Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja poškodba avtomobila

poškodba avtomobila

Spoštovani,
imam avto zavarovan tudi pri poškodbah storjenih na parkirišču. Prijavila sem osebo, ki mi je pri parkiranju razbila avto, sedaj pa mi je nekdo na parkirišču podrsal isti del avtomobila. Ali lahko sedaj uveljavljam nastalo škodo po neznani osebi?
Hvala in lep pozdrav,
Kiki

Če želiš uveljavljati škodo, mopaš dobiti policijsko poročilo, ki pa ga dobiš na kraju dogodka poškodbe. Torej, isti dan ko opaziš poškodbo avtomobila,in na istem prostoru (parkirišče), moraš poklicati policijo, da ti naredi zapisnik, na podlagi katerega lahko potem uveljavljaš zavarovanje.

Če sem prav razumela je bila prva poškodba objestnost druga pa dejanski dotik neznanega vozila. V prvem primeru vam zavarovalnica ne bo povrnila škode če imaste delono kombinacijo parkirni prostor. V drugem primeru lahko uveljavljate poškodbe na parkirnem prostoru če imaste sklenjeno delno kombinacijo parkirni prostor. Glede škode ki je bila storjena že prej se bo odločil cenilec zavarovalnice ob ogledu in cenitvi vozila. Ponavadi če prejšnja škoda ni bila prijavljena zavarovalnici se popravi tudi ta.

lp nija

New Report

Close