Najdi forum

Poskodba kolena Izvid

Pozdravljeni,
V aprilu sem si poškodovala koleno. Diagnoza je bila poskodba mlc. Opravila sem tudi fizioterapije sam ni bilo nic boljse. Se vedno mam bolecine v kolenu predvsem pri hoji in pri kolesarjenju včasih tudi v mirovanju. Po fizioterapija sem Šla na mri.
Izvid mri

Minimalni izliv.
Medialni kolateralni ligament je nekoliko zvijugan tako v tibialnem delu, ob tibialnem delu je še manjse področje nekoliko povišanega signala, sicer ima normalen signal-stanje po delni že zaceljeni rupturi.
Nekoliko povečana razdalja miniskusom in samim ligamentom- verjetno je šlo za meniskokapsularno seperacijo.
Križna ligmenta, lateralni kolateralni ligament in miniskus ne kažejo znakov poškodbe.
Pateralni ligementi in tativa kvadripcesa sta mejah normalnega.

Hrustancnih defektov ne vidim.
Kost ima normalen signal.

Mnenje:
Stanje po delni rupturi medialnega kolateralnega ligament.

Mene zanima kaj naj bi to pomenilo in kako naj se to reši ker mam še vedno bolecine v kolenu.

Najlepša za odgovor.
Lep pozdrav

Pozdravljeni!

Prvo vprašanje je ali imate bolečine na notranji strani kolena ali v kakšnem drugem delu?

V primeru, da so prisotne na notranji strani so lahko še vedno posledica poškodbe. Eventuelno kakšne zarastline na mestu poškodbe, lahko pa tudi nestabilnost med. meniska oz. morebiti celo z mri neprepoznana ruptura.

Moje sporočilo bi bilo – v kolikor je bolečina medialno priporočam še malo potrpljenja ter obisk manualnega terapevta (fizio), ki biva izvedel manipulacijo kolena in prečno masažo preko zaceljenega ligamenta. Mislim, da je velika verjetnost, da se bo stanje še izboljšalo.

V kolikor se ne bi oz. bi koleno pričelo otekati, ev. bilo celo nestabilno, svetujem ponovni obisk ortopeda/travmatologa ter posvet o artroskopiji.

Lp,
Klemen Aleš Pilih

Bolecine se pojavljajo ubistvu na notranji strani in pa na pregibu kolena na zadnji strani kolena.

New Report

Close