Poškodba jezika
Ajej, za tale odgovor sem daleč prepozna.
Je pa vsako tako poškodbo treba videti, da je nasvet koristen – torej bi vam (če bi bila poleg) svetovala, da se greste pokazat pediatru – ali pa kar na urgenco. Jezik se sicer praviloma dobro celi, še zlasti če se rano (če je zmečkanina) “osveži” (odstrani dele, ki niso “vitalni” in bi motili celjenje). Sicer je celjenje lahko boleče, dolgotrajno.
Kljub moji zamudi bom vesela sporočila, kako ste uredili. Tudi za tiste, ki jim bo vaša izkušnja ob podobnih nesrečah živahnih malčkov koristila.
Pozdrav,
Zdravo
Kot samo informativno za ostale starše. Pri nas smo imeli primer, da si 1,5 leta star otrok ob posteljni rob presekal jeziček – bilo je grdo za videti. Zato smo direkt ob 8h zvečer v nedeljo “leteli” na urgenco, kjer je otrok dobil 1 samorazpadajoč šiv z lokalno anestazijo v jezik (ne splošno). Izgledalo je pa tako, da sem sama ga držala za roke, eden od osebja za noge, drugi iz osebja glavo/usta, tretji je šival, otrok se je pa drl.
Bilo je veliko krvi, je pa prenehala teči že doma – smo ogromno hladnih-mokrih krpic mu dajali na jezik. Sedaj je 2.-3. dan od tega, in še vedno je pasirano hrano ter po vsakem obroku nujno splakujemo oz. otrok spije veliko hladne tekočine (voda, kamilični čaj). Bo pa verjetno še do konca tedna jedel bolj pasirano.
Pišem zgolj za info za ostale starše.
Evo, končno nasvet iz prve roke” in se mi ni treba delati “pametno” :-).
Hvala Urški, naj se čim prej zaceli! (priporočam tudi kakšen smetanov ali vanilijev sladoled, super zmanjša bolečino, hladi, pa še nahrani malčka)