poškodba – kam
Pozdravljeni, imam vprašanje, hči si je v petek med tekmovanjem v tujini poškodovala gleženj( lahko hodi, malenkost zatečen pa vendar boli), prišla je domov včeraj ponoči. vseeno bi jo peljala do zdravnika, pa vendar na urgenci baje sprejemajo samo do 24 ur stare poškodbe, kaj narediti??
Trener jo ni peljal do dr ker kao dajo za vsako figo gips, Predvidevam da ni zlomljeno, je pa sigirno zvito.
kaj mi priporočate??
lp mami
Kako tesno nogavičko naj si da gor, da ji fejst povije gleženj. Zelo v redu je elastična nogavička, ki se jih dobi v Sanolaborju ipd. Ampak prej naj počiva z nogo navzgor, pa malce naj ohladi z mrzlim kisom prej.
Ko se je moji hčeri tako zgodilo in sem klicala na urgenco, so rekli, naj počakam na pregled pri njeni osebni zdravnici. To je bilo 1,5 dneva za počakat. Je pa imela podobno kot tvoja (če gre za zlom, ne moreš na nogo stopit niti pod razno).
Otečen gleženj se ne povija in dodatno greje!Treba je z ledom masirati, najmanj trikrat na dan, masirati s ketonalom in počivati v dvignjenem položaju.Dobra bi bila tudi limfna drenaža.Po 7 dneh pa razgibavanje, seveda lahko razgibava tudi v ležečem poločaju, do bolečine.Tudi kasneje ni priporočljivo povijati z elastičnem povojem, ker tako mišice ne delajo.Pojdite do kakšnega fizioterapevta , naj vam pokaže vaje, pravilno hojo.