Najdi forum

Poškodba dorzuma roke

Pozdravljeni.
Na vas se obračam zaradi težav z roko, ki trajajo že skoraj 2 leti.

Oktobra 2007 sem pri rolanju padla ter s hrbtiščem (L) roke močno udarila ob asfalt. Sprva sem mislila, da ni nič hudega, nato pa se je pojavila oteklina, prisotne so bile tudi hude bolečine in zato sem sklenila, da vseeno pojdem do zdravnika. V bolnišnici so mi roko slikali. Preloma niso videli, zato so mi predpisali elastični povoj s hlajenjem.
Čez 14 dni je bila moja roka zopet normalna in nekaj časa nisem imela nikakršnih težav.
Čez dober mesec dni mi je roka znova močno otekla, takrat je bila tudi gibljivost prstov zelo slaba. Temu nisem posvečala neke velike pozornosti, prav tako tudi k zdravniku nisem šla. Predvidevala sem, da je to zaradi oktobrske poškodbe in se bo zadeva sama umirila. Vse to se je dogajalo na dva meseca in maja 08 se je vse skupaj znova ponovilo, a v hujši obliki. Znova je bila prisotna modrica na hrbtišču roke, in sicer v predelu dlančnic. Takrat sem tudi odšla nazaj do svojega os. zdravnika, ki me je znova poslal na kirurgijo s sumom na Sudeck. Tam sem opravila RTG, kjer ni bilo znakov za poškodbene spremembe ali Sudeck, zato sem dobila napotnico za nujno FHT. Pokazali so mi tudi vaje, ki jih naj opravljam doma. Ko sem popoldan poskušala roko stisniti v pest, me je naenkrat močno zaskelelo v področju dlančnic na hrbt. roke, roka je v hipu otekla in stanje je bilo še huje. Prav tako sta mi začela 2. ter 3. prst mravljinčiti. Znova sem se odpravila na kirurgijo, kjer je kirurg predlagal incizijo ter manipulacijo prstov v narkozi zaradi slabe gibljivosti, vseeno pa je predlagal pred tem še UZ. Le- tega sem opravila in radiologinja je izdala tak izvid:
na dorzumu l. roke so mehka tkiva zadebeljena, struktura mehkih tkiv na dorzumu leve roke je nehomogena. Vidni so številni nepravilni hipoehogeni areali, ki na sivi sliki govorijo za možnost hematoma, z doplerjem pa na tem področju prikažem precej žil v katerih dobilm nizkorezistenten arterijski spekter, kar postavi sum na hemangiom.
Predlagali so mi MR, ki sem jo samoplačniško tudi opravila. Radiolog je na izvidu napisal, da je možnost tako hematoma kot tudi hemangioma ter da priporoča CTA, s katerim bi lahko zagotovo izključili hemangiom.
Tudi CTA sem opravila in hemangiom je bil izključen.
Težave so skorajda izginile, a se je avgusta vse skupaj znova ponovilo. Bila sem napotena k oropedu, kjer so mi opravili scintigrafijo ter tako izključili možnost Sudeckove distrofije. Prav tako sem imela 3x dnevno (5dni) FTH. Gibljivost prstov ter zapestja se je izboljšala, vendar je zatrdlina, ki se nahaja na hrbtišču, še vedno enaka.

Tukaj se je vse skupaj tudi končalo (marec09). Naslednji pregled imam decembra. Težave z roko imam še vedno, predvsem ob težjih obremenitvah. Stara sem 16 let in roko vsekakor potrebujem, pa čeprav je leva (ena izmed ortopedinj mi je namreč dejala, da pa je tako ali tako leva roka … kot da leve roke človek, če je desničar, ne potrebuje…. ). Roke zaradi bojazni po novem poslabšanju ne upam toliko obremeniti. Prav tako še vedno čudim bolečine, predvsem zvečer ter ponoči, ob slabšem vremenu so še močnejše.

Zanima me še Vaše mnenje. Želim si, da bi se stvar vendarle kmalu končala, saj vse skupaj traja že skoraj 2 leti, moja roka pa še vedno ni v redu. Tudi občutek, da imam karkoli v roki, je slabši in zaradi tega mi stvari nenehno padajo iz rok.

Že vnaprej se vam zahvaljujem za kakršnokoli pomoč.

Lp

Spoštovani,

Predlagam vam lahko pregled pri dr. Testenu. Je plastični kirurg, ki se ukvarja tudi s kirurgijo roke. Dela v UKC Maribor. Pokličite na 02/3211000, naj vam vežejo oddelek za plastično kirurgijo in se naročite na pregled v njegovo ambulanto.

Lep pozdrav

Mitja Kozic

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Dober večer

Meni se je naredila bula na L roki

In me zanima zakaj ?

Lp

    Maja

Spostovani,

moznosti je veliko. Najpogosteje gre za t.i. ganglion, ki je nenevarna sprememba.

Lep pozdrav

dr. Mateja Sirše, dr. med., spec. ortopedske kirurgije, *** www.ortovital.si *** Kontakt: Ambulanta Zdravje, 030 704 429, [email protected], *** ASANTIS, kirurški in laserski center, 031 876 104, [email protected] ***

New Report

Close