Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortovital, Center za ortopedijo in regenerativno medicino Poškodba kolena – tendinitis patelarnega ligamenta

Poškodba kolena – tendinitis patelarnega ligamenta

Pozdravljeni,

bolečine v pod pogačico imam že dve leti, po treh blokadah (v zadnjih 18mesecih), raznih terapij me je ortoped končno poslal na magnetno resonanco in danes sem dobil izvid od pregleda magnetne resonance.

vam citiram del iz izvida (ostalo je navedeno da ni sprememb oblike, ne signala):

Patelarni ligament je zadebeljen; je zmerno hiperintenzivno spremenjen, fokalno izrazitejše ob prirastišču na patele, kjer je centralno močno hiperintenzivno spremenjen.

Gre za tendinitis patelarnega ligamenta.

Kot sem že sam prebral, gre za pogosto poškodbo pri športnikih. Mene pa zanima kako resna je poškodba in kakšno zdravljenje bi bilo primerno? Pregled pri svojem ortopetu imam naslednji teden, ker pa mu ne zaupam 100% prosim vas za vaše mnenje.

Hvala

Spoštovani,

osnova zdravljenja pri tendinitisu pogačične vezi (patelarnega ligamenta) je ekscentrični trening.

Za oceno primernosti drugih metod zdravljenja (tudi morebitne operacije) bi moral videti vaše koleno in ponetke opravljene MR.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close