Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže Poškodba in bolečine v križu

Poškodba in bolečine v križu

Pozdravljeni!

Pred približno tremi meseci, sem se poškodoval, zaradi nepravilnega izvajanja vaje za križ. Pojavila se mi je manjša bolečina v levem delu zadnjice, ki se je nato razširila v predel križa. Obiskal sem zdravnika po približnu mesecu dni, saj se bolečina ni umirila. Ta je rekel, da sem si pretegnil mišice in da naj počivam. Dejanskega počitka, brez treningov sem imel sedaj imel 2 meseca. V tem času se je bolečina zmanjšala, vendar ni izzvenela, prisotna pa je bila samo še v predelu križa in ne več v levem delu zadnjice. Bolečina se pojavlja takrat, ko dalj časa sedim ali ob nepravilnem položaju spanja. Danes sem poskusil s treningom, ki je vseboval 10 min cardia in nekaj vaj, ki ne obremenjujejo križa. Intenziteta treninga je bila nizka, prav tako ta ni trajal več kot 30min. Med samo vadbo, nisem občutil nobene bolečine v križu, se mi je pa pojavila po nekaj urah, in sicer ne toliko v križu, bolj se širi v levi del zadnjice. Menite, da gre zgolj za pretegnjene mišice ali za kakšno hujšo poškodbo? Je potreben ponovni obisk zdravnika in morda kakšno slikanje križa? Ali naj nadaljujem z lahkimi treningi in bo bolečina tako izginila?

Hvala za pomoč!

Pozdravljeni!

Opisane težave najpogosteje izvirajo ali zaradi premika medvretenčne ploščice ali iz mišic ali zaradi obojega. S pregledom lahko ugotovimo kaj je vzrok.

Če so mišice vam bo pomagala trigger point terapija, če je medvretenčna ploščica vam bodo pomagale druge fizioterapevtske tehnike s katerimi skušamo postaviti ploščico nazaj na svoje mesto.

Če so mišice, težava sama ne bo zginila. Če je ploščica, lahko težava sama izveni.

New Report

Close