Najdi forum

Pozdravljeni.

Lani januarja sem se zaradi bolečin v kolenu obrnil na IŠM. Po pregledu zdravnika sem prejel diagnozo, da gre za obrabo hrustanca 1-2 stopnje. Zdravnik je pogledal MR kolena, ki sem ga opravil na Fontani v Mariboru, a mi je pojasnil, da slika iz Fontane na ravni,  ki bi jo želel.

Potem sem opravil 3 mesece fizioterapij, a večjega uspeha ni bilo.

Konec lanskega leta sem z injekcijo prejel pripravek iz hilaurona. Zdi se mi, da je bil učinek zgolj kakšen mesec. Prejel sem: Suplasyn 1 shot.

Zdaj so težave ob sportni aktivnosti vse večje, sam pa nisem prepričan ali gre res samo za obrabo. Pridejo dnevi, ko je koleno dokaj neboleče. V poškodovanem kolenskem sklepu mi nadpovprečno poka – ko poči, se velikokrat tenzija sprosti.

Prosim vas za mnenje ali obstaja kakšna rešitev, ki bi vsaj delno rešila poškodbo? Obstaja možnost, da so v kolenu kakšni odlomljeni delci?

Zelo bom vesel odgovora.

Brez težav se tudi oglasim ali dostavim trenutne izvide.

Vesel bom odgovora.

Goran Radinović

Spoštovani,

Prosim vas za mnenje ali obstaja kakšna rešitev, ki bi vsaj delno rešila poškodbo? Menim, da zelo verjetno da. Glede na to, da je od zadnjega slikanja kolena z magnetno resonanco minilo že 2 leti, priporočam, da opravite novo slikanje (priporočam izvedbo v MDT&T v Mariboru), nato pa, da pridete na pregled posnetki ter izvidom novega in predhodnega slikanja.

Obstaja možnost, da so v kolenu kakšni odlomljeni delci? Je možno, vendar menim, da ti zelo verjetno niso glavni razlog vaših težav. Glede na izvida, ki ste jih posredovali na drugem mestu, bi prišla v poštev regenerativna metoda zdravljenja – plazma bogata s trombociti in/ali matične celice. Prav tako bi bila zelo pomembna za zmanjšanje težav usmerjena okrepitev stegenskih mišic, predvsem štiriglave stegenske mišice.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close