je res da ultrazvok le se poskoduje tkivo, ce je to vneto?

Hvala za odgovor!

Pozdravljeni!

UZ načeloma zelo pomaga in je najboljša terapija za celjenje vezivnih tkiv – torej kit in ligamentov. Ravno prejšnji teden se je s pomočjo UZ v dveh terapijah praktično popolnoma pomiril zelo hud in že 1 mesec star burzitis komolca, ki je bil zelo boleč in zelo zelo huda oteklina.

Pri UZ je izjemno pomembno katere parametre fizioterapevt izbere: jakosr, trajanje UZ in prekinitve in trajanje terapije. Od tega so odvisni učinki. Parametre se izbere odvisno od tega katero tkivo je poškodovano, ali je akutna ali kronična zadeva, kako globoko je tkivo ipd.

Lp ….. imam namrec eno vprasanje na bordanju mi je komolec zaplesal . Namrec zdaj v dolocenih polozajih nimam moci v roki, poleg tega pa mi tudi v dolocenih polozajih postavi skoraj enak obcutek v komolcu kot tedaj ko mi ga je zasukalo! Zdj me pa namrec zanima kaksna je moznost da sem potrgal vezi ter kako je z operacijo ter kaksna je rehabilitacija ? Prosim vas za pomoc saj sem cisto obupan, star sem pa namrec 25 let. Kar ma zelo skrbi kako bo za sluzbo v primeru da bi imel operacijo ! Ter prosim vas povejte mi ya kaksne vaje ki bi mi trenutno pomagale………
hvala vam

[email protected]

Pozdravljen!

Žal vam brez pregleda ne morem nič kaj konkretnega povedati. Če so poškodovane, nategnjene vezi v komolcu, se ugotovi z določenimi testi. Kar tako tega ne moreva vedeti. In tudi rehabilitacija in vaje so različne, odvisno od tega, kaj sploh je poškodovano v komolcu. Žal …

Lep pozdrav

Dober teden nazaj sem padla, dobila diagnozo počen komolec in longeto, vendar pa so mi včeraj na pregledu longeto odstanili in rekli da v bistvu komolec ni počen. Na izvidu piše da naj komolec en teden še ne obremenjuem preveč to pa je bilo to. Vendar imam pri premikanju komolca na določene kote še vedno bolečine in zategnjen komolec, zato bi bila zelo hvalećna če bi mi lahko povedali kakšne aje da komolec spet raztegnem.

Najlepša hvala,
Saša

Pozdravljena Saša!

Verjetno gre v vašem primeru za nadraženo sklepno ovojnico komolca. V tem primeru je najbolje, da se komolec giblje iz popolne iztegnitve do popolnega skrčenja. Lahko se ob koncu giba čuti rahla, blaga bolečina. ne vem kateri sklep je bil prizadet – saj imakomolec 3 sklepe, tako da ne vem ali je potrebno, da izvajate tudi rotacije podlakti. Če je temu tako: nadlaket stisnete ob telesu in roko zasukate v maksimalno supinacijo (to je tako, da gleda dlan navzgor) in nato v maksimalno pronacijo (to je tako, da roka gleda navzdol). Vsak gib ponovite vsaj 12 x in sicer 1x vsako uro.

Zdravo,danes sem padel z kolesom na levi kolec.Kolec je zaotekel in boli ob dvigu kakšne težje stvari aliob razlicnih rotacijah.Roko lahko počasi skrčim in iztegnjem,kaj menite kaj bi lahko bilo?
Hvala

Pozdravljeni!

Lahko so različne stvari: od nadražene sklepne ovojnice ali burzitisa pa vse do zloma …

New Report

Close