Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo poškodba hrbtne mišice

poškodba hrbtne mišice

Spoštovani!

Pred nekaj časa, ko sem izvajal vaje v fitnesu, je prišlo do bolečine v zgornjem desnem delu hrbtne mišice, hkrati tudi v desni prsni mišici. Pozneje je prišlo do tega, da ko gibljem desno roko krožno v obratni smeri od urinega kazalca mi poka v ramenski mišici in pride do bolečine, ki se razteza dol po zgornji hrbtni mišici. Večino časa je vse vredu, razen ko kaj aktivno delam, kjer uporabljam hrbtno mišico + ramensko. Razen ovire pri gibanju roke nazaj ni drugih problemov, prav tako ni prišlo do izgube moči.

Sam sicer slutim, da gre za nateg mišice, vendar pri zdravniku zaradi časovne stiske še nisem bil.

Zelo bi bil vesel vašega nasveta

Lp,

Miro Šavel

Lep pozdrav !
Najprej bi se vsem udeležencem foruma opravičil zaradi daljše odsotnosti, ki je deloma posledica resnične odsotnosti iz Slovenije, deloma pa je bila pogojena s spremembami in novostmi na forumu (prijavljanje in upravljanje sporočil).
Kar zadeva vaše težave moram pritrditi, da gre verjetno za mišični nateg 1. ali 2. stopnje vsaj sodeč po opisu. To pomeni, da je med 10 in 60% mišičnih vlaken poškodovanih. Mišica se celi nekje do dveh mesecev po poškodbi. Ni mi pa povsem jasno katere mišice so poškodovane domenvam pa da tapezius (kapucasta; poteka od vratu navzdol) in deltoideus (mišica, ki daje obliko rami). Svetujem vam, da obiščete tudi spletno stran
, kjer si lahko ogledate nekaj osnovnih vaj za preventivo poškodb rame. Sicer se stanje mora počasi izobljšati. V kolikor v enem mesecu po poškodbi (otrej zdaj)ne boste čutili napredka vam svetujem obisk v Zavodu za medicino športa Ljubljana, Šmartinska 152.
Lp.

asist. Vedran Hadžič, dr. med. ------------------------------------ Fakulteta za šport Katedra za medicino športa Gortanova 22, 1000 Ljubljana telefon: 01/5207 828 ali 829 www.sportsrehabilitation.net Naročanje: 5207 726 (g. Janez Vodičar)

Pozdravljeni,
pri treningu pred 3 meseci sem začutil bolečino v mišici na hrbtu ob lopatici. Po treningu čutim po mišici mravljince, ter nekakšno nategovanje. Treniram sicer športno plezanje. Star sem 17 let. S treningom klub poškodbi nadaljujem. Pred 1 tednom pa me je začel boleti še vrat (zgornji del). Zanima me ali sta poškodbi povezanji ali pa so bolečine v vratu povezane z prisilnim položajem glave (šola, učenje, računalik). Kako lohka izbolšam stanje hrbte mišice. Trener sumi, da bolečine izvirajo iz neenakomerno razvitih mišic ( sprednje mičice so bolj razvite, sato vlečejo hrbtne).

Lp
Kekec12

Zdravo,

zaradi specifike športa gre lahko za vnetje mišic, ki med drugim kontrolirajo gibanje in položaj lopatice. Načeloma je bolečina v vratu lahko povezana s poškodbo, ker nekatere mišice povezujejo obe regiji. Svetuje hlajenje z ledom in v primeru klasičnega vnetja nekaj dnevno mirovanje. Načeloma se po akutnih vnetjih tetiv lahko k športu vrneš po 7-10 dneh, vendar pri tem kontroliraš svojo aktivnost, predvsem prizadetega predela. Koristne so vaje s katerimi krepiš in razteguješ mišice hrbta in trupa v celoti.

Srečno

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close